کشاورزی
بهرهوری آب، سالانه 6 درصد افزایش مییابد
معاون امور آب و خاک وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در 6 سال گذشته سالانه حدود 6 درصد بهرهوری میزان آب اضافه شده است، گفت: این روند برای سالهای آتی افزایش مییابد. به گزارش ایرنا، «علیمراد اکبری» در افتتاحیه دومین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی تهران ماشینآلات، نهادهها و سیستمهای نوینآبیاری که در محل نمایشگاه بینالمللی تهران در حال برگزاری است، افزود: در سالهای اخیر عزم خوبی در کشور برای افزایش بهرهوری در مصرف آب ایجاد شده است. وی اظهار داشت: بهینهسازی تولید محصولات کشاورزی تنها به مدیریت مصرف آب محدود نمیشود بلکه به عوامل دیگری مانند ماشین آلات کشاورزی، سم و بذر و کود مناسب و بهرهوری منابع انسانی بستگی دارد. این مقام مسوول تصریح کرد: وضعیت منابع آبی ایران به خاطر خشکسالیهای اخیر بهشدت افت کرده و لازم است تمام مسوولان، دستاندرکاران، دانشگاهیان، تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان کشور به سمت شرایطی بروند تا امکان افزایش بهرهوری آب در کشور ایجاد شود تا از مشکل کم آبی عبور کنیم. وی با اشاره به اینکه نسل فعلی، نسل پر مسوولیتی برای حفظ منابع طبیعی کشور است، اظهار داشت: اگر نتوانیم منابع آب و داراییهای موجود را مدیریت کنیم نسلهای آینده با مشکلات جدی روبهرو میشوند. به گفته وی، ارتقای تکنولوژیهای جدید در مدیریت مصرف آب موثر هستند و برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف آب داشته باشد. اکبری گفت: توان و ظرفیت خوبی برای تولید ماشینآلات کشاورزی و آبیاری در کشور ایجاد شده به شکلی که امروز 95 درصد پروژههای کشور در روشهای نوین آبیاری توسط تولیدات داخلی تامین میشود. وی توان تولید بخش کشاورزی به روشهای نوین آبیاری را سالانه بالغ بر 500 هزار هکتار برآورد کرد. اکبری گفت: طبق برنامه ستاد اقتصاد مقاومتی در سال 96 اجرای 256 هکتار روشهای نوین آبیاری به ما تکلیف شد که توانستیم تا به امروز 290 هزار هکتار را اجرایی کنیم و بقیه در دست اجراست. وی با بیان اینکه تاکنون 145 هزار هکتار آبیاری نوین در سال جاری اجرا شده است، افزود: امیدواریم تا پایان سال مالی جاری تعهدات خودمان را در سال 96 به بهرهبرداران تحویل دهیم. معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه رویکرد ما به سمت آبیاریهای میکرو (آبیاری نواری) است، ادامه داد: این روش آبیاری بهرهوری بالایی دارد و این مهم در مزارعی که قابلیت اجرا دارند، عملیاتی میشود. وی تصریح کرد: در بخش تولید گندم در سال جاری 40 هزار هکتار آبیاری تحت فشار با استفاده از سیستمهای نوین آبیاری داشتیم و رکورد تولید گندم کشور به صورت میکرو به بیش از 13.5 میلیون تولید در هکتار رسیده است. معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه با برخی از کشورهای همجوار مانند افغانستان و عراق جلساتی برای صدور خدمات فنی و مهندسی داشتهایم، افزود: توان تولید تجهیزات آبیاری ما در کشور بالاست که با ایجاد انجمنهای قوی بخش خصوصی ما میتواند به این کشورها خدمات فنی مهندسی ارائه دهد. وی یادآورشد: وزیر جهادکشاورزی ایران در جلسهیی با همتای عراقی خود برای ارائه خدمات فنی مهندسی اعلام آمادگی کرد تا بتوانیم به این کشور پس از ویرانیهایی که داعش در زیرساختهای آن ایجاد کرد، کمک کنیم.
