واحدهای تولیدی به شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اطمینان کنند

۱۳۹۶/۱۱/۲۶ - ۰۰:۳۳:۵۵
کد خبر: ۱۱۷۰۰۱
واحدهای تولیدی به شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اطمینان کنند

گروه انرژی

روز گذشته یکی از واحدهای پتروشیمی کشور قدمی برداشت که می‌تواند به معنای شروع تولید محصولات پیشرفته‌تر در صنعت پتروشیمی کشور و پایان دادن به محدودیت‌های تولید چند محصول خاص و ساده پتروشیمی باشد. این اقدام شروع فرآیند تجاری‌سازی کاتالیست SAC500 به وسیله پتروشیمی شازند بود.

قرارداد تجاری‌سازی کاتالیست SAC500 صبح روز گذشته(چهارشنبه ۲۵بهمن ‌ماه) با حضور سیدرضا نوروززاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حبیب‌الله بیطرف، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت بین اسماعیل قنبری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و ابراهیم ولدخانی، مدیرعامل پتروشیمی شازند امضا شد.

با این حال معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از واحدهای تولیدی خواست به منظور توسعه این صنعت در کشور و جلوگیری از وابستگی به کشورهای دیگر به شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اطمینان داشته باشند و از دانش و فناوری‌های در اختیار این شرکت برای توسعه تولیدات پتروشیمی و افزایش ارزش‌افزوده حاصل از محصولات آن استفاده کرد.

به گزارش شانا، سیدرضا نوروززاده روز گذشته در آیین امضای قرارداد تجاری‌سازی کاتالیست   SAC500 تاکید کرد: تحقیقاتی که در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به منظور تکمیل فرآیند و افزایش تولید در کشور انجام می‌شود باید عملیاتی شود.

وی افزود: به منظور تجاری‌سازی تحقیقات شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و توسعه این صنعت بهتر است این شرکت شریک و همکار داخلی داشته باشد.  مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با قدردانی از شرکت پتروشیمی شازند که ریسک همکاری با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برای تجاری‌سازی این کاتالیست را پذیرفته است، ادامه داد: امیدوارم این اطمینان در همه واحدهای پتروشیمی گسترش یابد.

نوروززاده با اشاره به اینکه همه واحدها بخش پژوهش و فناوری را دارند، گفت: تمرکز فعالیت در یک واحد خلق دانش بدون شک نتایج مطلوب‌تری به دنبال دارد. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار کرد: واحدهای پتروشیمی کشور باید به منظور رقابت در بازار جهانی حمایت شوند تا برای تهیه کاتالیست و فناوری‌های روزآمد به کشورهای دیگر وابسته نباشیم.

وی با بیان اینکه اهمیت دادن به پژوهش و فناوری مورد تاکید دولت و همسو با سیاست‌های وزیر نفت است، تصریح کرد: بها دادن به خلق دانش در چارچوب سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و همان اقتصاد مقاومتی است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: امیدواریم با کمک واحدهای تولیدی شاهد به نتیجه رسیدن دستاوردهای بیشتری در این زمینه باشیم.

 صرفه‌جویی 40 میلیون دلاری یک کاتالیست

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در ادامه این مراسم گفت: برآورد می‌شود که صرفه‌جویی ارزی حاصل از تجاری‌سازی کاتالیست SAC500 در مقیاس صنعتی برای تولید گریدهای پلی‌اتیلن سنگین حدود ۴۰میلیون دلار باشد.

اسماعیل قنبری یکی از مشکلات بزرگ حوزه پژوهش را نبود اعتماد به دانش کسب شده مراکز پژوهشی دانست و از شرکت پتروشیمی شازند به دلیل قبول این ریسک قدردانی کرد. وی افزود: شرکت پژوهش و فناوری با ۱۰سال سابقه فعالیت توانسته مراحل بلوغ فناوری را طی کند.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی کاتالیست SAC500 را از «های‌تک»ترین کاتالیست‌های پلی‌اتیلن سنگین عنوان کرد و گفت: در رویکردی جدید بین صنعت و پژوهش شاهد تجاری‌سازی مشترک این کاتالیست هستیم.

قنبری ادامه داد: امیدواریم شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بتواند در بحث تامین امنیت فناوری برای صنعت پتروشیمی که یکی از وظایف حوزه پژوهش است به درستی ایفای نقش کند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حدود ۴۰۰هزار تن از این نوع پلی‌اتیلن سنگین برای تولید گرید لوله در کشور وجود دارد، اظهار کرد: امیدواریم این کاتالیست این تولید را پوشش دهد.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: با راه‌اندازی واحدهای جدید پتروشیمی در کشور، برآورد می‌شود سالانه ۱۰۰تن از این نوع کاتالیست نیاز باشد.

به گفته قنبری، صرفه‌جویی ارزی حاصل از تجاری‌سازی این کاتالیست حدود ۴۰میلیون دلار خواهد بود که موفقیت بزرگی برای دانش بومی کشور است.