سهم ۴۰۸ هزار تومانی هر ایرانی از بودجه ۹۷

۱۳۹۶/۱۰/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۴۸۵

دولت درحالی لایحه بودجه پیشنهادی کل کشور برای سال آینده را روانه مجلس شورای اسلامی کرده است که سهم هر ایرانی از هزینه‌های بودجه ۴۰۸هزار تومان برآورد می‌شود.

به گزارش ایرنا، لایحه بودجه ۱۳۹۷ کل کشور که ۱۹ آذر ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، نخستین بودجه عملیاتی دولت به شمار می‌رود که بودجه دستگاه‌های مختلف مبتنی بر عملکرد آنها تعیین شده است. در این لایحه مصارف بودجه عمومی سال آینده ۳۹۴هزارمیلیارد تومان است که حوزه وسیعی از هزینه‌های کشور از امنیت و امور دفاعی گرفته تا آموزش، بهداشت، رفاه و درمان، آب، محیط زیست، خرید تضمینی محصولات کشاورزی و امور عمرانی را در بر می‌گیرد.

براساس ارقامی که مرکز پژوهش‌های مجلس محاسبه کرده است هر ایرانی به طور متوسط در سال حدود یک میلیون و ۵۹۸ هزار تومان مالیات می‌دهد و در قبال آن سالانه نزدیک ۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان خدمات دریافت می‌کند. مقدار بودجه عمومی دولت که به ازای هر ایرانی در ماه در سال ۹۷ هزینه می‌شود شامل قانونگذاری ۷۶۸تومان، امور قضایی ۹۲۲۸تومان، دفاع ۳۵هزار و ۴۳۸تومان، نظم و امنیت عمومی ۱۷هزار و ۳۲۳تومان، آموزش و پژوهش ۲۸هزار و ۸۷۳ تومان، بهداشت ۱۳هزار و ۲۸۶تومان، درمان ۴۵هزار و یک تومان، فرهنگ و هنر هزار و ۸۴۹ تومان، منابع آب ۳هزار و ۴۵۹تومان، صنعت و معدن یک‌هزار و ۴۵۳تومان، محیط زیست ۲۹۳تومان، بازرگانی یک‌هزار و ۷۱۶تومان، انرژی ۲هزار و ۵۷۹ تومان، حمل و نقل ۶ هزار و ۶۳۷ تومان، ارتباطات و فناوری اطلاعات ۳هزار و ۹۹۱تومان و رفاه اجتماعی ۸۱ هزار و ۵۹۷ تومان است.

حدود ۲۵درصد از منابع بودجه عمومی لایحه بودجه منابع استانی است؛ در طرف مصارف از کل اعتبارات(معادل ۳۶۸هزارمیلیارد تومان) حدود ۱۸درصد اعتبارات یعنی ۶۶ هزارمیلیارد تومان استانی است. این رقم به این معنا نیست که بقیه بودجه مربوط به استان تهران است بلکه به این معنی است که این قسمت از بودجه در اختیار شورای برنامه‌ریزی توسعه استان قرار می‌گیرد و این شورا درباره هزینه‌کرد آن تصمیم می‌گیرد؛ البته باید توجه داشت که بخشی از بودجه غیراستانی نیز که به صورت متمرکز تصمیم گرفته می‌شود در استان‌ها هزینه می‌شود.

اعتبارات استانی در لایحه بودجه سال آینده نسبت به قانون امسال افزایش قابل توجهی داشته و از رقم ۲۳هزارمیلیارد تومان به ۶۶ هزارمیلیارد تومان رشد کرده که معادل ۱۷۹درصد رشد است؛ دلیل افزایش شدید اعتبارات استانی در لایحه بودجه، انتقال ردیف ۳دستگاه آموزش و پرورش، بنیاد شهید و سازمان برنامه و بودجه استان‌ها از جدول بودجه دستگاه‌های ملی به بودجه استانی همچنین استانی شدن ۳ردیف متفرقه است.