رونمایی «شهسوار» به بهانه بزرگداشت «پرویز خان»

۱۳۹۶/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۴۱۷
رونمایی «شهسوار» به بهانه بزرگداشت «پرویز خان»

مستند «شهسوار» در پنجاهمین سالگرد درگذشت جهان ‌پهلوان تختی با تجلیل از 50 سال فعالیت هنری هارون(پرویز) یشایایی رونمایی شد.

روز پنج‌شنبه چهاردهم دی ماه ساعت 16 از فیلم مستند «شهسوار» که به جنبه‌های ورزشی، اجتماعی، سیاسی و خانوادگی زندگی غلامرضا تختی پرداخته است، رونمایی شد. این مراسم همراه با برگزاری بزرگداشتی برای تهیه‌کننده فیلم، هارون(پرویز) یشایایی به پاس یک عمر فعالیت ارزشمند در عرصه فیلم سینمایی و مستند همراه بود. فرهاد توحیدی، مجید خدایی، حسن رنگرز، اکبر خامین، مرتضی علی عباس میرزایی و کیانوش گرامی از جمله مهمانان این برنامه بودند.

مراسم با سخنرانی دوستان و نزدیکان تختی ادامه یافت و پرویز عرب از کشتی‌گیران هم‌دوره تختی، عطاءالله آذرتیموری از ورزشی‌نویسان قدیمی و مصطفی کیان‌تاش صاحب زورخانه طلاچی به ذکر خاطراتی از جهان‌ پهلوان غلامرضا تختی پرداختند. در ادامه نیز فرهاد توحیدی، فیلمنامه‌نویس درباره هارون یشایایی گفت:«مانند دوستان اهل ورزش که فروتنی کردند و گفتند، سخن گفتن از تختی کار آنها نیست، من هم باید بگویم سخن گفتن از هارون یشایایی کار بزرگان سینمای ایران است. بگذارید آقای یشایایی را پرویز خان صدا کنم. در سینما اگر فیلمبرداری در میان اعضای گروهش صاحب نفوذ کلام باشد، گروهش او را آقا صدا می‌زنند. از این آقاها در سینمای ایران زیاد نداریم. به عنوان مثال یکی از این آقاهای سینمای ایران نعمت حقیقی بود. در مورد پرویز یشایایی لفظ پرویزخان را به کار می‌بریم. هر جا که باشید و حرف از آقای یشایایی باشد از او با لفظ پرویز خان یاد می‌شود. نقطه وصل پرویز خان به غلامرضا تختی، پهلوانی هر دوست. خیلی از آدم‌ها از جایگاهی که در آن قرار می‌گیرند، شرف می‌گیرند اما افرادی مانند پرویز یشایایی به جایی که در آن قرار می‌گیرند، حیثیت می‌بخشند. خیلی‌ها در این مملکت مدال گرفتند و چه ‌بسا که مدال‌هایشان از تختی بیشتر است اما جهان‌ پهلوان نشدند. خیلی‌ها سیمرغ گرفتند اما هیچ‌ وقت پرویز خان نشدند. پرویز خان، پهلوان سینمای ایران است که به سینمای ایران اعتبار می‌بخشد.» فرهاد توحیدی در ادامه با اشاره به ‌هم‌دوره بودن یشایایی و تختی از فعالیت‌های منحصر به ‌فرد هارون یشایایی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی می‌گوید: «پرویز یشایایی در دوران تحصیل با افرادی آشنا می‌شود که بعدها به همراه آنها موسسه تبلیغاتی‌ فیلم را تاسیس کردند. این موسسه نخستین مکان در ایران بود که در آن فیلم تبلیغاتی ساخته می‌شد و بستر تازه‌یی برای این صنعت ایجاد می‌کرد.