کشاورزی
صادرات دام بهصورت مشروط آزاد شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامهیی به رییسکل سازمان توسعه تجارت ایران، صادرات دام سبک را به صورت مشروط آزاد اعلام کرد.
به گزارش مهر، علیاکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، در نامهیی به رییس کل سازمان توسعه تجارت و رییس گمرک ایران، صادرات دام سبک را بطور مشروط آزاد اعلام کرد. در متن این نامه آمده است: با توجه به درخواستهای متعدد بخشخصوصی برای حفظ بازار صادراتی دام زنده در کشورهای هدف به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس از یک طرف و ضرورت تنظیم بازار گوشت گوسفندی و کنترل قیمت آن در کشور از طرف دیگر و هماهنگیهای به عمل آمده با کارگروه تنظیم بازار، بدین وسیله به استحضار میرساند از تاریخ صدور این نامه در ازای واردات هر یک کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی، صادرات یک کیلوگرم دام زنده سبک (گوسفند و بز) با رعایت مقررات و ضوابط قرنطینه «دامپزشکی تا اطلاع ثانوی مجاز اعلام میگردد.
تسریع در تعیین قیمت خرید تضمینی گندم97
153 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیهیی خواستار تعیین قیمت خرید تضمینی گندم در سال 1397 از کشاورزان شدند. به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در این بیانیه که توسط محمد حسین فرهنگی عضو هیات رییسه مجلس قرائت شد خطاب به رییسجمهوری آمده است: طبق تبصره یک قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب 21 شهریور 1368، وزارت جهاد کشاورزی موظف است هر ساله قیمت خرید تضمینی محصولات را با رعایت هزینههای واقعی تولید و در یک واحد بهرهبرداری متعارف و حفظ رابطه مبادله در داخل و خارج بخش کشاورزی تعیین و حداکثر تا پایان تیرماه به هیات دولت تقدیم کند. در ادامه این بیانیه گفته شده است: همچنین در تبصره 2 همین قانون آمده است دولت موظف است قیمتهای مصوبه مزبور را قبل از آغاز هر سال زراعی یعنی آخر شهریورماه از طریق رسانههای عمومی اعلام کند، در سال جاری با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی به وظیفه قانونی خود پایبند بوده و قیمت خرید تضمینی را به شورای اقتصاد ارائه کرده اما همچنان پس از گذشت چهار ماه از موعد قانونی دولت قیمت نهایی خرید تضمینی را به جامعه کشاورزی اعلام نکرده است. نمایندگان در این بیانیه تاکید کردهاند: در این شرایط که رییسجمهوری به دستاوردهای خودکفایی گندم افتخار میکنند بدنه اجرایی کشور با دیر اعلام کردن نرخ خرید گندم این نگرانی را در بین کشاورزان ایجاد میکنند که دولت قصدی برای خرید تضمینی در سال آینده ندارد، نتیجه اجرا نشدن قانون خرید تضمینی، کاهش سطح تولید در سال آینده و آسیبپذیری امنیت غذایی کشور و کاهش سطح اشتغال مربوطه خواهد بود. امضاکنندگان این بیانیه از رییسجمهوری خواستند اقدام عاجل در اجرای این قانون شدند تا نگرانی این بخش مهم جامعه که در سنگر تولید با ناامیدی فعالیت میکنند مرتفع شود.
قدرت فروش چای ایرانی بیشتر شد
رییس سازمان چای کشور گفت: در صورت کنترل قاچاق چای و تعرفهگذاری منطقی و جهتدار برای چای خارجی، قدرت بازرگانی چای داخلی بیشتر میشود. به گزارش ایسنا، محمدولی روزبهان اظهار کرد: مبلغ 682 میلیون تومان از مطالبات به حساب عابر بانک سپه چایکاران واریز شده است. به این ترتیب تاکنون در مجموع 166 میلیارد و 902 میلیون تومان از مطالبات چایکاران واریز شده است. وی با بیان اهمیت اقتصادی چای در کشور از همه دست اندرکاران و تولیدکنندگان چای درخواست کرد، در راستای بازرگانی چای از برنامههای دوطرفه (تولید - بازار و بازار-تولید) استفاده کنند. روزبهان تصریح کرد: در صورت کنترل قاچاق چای و تعرفهگذاری منطقی و جهتدار برای چای خارجی، قدرت بازرگانی چای داخلی بیشتر شده است. از سوی دیگر با عنایت به جلسه برگزار شده با اتحادیه چایکاران و مجمع عالی واردات و صادرات، شرایط مناسبی برای عرضه و توزیع چای ایرانی برای بازار مصرف داخلی و خارجی فراهم شود.
تولید 40 میلیون اصله نهال مثمر
معاون تحقیقات، کنترل و گواهی موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال کشور گفت که از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 40 میلیون اصله نهال مثمر در 357 نهالستان مجوزدار کشور تولید شده است. عبدالرضا کاوند روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا در کرج، افزود: تولید این میزان نهال در اجرای قانون ثبت ارقام گیاهی و کنترل و گواهی بذر و نهال و کنترل و نظارت بر تولید نهال درختان میوه در نهالستانهایی که از موسسه مجوز دارند مطابق دستورالعمل در سال 1396 در کل کشور انجام شده است. وی اظهار داشت: این نهالستانها دارنده اجازه تولید تمام محصولات سردرختی از جمله دانه دار، هسته دار، دانه ریز، خشکبارها، ریزمیوهها، مرکبات و محصولات نیمه گرمسیری هستند. وی گفت: تولید این تعداد نهال با مشارکت تولیدکنندگان نهال (بخش خصوصی) انجام شده که در مراحل مختلف تولید نهال ناظرین موسسه به عنوان ناظرین بر تولید نهال در نهالستانها از این نهالستانها بازدید کرده و رعایت ضوابط و شرایط فنی در تولید نهال را رصد کردند و در نهایت با تایید کمیته فنی نهال هر استان که مرکب از مدیر باغبانی استان یا نماینده او، مدیر حفظ نباتات یا نماینده او و نماینده موسسه آمار، نهال مورد تایید هر تولیدکننده را پس از احراز استانداردهای فیزیکی تعیین کرده و ابلاغ کردند. وی افزود: تمام افرادی که متقاضی ایجاد باغ بوده یا درصدد اصلاح و جایگزینی باغات هستند نهالهای مورد نیاز خود را فقط از نهالستانهای معتبر دریافت کنند تا در صورتیکه ضرر و زیانی به آنها وارد شد از طریق این موسسه بتوانند حقوق قانونی خود را دریافت کنند. کاوند با بیان اینکه اکنون فصل جابهجایی نهال است، گفت: برای دریافت نهال بایستی به کسانی که مراجعه کنند اولا از ما مجوز داشته باشند و ثانیاً نهال را با شناسه دریافت نمایند و فاکتور فروش را به صورت حتمی از فروشنده دریافت کنند.