استفاده از هوش مصنوعی برای انتخاب بهترین عکس
دیلی میل
شرکت گوگل به سرپرستی حسین طالبی مهندس ایرانی خود، نرمافزاری را طراحی کرده که با کمک هوش مصنوعی در حال یادگیری این موضوع است که مردم به دنبال چه عکسهایی هستند و سپس میتواند بهترین عکس را انتخاب کند.
سیستم ارزیابی تصویر عصبی گوگل (NIMA) با استفاده ازهوش مصنوعی، کیفیت تمام عکسهایی که شما با تلفن همراه تان به ثبت رساندهاید را ارزیابی کرده و سپس کمک میکند تا جذابترین آنها را انتخاب کنید.
این سیستم با استفاده از شبکههای عصبی پیچشی عمیق کار میکند که یک نوع سیستم محاسباتی است و با تکرار شبکههای بیولوژیکی مغز، عکسهای گرفته شده با موبایل را از نظرعناصر فنی و زیبایی اسکن میکند.
این مهندس نرمافزار گوگل در وبلاگ خود نوشت: شبکه پیشنهادی ما نه تنها در امتیازدهی تصاویر با قابلیت «تطبیق با ادراک انسانی» قابل اعتماد است، بلکه برای کارهای متنوعی همچون ویرایش هوشمند عکس، بهینهسازی کیفیت عکس برای افزایش تعامل با کاربر یا به حداقل رساندن اشتباهات بصری وسیله عکسبرداری نیز مفید است. گوگل امیدوار است تا این سیستم را به عنوان یک اپلیکیشن ارائه دهد تا به سرعت باعث بهبود در ترفندهایی از قبیل روشنایی و کنتراست در عکاسی شود وهمچنین نکاتی را ارائه دهد که باعث بهبود در کادربندی وظرافت زیبایی و جذابیت احساسی تصاویر میشوند. براساس دادههای حاصل از معیارهای انتخاب عکس خوب توسط داوران در مسابقات عکاسی، این الگوریتم به عکسها براساس عناصر فنی نظیر تاری، هایلایت و استفاده از سایهها، نمره میدهد. زمانیکه این سیستم بطور رسمی برای استفاده در موبایل و رایانه ارائه شود، قرار است عکسها را براساس عناصر ذاتی دیگری چون جذابیت، ظرافت زیبایی یا جذابیتهای حسی رتبهبندی کند. در حالت ایده آل، هر عکس با یک تصویرمرجع با موضوع و سبک مشابه مقایسه خواهد شد.
در صورتی که چنین تصویرمرجعی در دسترس نباشد، گوگل از دادههای آماری استفاده خواهد کرد تا بتواند احتمال ترجیح انسان در انتخاب تصاویر را اندازهگیری کند.
این الگوریتم پس از بررسی تمام فاکتورها به تمام عکسها یک نمره میانگین در بازه 1 تا 10 میدهد و ویرایشهایی را برای مواردی چون روشنایی و نمایش بهتر ارائه میدهد. مهندسان گوگل امیدوارند که این سیستم به کاربران اجازه دهد که این ویرایشها را در زمانی کم انجام دهند. گوگل مدعی شده است که امتیازبندی تصاویر توسط این سیستم بسیار نزدیک به انتخاب انسان است و عکسهایی که دارای عناصر فنی مناسب هستند و احساسات را برمیانگیزند، بیشترین امتیاز را دریافت میکنند. در نمونههای منتشر شده توسط گوگل، به نظر میرسید تصاویر غروب آفتاب و آب، نمرات بالاتری از تصاویری گرفتند که تنها تصاویر درخت و مزارع بودند. حسین طالبی میافزاید: این نوع امتیازدهی به پیشبینی باکیفیتتر و دقیقتر منجر میشود و برای تمام تصاویر قابل استفاده است. در حالی که این سیستم هنوز برای استفاده عموم منتشر نشده است، مهندسان گوگل امیدوارند که به زودی کاربران بتوانند با این اپلیکیشن عکسهای بهتری را به ثبت برسانند. در حال حاضر سیستمهای خودکار رتبهبندی فقط عکسها را به دستههای با کیفیت بالا و کم رتبهبندی میکنند.