برنامه‌های آبی و برقی پایتخت برای زلزله

۱۳۹۶/۱۰/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۵۳۹

پاون  مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: از زمان وقوع زلزله 5ریشتری در تهران تمام شرکت‌های آب و برق در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

میثم جعفرزاده با اشاره به لزوم تامین آب و برق در زمان وقوع زلزله اظهار کرد: تامین آب و برق بسته به وضعیت حادثه در سناریوهای متفاوتی تدوین شده بدین معنا که برنامه مدونی برای قدرت‌های مختلف زلزله در نظر گرفته‌ایم. وی با بیان اینکه وزارت نیرو طرح آبرسانی اضطراری را با عنوان طرح جامع در مدیریت بحران از چند سال پیش آغاز کرده است، گفت: دو سال است که مطالعات این طرح تمام شده و قرار است ۳۵۰نقطه در تهران آب برای مواقع اضطرار ذخیره شود. مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ادامه داد: این طرح بدین گونه است که آب در این مخازن ذخیره و ورودی و خروجی بسته می‌شود به صورتی که مدام آب در مخزن‌ها وجود دارد و با این سیستم می‌توان آب را به محله‌ها انتقال داد. جعفرزاده با اشاره به لزوم ایجاد مدیریت جدید گفت: برنامه وزارت نیرو این است که شرایطی را فراهم کند تا هر محله بتواند آب مورد نیاز خود را تامین کند. البته این شرایط در مواقعی است که تمام خطوط آبرسانی و سدها از بین رفته باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این طرح در دو نقطه اجرایی شده است، افزود: برای شرایط فعلی تمام تانکرها و سیستم توزیع آب بسته‌بندی را تجهیز کرده‌ایم و باید گفت که به لحاظ تانکری آب بسته‌بندی و آزمایشگاه‌های سیار هیچ مشکلی در تهران وجود ندارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با بیان اینکه در حوزه ‌آب از زمان وقوع زلزله 5ریشتری در حالت آماده باش قرار گرفته‌ایم، ادامه داد: نه تنها برای تهران بلکه برای چهار استان معین و استان جایگزین نیز ۱۸۰ تا ۳۰۰ تانکر را در حال آماده‌باش قرار داده‌ایم. جعفرزاده در خصوص وضعیت برق نیز گفت: در حوزه برق در زمان وقوع زلزله دو مساله تامین برق مراکز حیاتی و روشنایی معابر از اهمیت ویژه‌یی برخوردار است به همین دلیل برای این دو مهم از سال‌های پیش تدابیر لازم را در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه برای تامین برق مراکز حیاتی و مهم چهار سال است، طرحی را مبنی بر تجهیز تمام این مراکز به برق اضطراری آغاز کرده‌ایم و سالانه وزارت نیرو در یک روز نامشخص برق تمام این مراکز را بدون اعلام قبلی قطع می‌کند تا از این طریق بتوان سطح آمادگی این مراکز را سنجید.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ادامه داد: علاوه بر این سیستم ارزیاب وزارت نیرو از یک هفته قبل وضعیت برق را به‌طور کامل بررسی می‌کند و باید گفت که در حال حاضر ۸۵ تا ۹۰ درصد مراکز حیاتی و مهم دارای دیزل‌های برق هستند. جعفرزاده در خصوص تدابیر در نظر گرفته شده برای روشنایی معابر گفت: از زمان وقوع زلزله 5ریشتری در پایتخت تمام شرکت‌های برق در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به وضعیت فاضلاب در زمان زلزله اظهار کرد: انشعابات جدیدی که در پایتخت ایجاد کرده‌ایم به دلیل نوع لوله‌ها احتمال ترکیدگی آنها وجود ندارد، اما اگر در برخی نقاط عمر لوله‌ها بیش از ۱۵ تا ۲۰سال باشد، ممکن است شاهد ترکیدگی لوله‌ها باشیم و برای این مساله نیز تدابیری را در نظر گرفته‌ایم. مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای مهار زلزله گفت: در حال حاضر هیچ طرح اجرا نشده‌یی در این راستا در وزارت نیرو وجود ندارد، اما ممکن است میزان پیشرفت برخی طرح‌ها بین ۳۰ تا ۴۰درصد باشد.