قیمت کود شیمیایی یارانهای افزایش نمییابد
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: قیمت فروش کودهای شیمیایی به کشاورزان ثابت بوده و به هیچ عنوان افزایش نخواهد یافت. به گزارش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، حمید رسولی، درخصوص شایعه گران شدن قیمت فروش کودهای شیمیایی به ویژه اوره به کشاورزان اظهار نمودند که «دولت تدبیر و امید و همچنین وزارت جهادکشاورزی برنامهیی برای افزایش قیمت فروش کودهای کشاورزی نداشته و بیان مطلب فوق شایعهیی بیش نیست». وی افزود: خوشبختانه طی یک سال گذشته قیمت فروش کودهای یارانهیی به کشاورزان هیچ گونه افزایش نداشته و در ادامه نیز افزایش نخواهد یافت. وی به کشاورزان اطمینان داد که هیچ گونه افزایش در قیمت فروش کودهای یارانهیی از جمله اوره نخواهیم داشت و کودهای مورد نیاز کشاورزان با قیمتهای مصوب از طریق شبکه بزرگ کارگزاران شرکت خدمات حمایتی آماده عرضه و فروش هستند. رسولی اشاره کرد: وفق مصوبات جلسه بیست و هفتم بهمن امسال، کمیسیون اقتصادی دولت و همچنین جلسه مورخ ۱۳۹۶/۱۱/۳۰ ستاد تنظیم بازار قیمت خرید کود اوره از شرکتهای پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت و مقررگردید که قیمت خرید اوره از شرکتهای مذکور هم چنان با قیمتهای قبلی و بدون هیچ گونه افزایشی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
برنامه جهاد کشاورزی برای کاهش مصرف سم
رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حوزه عملیات سمپاشی در کشور، سیاست وزارت جهاد کشاورزی کاهش مصرف محلول سم در هکتار از میانگین ۴۰۰ لیتر به یک دهم این رقم یعنی ۴۰ لیتر در هکتار است. به گزارش فارس، کامبیز عباسی در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه بینالمللی مکانیزاسیون کشاورزی در تهران گفت: قبلاً 400 لیتر محلول سم در هکتار مصرف میشد، اما با استفاده از سمپاش توربینهای زراعی این میزان را به 200 لیتر در هر هکتار کاهش دادیم که تلاش داریم باز هم آن را کاهش دهیم. وی اظهار داشت: یکی دیگر از سیاستهای ما این است که با مناسب شدن سرعت عملیات سمپاشی و افزایش روش عرض بومها، شاهد لهیدگی محصولات تولیدی نباشیم. عباسی ادامه داد: این بدان معنی است که بومهایی که در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرند، بین مضارب ۶، ۸ تا ۱۲ هستند و سعی داریم آن را به بیش از 30 متر برسانیم تا با یک بار تردد ماشین بتوانیم سطح و حجم وسیعی را سمپاشی کنیم. وی اضافه کرد: یکی از این سمپاشیها، سمپاش پنج هزار لیتری است که توسط تولیدکننده داخلی در حال تولید است. وی اضافه کرد: یکی از روشهای ما سمپاشی 5 هزار لیتری است که توسط تولیدکنندگان داخلی در حال تولید و روش دیگر آن است که سمپاشی به جای آنکه با یک نازل انجام با نازلهای متعددی این کار به صورت جداگانه انجام شود. رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه از کشاورزان برای استفاده از فناوریهای نوین حمایت میکنیم، گفت: برای بهرهگیری کشاورزها از روشهای نوین که برای تجهیزات کشاورزی و روشهای آبیاری اعطا میشود، اعتباری تسهیلاتی دیگری برای فناوریهای نوین در بخش کشاورزی با کارمزد 4 تا 6 درصد اعطا میشود. وی گفت: ماشینآلات خارجی 4 برابر ماشینآلات داخلی قیمت دارند و ما با پیشرفتی که در تولید این محصولات داشتیم، توانستیم نیاز کشاورزان با قیمتهای کمتری تامین کنیم.