افشای نقشه موساد برای ترور 15 دانشمند هسته‌ای ایران

۱۳۹۶/۱۲/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۸۲۹۸

یک روزنامه‌نگار صهیونیست در جدیدترین کتاب خود از نقشه چند سال پیش موساد برای ترور 15 دانشمند هسته‌یی ایران و نیز صرف هزینه 2میلیارد دلاری تل‌آویو جهت «مقدمات» حمله هوایی علیه ایران پرده برداشت.

به گزارش ایرنا، تارنمای امریکایی پولیتیکو با انتشار بخش‌هایی از کتاب این روزنامه‌نگار صهیونیستی نوشت: ترور دانشمندان هسته‌یی، بخشی از راهبرد اسراییل برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی بود.

«رونن برگمن» (Ronen Bergman) نویسنده و روزنامه‌نگار پژوهشگر صهیونیستی در کتابی جدید الانتشار با عنوان «برخیز و اول بکش: تاریخ سری ترورهای هدفمند اسراییل»، نقشه حمله هوایی تل‌آویو به ایران و برنامه‌ریزی موساد برای ترور دانشمندان هسته‌یی ایران را افشا کرده است.

تارنمای پولیتیکو بخش‌هایی از این کتاب را که دربرگیرنده اطلاعاتی دست اول از اقدام‌های ضد ایرانی رژیم‌صهیونیستی است، برای نخستین‌بار منتشر کرده است.

به گزارش ایرنا پولیتیکو نوشت: معاون موساد در مه 2003 (اردیبهشت - خرداد سال 1382) نقشه‌یی فوق محرمانه به یک سازمان اطلاعاتی جاسوسی ارائه داد که حاصل تلاشی چهارماهه و حاوی راهبرد فوق محرمانه اسراییل برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌یی بود.

پولیتیکو با اشاره به سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی به امریکا و دیدار با دونالد ترامپ رییس‌جمهوری امریکا علیه توافق هسته‌یی ایران نوشت اکنون که این دو علیه توافق هسته‌یی ایران نقشه می‌کشند، ارزش آن را دارد تا بار دیگر به این فصل از تاریخ نگاهی بیندازیم.

این تارنمای امریکایی ادامه داد «تمیر پردو» معاون رییس وقت موساد مدعی شده بود: «فرض ابتدایی بر این است که کشوری پیشرفته و غنی چون ایران که به دنبال دستیابی به بمب اتمی است، در نهایت به آن دست خواهد یافت. به عبارت دیگر توقف ناگهانی این پروژه تنها می‌تواند نتیجه تغییر دیدگاه یا تغییر هویت مواضع سیاسی در ایران باشد.»

معاون رییس وقت موساد به سه راهکار پیش روی رژیم‌صهیونیستی اشاره کرده و گفته بود: «در این وضعیت، سه راهکار پیش روی اسراییل است. اول اینکه ایران را فتح کند. دوم، رژیم ایران را تغییر دهد و راه سوم اینکه جو سیاسی حاکم بر ایران را متقاعد کند، هزینه‌یی که با دنبال کردن پروژه هسته‌یی پرداخت خواهد کرد، بیشتر از دستاوردهای حاصل از متوقف کردن آن است و با توجه به اینکه دو راهکار اول واقع‌بینانه نبودند، تنها راهکار سوم باقی ماند تا با اقدامات عینی و پنهانی آن قدر فشار وارد شود تا به سادگی تسلیم شوند.»

پولیتیکو در ادامه به نقل از «مئیر داگان» رییس پیشین موساد نوشت:

«تا زمانی که به این نتیجه برسند، باید بارها و بارها از ابزارهایی برای به تاخیر انداختن دستیابی آنان به بمب هسته‌یی استفاده کنیم تا در زمان تسلیم، هنوز به بمب مسلح نشده باشند.»

به نوشته این رسانه امریکایی، داگان طرح معاون خود را تایید و آن را به «راهبردی پنج جانبه شامل فشار دیپلماتیک سنگین بین‌المللی، تحریم‌های اقتصادی، حمایت از گروه‌های مخالف ایران، اختلال در حمل و نقل تجهیزات و مواد خام برای برنامه هسته‌یی و در نهایت اجرای چند عملیات سری چون خرابکاری در تاسیسات و ترور چهره‌های اصلی این برنامه، تبدیل کرد.»

پولیتیکو با بیان اینکه «تاکنون به وسعت این تلاش‌ها به ویژه عملیات سری اسراییل که شامل ترور دانشمندان ایرانی بود، پرداخته نشده است»، نوشت: فکر پشت این تلاش‌های یکپارچه، به تاخیرانداختن پروژه هسته‌یی ایران بود. یا تحریم‌ها باعث بروز بحران اقتصادی جدی می‌شدند که رهبران ایران را به توقف این پروژه وادار می‌کرد یا گروه‌های مخالف، قدرت کافی به دست می‌آوردند.

این رسانه امریکایی ادامه داد: برای حمایت از این تلاش‌ها در راستای قرارداد همکاری میان جرج دبلیو بوش رییس‌جمهوری وقت امریکا و ایهود اولمرت نخست‌وزیر وقت اسراییل، همکاری چهارجانبه‌یی میان سازمان‌های سیا، آژانس امنیت ملی امریکا (ان‌اس‌ای)، موساد و آمان (سازمان ضداطلاعات ارتش اسراییل) ایجاد شد. این در حالی است که چنین قراردادی حتی در میان کشورهایی که از روابط خیلی خوبی برخوردارند، غیرمعمول است.