نسل جوان امروز برای عقب راندن دشمن آمادهتر است
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز(شنبه) در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان شرکتکننده در کاروانهای راهیان نور، دوران دفاع مقدس را قطعهیی نورانی و برگ زرین از تاریخ کشور و انقلاب خواندند و با تاکید بر اینکه کاروانهای راهیان نور یکی از جلوههای پاسداشت آن دوران است، گفتند: قدرتهای بینالمللی، جنگ ۸ ساله را با هدف از بین بردن انقلاب اسلامی به ملت ایران تحمیل کردند اما عظمت، فداکاری، ایمان، تدبیر، شجاعت و بصیرت جوانان موجب شد که جنگ به نفع ملت تمام و انقلاب اسلامی ریشهدارتر و قویتر از گذشته شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، عزت، اقتدار، امنیت، استقلال، آزادی و سلامت امروز کشور و ملت را مرهون ۸ سال دفاع مقدس دانستند و تاکید کردند: دوران دفاع مقدس یک ذخیره است که باید برخلاف خواست دشمنان که درصدد به فراموشی سپردن آن هستند برای پیشرفت کشور و رشد ملی و آمادگی مردم و جوانان در میدانهای مختلف همواره زنده بماند و مورد تجلیل قرار گیرد.
ایشان، کاروانهای راهیان نور را یک مبارزه عظیم مردمی برای زنده نگه داشتن آن دوران پرعظمت خواندند و با اشاره به ابعاد گوناگون و ناگفته دفاع مقدس افزودند: یکی از این ابعاد، تحلیل چرایی آغاز جنگ تحمیلی است که علت آن را باید در عظمت و ابهت انقلاب اسلامی و مرعوب شدن و وحشت قدرتهای مسلط آن زمان در دنیا جستوجو کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ تخت قدرت قدرتمندان غرب و شرق را با نام اسلام به لرزه درآورد، خاطرنشان کردند: با گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی در منطقه و در میان ملتهای مسلمان در همان سالهای ابتدایی، قدرتهای سلطهگر به شدت نگران شدند و درصدد برآمدند تا به هر قیمتی که میتوانند انقلاب را از بین ببرند بنابراین صدام را که شخصیتی خودخواه و ظالم بود برای آغاز جنگ و حمله به ایران تشویق کردند.
ایشان با اشاره به حمایتهای گسترده مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی امریکا و اروپا به ویژه انگلیس، فرانسه و آلمان همچنین شوروی سابق از رژیم بعثی صدام گفتند: در اواسط جنگ، فرانسه پیشرفتهترین هواپیماها و بالگردهای خود و آلمان رسما و علنا مواد شیمیایی در اختیار صدام قرار داد که هنوز پس از گذشت ۳۰سال از پایان جنگ، بازماندگان زیادی گرفتار آثار آن هستند و تعداد زیادی نیز بر اثر همان مواد سمی شهید شدند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در مقابل این حمایتهای جهانی از رژیم بعثی، جمهوری اسلامی ایران تنها چیزی که در اختیار داشت، ملت با ایمان و رهبری مقتدری همچون امام بزرگوار بود که در نتیجه آن همه تلاشهای قدرتهای شیطانی دنیا همچون تیری به سنگ خورد و ملت ایران در ۸ سال دفاع مقدس بر همه قدرتها پیروز شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی دیگر از ابعاد ناگفته دفاع مقدس را کیفیت و نوع دفاع رزمندگان برشمردند و تاکید کردند: دفاع جوانان ملت ایران در جنگ ۸ ساله دارای ویژگیها و خصوصیات فوقالعادهیی بود که عبارتند از: «عزم و اراده قوی»، «ایمان مستحکم»، «شجاعت و فداکاری»، «ابتکار و نوآوری» و «عبادت و توسلات معنوی». حضرت آیتالله خامنهای، دوران دفاع مقدس را انسانساز خواندند و افزودند: همتها، خرازیها، باکریها، برونسیها، چیتسازیانها و هزاران جوان دیگر انسانهای معمولی بودند که جنگ آنها را به اسطورههای عظیم و چهرههای ماندگار و ستارههای درخشان تبدیل کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیان ویژگیهای بارز جوانان دوران دفاع مقدس گفتند: عبادت، خردمندی و تدبیر، دلیری و شجاعت، فداکاری و ایستادگی و بصیرت ویژگیهای ممتاز این جوانان بود که از آنان، شیران روز و عابدان شب ساخته بود و بر همین اساس امام(ره) با نگاه عمیق خود تربیت چنین جوانانی را فتحالفتوح خواندند.
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به جوانان خاطرنشان کردند: آینده کشور متعلق به شماست. اگر خود را با چنین خصوصیاتی پرورش دهید قطعا کشور در آینده نزدیک در همه زمینهها به اوج تعالی و کمال خواهد رسید.
