آغاز ساخت خانههای بهداشت مناطق زلزلهزده از هفته آینده
نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مناطق زلزلهزده غرب کرمانشاه با بیان اینکه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق زلزلهزده به روال عادی بازگشته است، گفت: ساخت خانههای بهداشت در مناطق زلزلهزده نیز از این هفته آغاز میشود. طیب قدیمی گفت: قرار بود 25هزار دوز واکسیناسیون آنفلوآنزا در مناطق زلزلهزده تزریق شود که این اقدام از چند روز قبل آغاز شده و سایر خدمات نظام مراقبتی بهداشتی نیز در جریان است. وی در خصوص اقدامات در حوزه درمان در مناطق زلزلهزده گفت: خدمات درمانی در شهرستان سرپل ذهاب با حضور متخصصان مختلف از استانهای دیگر تا روز چهارشنبه هفته گذشته در قالب بیمارستانهای صحرایی انجام میشد که با راهاندازی بیمارستان جدید بانگر با 50 تخت، 6 بخش و 2 اتاق عمل، خدمات درمانی به آنجا منتقل شد؛ البته قبل از حادثه یک بیمارستان 50 تخته در شهرستان سرپلذهاب به بیماران ارائه خدمات میداد که با راهاندازی بیمارستان جدید، ارائه خدمات به روال عادی باز میگردد، زیرا تمام متخصصان حضور دارند و تجهیزات تشخیصی فعال هستند و 16 تخت موقت اورژانس نیز در آن راه انداری شده است و دیگر نیازی به استفاده از بیمارستانهای صحرایی نیست و چنانچه در تعداد نیروهای متخصص و پزشک عمومی کمبودی وجودی داشته باشد از سوی سایر دانشگاهها تامین میشود.
وی ادامه داد: یک بیمارستان در اسلامآباد آسیب ندیده بود که خدمات درمانی در آن از همان ساعات اولیه حادثه ادامه پیدا کرد، اما ساخت بیمارستانی که آسیب دیده بود، در حال پیگیری است زیرا مجری آن سازمان دیگری است.
قدیمی درخصوص اقدامات عمرانی در ماطق زلزلهزده نیز گفت: در بحث عمرانی بخش عمده کار به بازسازی بیمارستانها ارتباط دارد. پیمانکار قبلی بیمارستان سرپل ذهاب از هفته گذشته قسمتهای تخریب شده را جمعآوری میکند تا طبق دستورالعمل معاونت منابع فیزیکی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بازسازی و مقاومسازی آن انجام شود. یک قسمت از بیمارستان هم اسکلت بوده که از قبل باقی مانده است، این قسمت هم با کمک خیران ساخته میشود.
نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت در مناطق زلزلهزده با بیان اینکه 62 خانه بهداشت و 22 مرکز جامع سلامت دچار آسیب و تخریب کامل شده است، با توجه به سقف زمانی مشخص شده در برنامه، خانههای بهداشت کمتر از 6 ماه و مراکز جامع سلامت کمتر از یکسال ساخته میشوند.