جهان تا ۸۰ سال آینده به ۲ میلیارد مسکن نیاز دارد
در حال حاضر ساخت مسکن در جهان به مسالهیی مهم تبدیل شده و در آینده تنها کشورهایی که بتوانند طبق اصول و مقررات خانه و مسکن بسازند، از افزایش قیمتها جلوگیری خواهند کرد. به گزارش فارس، مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: طی ۳۰سال آینده کشورهایی که سیاست ساخت مسکن با استانداردهای لازم را اجرا کنند، خواهند توانست مسائل و مشکلات موجود را دور بزنند، از افزایش قیمتها جلوگیری کنند و مواد لازم برای ساخت مسکن را فراهم کنند.
دولتها باید طراحیها و مدلهای پایدار در مسکن داشته باشند تا طول عمر استفاده از مسکن بیشتر شود. میزان انتشار کربن را با استفاده از مدلهای جدید کاهش دهند که در این صورت منابع هم در ساخت مسکن به درستی مدیریت خواهد شد.
هماکنون بسیاری از کشورها با دشواریهای ساخت مسکن مواجه هستند و این به چالش ملی برای اکثر کشورها تبدیل شده است. برای بقیه کشورهای جهان هم به زودی مسکن مسالهساز خواهد شد و به مساله چالشزا برای اکثر کشورها و دولتها تبدیل خواهد شد.
در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده است: تا پایان قرن حاضر به جمعیت جهان 3.6میلیارد نفر دیگر اضافه خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان ملل متحد احتمالا جمعیت جهان تا سال ۲۱۰۰ از 11.2میلیارد نفر میگذرد، این جمعیت رو به فزون، نیاز به تامین زیرساختها و توسعه است که فشار برای استفاده از منابع را بهشدت افزایش خواهد داد.
برای این میزان جمعیت نیاز است تا ۷برابر جمعیت اتحادیه اروپا تامین نیاز شود. در حال حاضر جمعیت جهان ۴۵میلیون نفر در سال افزایش مییابد که بیشترین و اساسیترین نیاز آنها در آینده مسکن خواهد بود.
وضعیت ساخت مسکن باید تغییر کند
هماکنون سرانه استفاده از مسکن در کشورها متفاوت است. براساس اعلام سازمان ملل متحد طی ۵۰ سال اخیر، سرانه استفاده از مسکن بسیار کاهش یافته است، یعنی طی این مدت تعداد اعضای خانواری که از یک مسکن استفاده میکنند کم شده است، بهطور مثال در فرانسه میانگین افرادی که از یک مسکن استفاده میکنند از سال ۱۹۶۸ تاکنون از 3.1 نفر به ازای هر مسکن به 2.3 نفر در سال ۲۰۱۱کاهش یافته است. در همین دوره زمانی نرخ باروری زنان هم از 2.6 به ۲ تولد برای هر زن افت کرده است.
در کنیا میانگین سرانه افرادی که از مسکن استفاده میکنند از 5.3 در سال ۱۹۶۹ به ۴ نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده، در کنار این مساله میزان باروری هم از 8.1 به 4.4 تولد برای هر زن کاهش یافته است. از سوی دیگر افزایش روزافزون سالخوردگی به ویژه در کشورهای توسعهیافته نیاز به مراقبتهای آینده را افزایش داده است. مفهوم آن این است که مردم مجبور خواهند بود در خانههای خود برای زمان طولانی به سر ببرند، یعنی مسکن در سالهای آینده مساله حیاتی و اساسی خواهد بود.
آمارهایی که توسط نشنال رکورد درباره اسکاتلند منتشر شده حاکی از این است که نیازهای آینده افراد بسیار سریعتر از رشد جمعیت پیش خواهد رفت، یعنی فاصله بین نیاز جامعه در مقابل رشد جمعیت بیشتر خواهد شد. تا سال ۲۰۳۷ رشد جمعیت اسکاتلند حدود ۹درصد خواهد شد، در حالی که پیشبینی میشود نیازخانوارها ۱۷درصد افزایش خواهد یافت.
همچنین در انگلیس تا سال ۲۰۴۱ جمعیت ۱۶ درصد رشد خواهد کرد. در حالی که نیاز خانوارها رشد ۲۳ درصدی خواهد داشت و شکاف ۷درصدی بین تقاضا و رشد جمعیت شکل خواهد گرفت.
همچنان که عمر افراد طولانیتر میشود، خانوارهای یک و ۲نفره بیشتر میشود. در سال ۲۰۱۴ وبسایت «سیتیلب» به شرایط و دشواریهای این مساله کامل اشاره کرده است.
همچنان که کشورهای در حال توسعه همانند کشورهای توسعه یافته رشد و توسعه مییابند و به استانداردهای زندگی میرسند و طول عمرشان بیشتر میشود، سرانه استفاده از خانهها هم کاهش خواهد یافت و تقاضای بیشتری را طلب خواهند کرد. بنابراین طی ۸۰سال آینده نیاز مسکن نسبت به رشد جامعه ۷ تا ۸ درصد پیشی خواهد گرفت.
در حال حاضر و همچنین در آینده تقاضا برای ایجاد مسکن جدید دولتها را تحت فشار قرار خواهد داد تا اقدام به ابتکارات و نوآوریهای جدید داشته باشند تا اینکه بتوانند میزان عرضه مسکن را نسبت به تقاضا افزایش دهند.
مدلهای پایدار و طول عمر مسکن
در نوامبر ۲۰۱۷ موسسه استراتژی صنایع انگلستان روی زیرساختهای لازم در آینده متمرکز شد. این بخش طی دهه گذشته به سرعت روی بازارهای جدید در حوزه مراقبتهای پزشکی تعلیم و تربیت و ساختمانهای تجاری کار کرد اما لازم است برای رفع موانع و مشکلات در سالهای آتی به سرعت روی مساله مسکن کار شود.
مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود تاکید میکند: این مساله که برای تامین تقاضای آینده در جهان نیاز به ساخت ۲میلیارد مسکن جدید است، صراحتا به این نکته هم اشاره میکند که باید کشورها برای تامین منابع آن تلاش کنند. دولتهایی که به طراحیها و مدلهای پایدار در مسکن تاکید میکنند، باعث میشوند تا طول عمر استفاده از مسکن در آینده بیشتر شود و میزان انتشار کربن در این مدلهای جدید کاهش خواهد یافت و مدیریت منابع در این کشورها به نحو صحیح انجام خواهد شد.
طی ۳۰سال آینده تنها کشورهایی که بتوانند از سیاستها و مقررات صحیح ساخت مسکن استفاده کنند، خواهند توانست از افزایش قیمت و نیز مشکلات تامین منابع ساخت مسکن جلوگیری کنند. برای بسیاری از کشورها در حال حاضر ساخت مسکن به حد کافی به سوژه داغی تبدیل شده و محل بحث و چالش بین کشورهاست و به زودی همه کشورها تحت فشار مشکلات مسکن قرار خواهند گرفت.