اعطای تابعیت به سرمایهگذاران واردکننده ارز به ترکیه
سیدجلال ابراهیمی گفت: دولت ترکیه براساس مصوبه هیات وزیران این کشور، به سرمایهگذارانی که از طریق سیستم بانکی ارز وارد ترکیه کرده باشند تابعیت اعطا میکند.
سیدجلال ابراهیمی دبیرکل شورای بازرگانی ایران و ترکیه و مدیر مرکز پژوهش و مطالعات ایران و ترکیه افزود: نظر دولت ترکیه بر آن است که به هر طریق ممکن منابع ارزی خود را تقویت نموده و سرمایه داران حوزه کشورهای عربی بالاخص به کشورهایی که بهار عرب را از سر گذراندهاند در باغ سبز نشان دهد.
وی اظهار داشت: دولت ترکیه به آن گروه از سرمایهگذارانی که دو میلیون دلار در صنایع و کشاورزی یا امور تجاری ترکیه سرمایهگذاری کنند تابعیت میدهند؛ از سوی دیگر هرکس به ارزش یک میلیون دلار خانه یا املاک خریداری نماید به شرط ارائه سند مالکیت تابعیت دریافت میکند؛ که این امر هم میتواند در بحران فروش املاک گرانقیمت در ترکیه مفید واقع شده و از طرفی سرمایه جذب کند.
به گفته دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه، دادن تابعیت به شرط خرید ملک علاوه بر ورود سرمایه ایجاد بازار برای خدمات جنبی نیز مینماید و اشتغال به وجود میآورد.
وی تصریح کرد: طبق این مصوبه به هر یک از سرمایهگذارانی که 100 نفر نیروی کار با تایید وزارت کار و تامین جذب کرده و ایجاد اشتغال نماید و همچنین به افرادی که سه میلیون دلار اوراق قرضه دولتی خریداری کرده یا سه میلیون دلار در بانکهای ترکیه پس انداز نمایند تابعیت داده میشود.
ابراهیمی معتقد است دولت ترکیه با این 5 روش درصدد جلب و جذب سرمایهداران کشورهای حوزه و صاحبان صنایع منطقه و جلب و جذب پولهای بلا استفاده در منطقه است و چندی پیش نیز دولت ترکیه با دادن اجازه خرید املاک توسط اتباع خارجی علاوه بر ایجاد رونق در صنعت ساختمان منابع ارزی خود را تقویت کرد.
به گزارش اگزیم نیوز، منابع مالی متنوعی از کشورها مختلف در سال 2017 به ترکیه وارد شدهاند و 24میلیون دلار از آفریقا که در سال 2016 صفر بوده و 128 میلیون دلار از امریکا و کانادا که پیش از آن 96میلیون دلار بوده است و سرمایهگذاری خارجی در بخشهای مختلف اقتصادی در ترکیه ادامه دارد.
برنامه محرک دولت ترکیه، مانند انگیزه برای سرمایهگذاران خارجی، منابع بسیاری را از کشورهای مختلف جذب کرده و به تقویت اقتصاد کمک کرده است؛ یکی از این عناصر، حذف مالیات بر ارزش افزوده برای نخستین سرمایهگذاری خارجیان در بخش مسکن بود. این برنامه که در اوایل سال جاری معرفی شد توسط دولت تا پایان ماه سپتامبر تمدید شده است.
اگزیم نیوز به نقل از آژانس آنادولو گزارش میدهد که سرمایهگذاری خارجی در بخش املاک و مستغلات از 1.8 میلیارد دلار از ماه ژانویه تا ژوئن 2016 به میزان
2،424 میلیارد دلار در سال 2017 یعنی 34درصد افزایش یافته است. بخش اقتصادی 1.186میلیارد دلار، بیش از 145درصد، سرمایهگذاری خارجی را جذب کرده، در حالی که سرمایهگذاری برای تامین برق، گاز و آب به 918 میلیون دلار رسیده و در همین حال، تولیدات به مبلغ 644 میلیون دلار افزایش داشته است.
در طول دوره ژانویه تا ژوئن، سرمایهگذاری خارجی 4229 شرکت جدید و سرمایهگذاری مشترک ایجاد کرده است. در مجموع 93 شرکت در زمینه اجاره، ساخت و ساز،
خرده فروشی و عمدهفروشی، در داخل کشور ایجاد شده و سرمایه مستقیم خارجی را جذب کرده است.