محصول تراریخته وارداتی قانونی، سالم است
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: سلامت برنجها و محصولات تراریختهیی که از راههای قانونی وارد کشور شده و زیر نظر این سازمان ترخیص میشود را تضمین میکنیم و مردم هیچ نگرانی از مصرف آنها نداشته باشند.
به گزارش ایرنا «کیانوش جهانپور» در جمع خبرنگاران در کاشان بیان کرد: آنچه از سوی سازمان غذا و دارو و به طور کلی سازمانهای نظارتی در مورد برنجهای وارداتی عنوان میشود تنها شامل برنجهایی است که از مبادی رسمی وارد کشور شده است.
وی افزود: ممکن است از مبادی غیررسمی یا به صورت قاچاق وارد بازار شده باشد به طور قطع زیر نظر نهادهای نظارتی نبوده و از این رو احتمال هر گونه تقلب یا مشکل میتواند در آنها وجود داشته باشد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: همه امکانات به کار گرفته شده تا از سال آینده برچسب اصالت کالا روی همه بستههای برنجهای وارداتی الصاق شود تا خریداران بتوانند کالاهای قاچاق را از محصولات مجازی که از مبادی رسمی و زیر نظارت این سازمان وارد میشود، تشخیص دهند. او بیان کرد: هماکنون در زمینه مبارزه با قاچاق محصولات و کالاهای سلامت محور از کالاهای آرایشی و بهداشتی گرفته تا غذا و دارو میتوان ادعا کرد که در کشور هیچ خلأ قانونی وجود ندارد و استفاده از برچسب اصالت کالا و فرهنگسازی برای آگاهسازی مردم در مورد استفاده از کالاهای حاوی این نشان نیز موجب میشود تا در آینده با مشکلات کمتری در حوزه سلامت روبهرو شویم. جهانپور اضافه کرد: مردم اطمینان داشته باشند که تنها در برخی موردهای خاص براساس نیاز محصولات تراریخته در حوزه کشاورزی و دامی وارد کشور میشود و در آن موردها نیز محصولات از مبدا شناسایی شده و شناسنامهدار هستند. وی گفت: همه محصولات تراریخته باید از کشور مبدا مجوز مصرفهای انسانی و گواهیهای تولید بهداشتی داشته باشد و گواهیها از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا تایید شود. سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: افزون بر این فرآیندها تایید اتحادیه اروپا برای مصرفهای انسانی و موسسه معتبر بینالمللی تایید ایمنی و کیفیت غذایی لازمه دریافت مجوز واردات این محصولات با برچسب تراریخته به کشور است. او ادامه داد: سیاست اصلی کشور مبنی بر محور شدن واردات محصولات تراریخته نیست اما این میزان نیز فرصت قدرت انتخاب را برای مصرفکنندگان ایجاد میکند که البته هماکنون تعداد کمی محصول تراریخته به صورت شناخته شده در کشور داریم که شامل برخی دانههای روغنی مانند ذرت، سویا و کلزاست. جهانپور در ادامه به گردش مالی نزدیک به 160هزار میلیارد ریالی بازار داروی کشور اشاره کرد و گفت: براساس برخی برآوردها گردش مالی بازار کالاهای آرایشی و بهداشتی بیش از 190تا 200هزارمیلیارد ریال است. وی افزود: بازار این کالاها(تولید داخل، وارداتی مجاز و قاچاق) بزرگتر از بازار دارویی کشور است که گرچه ممکن است، مثبت ارزیابی نشود اما از نظر اقتصادی، اشتغال و کارآفرینی ظرفیتی را در بازار داخلی کشور برای ورود به حوزه تولید اقلام آرایشی و بهداشتی نشان میدهد. سخنگوی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: با توجه به توانمندی داخلی بازار نزدیک به 5 میلیارد دلاری در حوزه اقلام آرایشی و بهداشتی در اختیار داریم که با نوآوری، سرمایهگذاری و ورود کارآفرینان به این عرصه در نقاط مختلف کشور میتوان گامهای بزرگی در مسیر کاهش نرخ بیکاری و افزایش تولید ناخالص داخلی برداشت. او اضافه کرد: برخورد با ورود هر گونه کالای قاچاق از مبادی رسمی و غیررسمی به جد از سوی دستگاه قضایی، نیروهای امنیتی، انتظامی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو پیگیری میشود اما در نهایت آگاهیبخشی و فرهنگسازی جامعه به عنوان مصرفکنندگان این کالاها اصل است. جهانپور تاکید کرد: اگر مصرفکنندگان به موضوع برچسب اصالت کالا و مجاز بودن آن دقت کنند به طور قطع با کاهش تقاضای کالای قاچاق و غیرمجاز در بازار مواجه خواهیم شد به ویژه که قاچاق کالاهای سلامت محور مانند محصولات آرایشی، بهداشتی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی میتواند به طور مستقیم سلامت جامعه را با خطر روبهرو کند.