اخبار
کمک تسهیلات قرضالحسنه به کاهش نرخ بیکاری
استاندار خراسان رضوی گفت: نرخ بیکاری استان در پاییز امسال به 8.8 درصد رسید که با پرداخت مناسب تسهیلات قرضالحسنه به بانوان و بهرهگیری مطلوب از فرصت به وجود آمده توسط بانک قرضالحسنه مهر ایران میتوان نرخ بیکاری را به حداقل رسانده و بخشی از بیکاری را جبران کرد. به گزارش روابط عمومی بانک قرضالحسنه مهرایران به نقل از ایرنا علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در دیدار با عدالتی، مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در این استان افزود: قبل از انقلاب اسلامی یکی از مشکلات جدی در حوزه بانوان، پایین بودن میزان تحصیلات آنان بود اما به برکت انقلاب اسلامی میزان تحصیلات عالی در میان بانوان کشور افزایش قابل توجهی داشته و فرصت برای حضور شایسته در جامعه و بروز استعدادهای آنان ایجاد شده است. استاندار خراسان رضوی گفت: هم اینک بخش اعظم دانشآموختگان دانشگاههای کشور را بانوان تشکیل میدهند و در حوزه مدیریتی نیز نقش مهمی ایفا میکنند.
وی بیان کرد: با این حال ملاحظات خاصی در مورد بانوان در جامعه وجود دارد که باید ظرفیتهای اشتغال متناسب با شرایط جامعه، توانمندیها و ویژگیهای بانوان و منطبق بر مزیتهای هر منطقه ایجاد شود. استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: از آنجا که نیاز به ایدهپردازی درخصوص تامین نیازهای بانوان، ظرفیتها و مزیتهای بالقوه استان وجود دارد باید نهادی متشکل از گروهی متخصص در استان شکل گیرد تا با سطحبندی لازم برای این مهم ظرفیتسازی کند. وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه میان معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: براساس این تفاهمنامه یک هزارمیلیارد ریال اعتبار در قالب پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به زنان دارای شرایط ویژه برای ایجاد اشتغال در کشور اختصاص یافت که سهم خراسان رضوی از این اعتبار ۱۰درصد است.
فروش بیش از 10 هزار میلیارد ریالی بیمه کوثر
فروش شرکت بیمه کوثر با اجرای هسته دانا و شبکه همکاران توانا همچنین اعتماد مشتریان وفادار به بیش از 10هزارمیلیارد ریال رسید. به گزارش روابطعمومی و اعلام رییس اداره آمار و دادهکاوی شرکت بیمه کوثر؛ حق بیمه تولیدی شرکت بیمه کوثر در هفته اول اسفند ماه سال96 با بهبود ترکیب پرتفوی و رشد 10درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از 10هزارمیلیارد ریال گذشت.
محمدحسین بصیرت خاطرنشان کرد: هدفگذاری شرکت برای اجرای سیاست اصلاح ترکیب پرتفوی در سال 96 موجب شد، سهم رشته شخص ثالث و سرنشین از 61 درصد به 47درصد کاهش و سهم بیمههای زندگی از 13درصد به 21درصد افزایش یابد. وی گفت: از ابتدای سال جاری رشتههای مهندسی، زندگی، آتش سوزی و مسوولیت شرکت هر کدام بهترتیب با رشد 180، 74، 55 و 54 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین درصد رشد را میان سایر رشتهها داشتهاند. رییس اداره آمار و دادهکاوی بیمه کوثر با بیان اینکه در مدت یاد شده، شرکت 698 میلیارد تومان خسارت به بیمهگذاران پرداخت کرده است، خاطرنشان کرد: از کل خسارتهای پرداختی، سهم رشته شخص ثالث و سرنشین 54 درصد، سهم بیمه درمان 17درصد و سهم بیمههای زندگی 11درصد و نسبت خسارت شرکت در این مدت 69 درصد است.
درخواست بانکها برای جبران هزینه سود گواهی سپرده
در جلسهیی که بین بانکها برای بررسی موضوع ابعاد انتشار اوراق گواهی سپرده با سود ۲۰درصد برگزار شد، قرار بر این است تا طی نامهیی به بانک مرکزی، مساله را مطرح کرده و بخواهند تا این بانک برای جبران هزینههای ناشی از فروش این اوراق راهکار ارائه کند.
به گزارش ایسنا، بانکها از ۲۸ بهمنماه انتشار اوراق گواهی سپرده با سود ۲۰درصد را طبق بسته سیاستی بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز در دستور کار قرار دادند تا با جذاب شدن نرخ سود بانکی تمایل مردم برای سرمایهگذاری در بانکها افزایش یافته و نقدینگی از سمت بازار ارز به شبکه بانکی حرکت کند، اما با توجه به اینکه سود اعلامی برای گواهی سپرده 5درصد بالاتر از سود حساب سپرده مدتدار و 2درصد بالاتر از سود تسهیلات موجود است، این رقم با هزینههایی برای بانکها همراه خواهد بود، چرا که سود تسهیلات موجود پاسخگوی هزینه سود ۲۰ درصدی اوراق نیست.
بانکها در جلسهیی که روز گذشته برگزار کردند، موضوع انتشار اوراق و هزینههای آن را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس اطلاعات دریافتی ایسنا مساله مورد تاکید مدیران بانکها این است که در شرایطی که سود سپرده ۲۰درصد تعیین شده که نرخ سود تسهیلات هیچ تغییری نکرده و استفاده از گواهی سپرده ۲۰درصدی بهای تمام شده پول برای آنها را تا حداقل به 22.5درصد افزایش میدهد. این نرخ در مقایسه با سود تسهیلات ۱۸درصدی موجود به عنوان منبع تامین هزینه بانکها با زیان همراه است. بر این اساس قرار شده طی نامهیی که ظاهرا روز گذشته آماده شده و به امضای اکثر مدیران رسیده و قرار است با امضای سایر مدیران بانکی تکمیل شود، موضوع به بانک مرکزی اعلام تا این بانک برای شرایط موجود راهکاری برای جبران هزینهها ارائه کند.
طبق آخرین آمار در هفته ابتدایی فروش اوراق حدود ١٠٠هزار میلیارد فروش رفته است. برای این مبلغ باید ٢٠هزار میلیارد سود ٢٠درصد پرداخت شود که در مقایسه با سود ١٥درصد موجود حدود ٥٠٠٠ میلیارد تومان اختلاف دارد. در عین حال که این رقم تا انتهای زمان فروش افزایش مییابد. در حالی اخیرا رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که اگر بانکها در انتشار اوراق دچار هزینه شوند، بانک مرکزی آن را تقبل میکند که به گفته برخی مدیران بانکی این کمک هنوز ماهیت مشخصی نداشته و منابعی برای آن تعیین نشده است و به نظر نمیرسد با تزریق نقدینگی به بانکها انجام شود مگر اینکه کاهش اندوخته قانونی یا تسویه بدهی بانکها به بانک مرکزی و امثال آن اجرایی شود.
کارشناسان نیز معتقدند اگر بانک مرکزی راهکار مناسبی برای جبران هزینه موجود ارائه نکند، انحراف بانکها از سود تسهیلات ورود به بنگاهداری برای دریافت سود به نظر نمیرسد.