شروط تامین اجتماعی برای بیمه کارفرمایان

۱۳۹۶/۱۰/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۴۷۶

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تشریح شروط تامین اجتماعی برای بیمه کارفرمایان گفت که بنابر دلایلی و حجم تبادلات، در برخی ماه‌ها حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران با تاخیر پرداخت می‌شود.

تقی نوربخش درباره بیمه کارفرمایان نیز گفت: کارفرمایان می‌توانند بیمه شوند اما به دو شرط؛ یکی اینکه هیات‌مدیره یا مدیرعامل نباشد که در واقع سهام‌دار شرکت باشد که منع قانونی دارد، ولی اگر حقوق بگیر باشد و رابطه حقوق و دستمزدی باشد می‌تواند بیمه باشد. شرط دوم اینکه کارگاه‌هایی که تحت حمایت دولت هستند یعنی حق کارفرمایی را دولت پرداخت می‌کند، کارفرما با پرداخت حق بیمه می‌تواند بیمه شود و از خدمات بیمه‌یی برخوردار شود.

او افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد عوارض شهرداری متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. کارگران ساختمانی باید کارت مهارت فنی حرفه‌یی داشته باشد که در غیر این صورت نمی‌توانند تحت پوشش باشند. کارگران باید حتما اشتغال هم داشته باشند تا تحت پوشش بیمه باشند چون اگر فقط کارت مهارت فنی حرفه‌یی داشته باشد ولی اشتغال به کاری نداشته باشد نمی‌تواند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرد. کارگران ساختمانی در بالاترین نقطه ریسک قرار دارند. ما با وجود کمبود منابع بازهم برای کارگران ساختمانی هزینه کرده‌ایم و آنها را بر اساس نوبت تحت پوشش قرار می‌دهیم.

به گفته او، کارگران ساختمانی می‌توانند از طریق سایت سازمان تامین اجتماعی در سایت کارگران ساختمانی ثبت نام کنند و به شرط دو الزامی که گفته شد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند. نوربخش گفت: خدمات درمانی سازمان از دو طریق انجام می‌شود. افراد بیمه شده به همراه افراد تحت تکفل تحت پوشش بیمه هستند که می‌توانند با فرانشیز‌های مشخص شده از خدمات بیمه‌یی استفاده کنند. مراکز ملکی سازمان کاملا رایگان هستند اما مراکز درمانی فرانشیز می‌دهند.

تنها بیمارستانی که به صورت هیات‌مدیره‌یی اداره می‌شود بیمارستان میلاد است که هزینه‌های درمان و دارو رایگان است. ۷۱ بیمارستان در سطح کشور هستند که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بود و هیچ مبلغی نباید دریافت کنند و کاملا رایگان هستند.

 او ادامه داد: ۱۶۴۰ قلم دارو بر اساس مصوبه هیات وزیران تحت پوشش بیمه هستند، البته در همین موارد هم اگر هزینه‌ها مازاد باشد نیز کمک می‌شود. مدیرعامل تامین اجتماعی ادامه داد: درباره «آنژیو» اگر مساله اورژانسی باشد فورا بیمار پذیرش می‌شود اما مواردی که الکتیو است و فقط درد قفسه سینه وجود دارد و غیر اورژانس باشد آنژیو انجام می‌شود و بعد از معاینات بالینی ممکن است بیمار در لیست انتظار قرار گیرد.

 نوربخش با بیان اینکه در بیمارستان‌های تحت پوشش سعی کرده‌ایم لیست انتظار را کاهش دهیم تاکید کرد: در درمانگاه‌های بیمارستان میلاد در شبانه روز ۶۰۰۰ نفر و در بخش‌های درمانی روزانه ۱۰ هزار نفر مراجعه‌کننده داریم. در موارد اورژانس بیمار قطعا باید تحت درمان قرار گیرد و در غیر اینصورت تخلف است.

نوربخش در ادامه درباره آزاد حساب کردن داروها (داروهای خارج از پوشش بیمه‌یی) گفت: برخی داروها مکمل هستند که ممکن است تجویز شوند و تحت پوشش بیمه نباشند اما داروهایی که تحت پوشش بیمه باشند حتما بر اساس بیمه، قیمت آنها محاسبه می‌شوند. در تامین اجتماعی سعی کرده‌ایم خدمات را روز به روز ارتقاء دهیم اما نقصان‌هایی هم داریم که از مردم پوزش می‌خواهیم.

او افزود: بیمارستانی همانند بیمارستان میلاد در جنوبی‌ترین نقطه شهر در شهرری ساخته خواهد شد که تا ۴ سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. در آبادان و شیراز و تبریز و در دورافتاده‌ترین نقطه کشور نیز بیمارستان‌های تحت پوشش تامین اجتماعی به بهره‌برداری خواهند رسید و سعی ما بر این بوده که مراکز درمانی و امکانات درمانی را به نقاط کمتر برخوردار ببریم. نوربخش با اشاره به ارتقای کلیه خدمات هتلینگ در ۸۰ بیمارستان تحت پوشش تامین اجتماعی اظهار کرد: شماره ۱۴۲۰ و شماره پیامک ۱۰۰۰۱۴۲۰ سازمان تامین اجتماعی برای پاسخگویی به مردم در زمینه مشکلات است.

او درباره تناسب بین بیمارستان‌ها و بیمه‌شدگان گفت: سه دانشگاه پزشکی در تهران قرار دارد که بیماران تامین اجتماعی را نیز ویزیت می‌کنند ولی امکان اینکه برای ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که در تهران تحت پوشش بیمه باشند امکانات فراهم کنیم، نداریم. در تهران ۹ بیمارستان در سطح استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که برخی از این بیمارستان‌ها مجددا تجهیز شده‌اند.