بهرهبرداری از اصطبل تاریخی روستای ورکانه
مدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت: مشکل اصطبل روستای ورکانه، استفاده از دیوارهای موقت برای جداسازی بود که اکنون این سازهها برداشته شده و منتظر بهرهبرداری از این بنا هستیم.
علی مالمیر گفت: اصطبل روستای ورکانه یکی از آثار تاریخی استان همدان در روستای ورکانه است و ما معتقدیم که مهمترین راه حفاظت از بناهای تاریخی ازجمله آن، بهرهبرداری از بناست. اگر این کار انجام نشود، حفاظت از بناها نیز سخت است. بنابراین ضرورت داشت که از این بنا حفاظت شده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد. به همین دلیل یک سرمایهگذار اقدام به مرمت کرد و طرح بهرهبرداری خود را به ما داد. این سرمایهگذار از بومیان منطقه است و میخواهد که این مکان را به محل پرورش اسب تبدیل کند. طرح ارائه شده از سوی سرمایهگذار را پذیرفتهایم.
او درباره نگرانی دوستداران میراث فرهنگی از مرمت و بهرهبرداری این سرمایهگذار به مهر گفت: بحثها بر سر چگونگی مرمت است. طرح سرمایهگذار با استاندارد مطابقت داشت و ما هم نظارت داشتیم سقف مجموعه مرمت شد و هزینههای زیادی نیز کرد. اما برای جداسازی قسمتهای مختلف دیوارهای موقتی را ایجاد کرده بود که بتواند این جداسازی اسبها را انجام دهد، توجیهش هم جلوگیری از درگیری اسبها بود. اما این سازه موقت بوده و زمانی که خواستیم آنها را بردارد هیچ آسیبی به مجموعه وارد نشد، پیشنهاد کردیم برای این کار میتواند از سازههای چوبی یا نردهیی استفاده کند. این سازه قابل برداشت بود. سرمایهگذار نیز این سازه را حذف کرد و اکنون منتظریم که به بهرهبرداری برسد.
مالمیر گفت: یکی از مشکلات دیگر ما در بخش بافت تاریخی ورکانه و ساخت و سازهای جدید در آن است. با وجود این توانستیم این روستا را به ثبت ملی برسانیم تا ضابطهمند باشد.