ایشان افزودند: دشمنان و بدخواهان این ملت قصد داشتند هنگامی که نوبت به جوانان این نسل میرسد، نامی از اسلام و انقلاب باقی نماند و امریکا مسلط بر همه امور کشور باشد و حملات سخت و نرم خود را با این نیت ادامه دادند اما اکنون با نسلی مواجه هستیم که ایمان، استعداد و شکوفایی و اقتدار او از نسل اول بیشتر است و این نسل برای عقب راندن دشمن از نسلهای قبل آمادهتر هستند. رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: با وجود چنین جوانانی و با حرکتهایی همچون راهیان نور، دشمن در مقابل ملت ایران همچون 40سال گذشته هیچ غلطی نمیتواند بکند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته آزار و اذیتهایی همچون تحریمهای اقتصادی یا تبلیغات سوء خواهند کرد اما این آزارها، حرکت عظیم ملت ایران را متوقف نخواهد کرد. ایشان در پایان سخنان خود توصیههایی هم برای کاروانهای راهیان نور داشتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: همه دستگاهها به این حرکت کمک کنند، ابعاد فرهنگی و اجتماعی راهیان نور هر چه بیشتر تعمیق شود در روایتگری حوادث و مسائل، امانت رعایت و از اغراق پرهیز شود، حوادث برجسته دوران دفاع مقدس در کتابهای درس گنجانده شوند و ایمنی مسافران کاروانهای راهیان نور حتما رعایت شود. پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، راهیان نور را ظرفیتی برای افزایش توان بازدارندگی و قدرت دفاعی کشور دانست و گفت: در سال گذشته حدود 6 میلیون نفر که اکثریت آنان را جوانان تشکیل میدادند از ۵۷ یادمان دفاع مقدس در 7 استان کشور بازدید کردند.
موافقت رهبر معظم انقلاب با شرایط
و ضوابط عفو یا تخفیف مجازات محکومان
همچنین به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها و فرا رسیدن عید نوروز و در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی، حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست آیتالله آملیلاریجانی، رییس قوه قضاییه با شرایط و ضوابط عفو یا تخفیف مجازات محکومانی که محکومیت آنان تا تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۹۶ قطعیت یافته و واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف مجازات تشخیص داده میشوند، موافقت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری؛ متن نامه رییس قوه قضاییه و پاسخ رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرّحمن الرّحیم
محضر مبارک حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای «ادامالله ظله الوارف»
رهبر معظم انقلاب اسلامی
با اهداء سلام و تحیات
احتراماً ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(سلامالله علیها) و فرا رسیدن عید نوروز و در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای کاهش اثرات سوء حبس بر خانواده زندانیان و باز اجتماعی شدن آنان، بدینوسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم میشود تا در صورت تصویب مقام عالی، محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که محکومیت آنها تا مورخ ۲۹/۱۲/۱۳۹۶ قطعیت یافته و به شرح آتی واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف مجازات تشخیص داده میشوند، مشمول عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رأفت اسلامی بهرهمند شوند.
الف – محکومان به حبس که در زندان به سر میبرند:
۱) سه چهارم محکومیت محکومان به حبس تا یک سال.
۲) یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک سال تا 20سال.
۳) باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از 20سال در صورتی که حداقل 10سال تحمل حبس نموده باشند.
۴) باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد برای مردان در صورتی که حداقل 15سال و برای زنان در صورتی که حداقل 12سال تحمل حبس نموده باشند.
۵) باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرایم غیرعمدی به استثنای موارد مذکور در مواد ۷۱۸ و ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی(تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده مصوب ۲/۳/۱۳۷۵)
۶) باقیمانده محکومیت حبس(غیر از حبس ابد) زنانی که به حکم قانون سرپرستی یا حضانت فرزندانشان را عهدهدار هستند در صورتی که حداقل یک پنجم حبس را تحمل کرده باشند.
۷) باقیمانده محکومیت حبس محکومان بیمار صعبالعلاج یا مبتلایان به بیماریهای غیرقابل علاج که مراتب بیماری آنان تا تاریخ ۳۱/۳/۹۷ مورد تایید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گرفته باشد و مطابق نظریه کمیسیون مذکور قادر به تحمل حبس نباشند.
بدیهی است اقدامات دادگاه در جهت اجرای مواد ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری مانع اعمال این عفو نیست.
۸) باقیمانده محکومیت تا دو سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت و چهارپنجم محکومیت بیش از دو سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکومان زیر ۱۸سال تمام(در زمان ارتکاب جرم) به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تایید پزشکی قانونی.
۹) باقیمانده محکومیت حبس محکومان ذکور بالای ۷۰سال تمام و اناث بالای ۶۵ سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تایید پزشکی قانونی به شرط آنکه در محکومیت به حبس بیش از یک سال حداقل یکپنجم و در محکومیت به حبس ابد حداقل 5 سال تحمل کیفر نموده باشند.
ب – محکومان به جزای نقدی:
۱) باقیمانده محکومیت محکومان به جزای نقدی تا 500 میلیون ریال که به لحاظ عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر میبرند.
۲) یکدوم محکومیت محکومان به جزای نقدی از 500 میلیون و یک ریال تا یک میلیارد ریال که به لحاظ عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر میبرند.
۳) محکومیت محکومان به جزای نقدی تا 5 میلیون ریال که به هر علت تاکنون اجرا نشده باشد.
ج – شرایط استفاده از عفو:
۱) نداشتن بیش از دو فقره سابقه محکومیت موثر کیفری.
۲) عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا پنج موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ در ایام تحمل حبس یا در زمان مرخصی اعطایی.
۳) نداشتن شاکی خصوصی یا جلب رضایت وی یا جبران ضرر و زیان شاکی خصوصی و زیاندیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا تاریخ ۳۱/۳ /۱۳۹۷.
۴) عدم استفاده از عفو در محکومیتهای قبلی و فعلی.
تبصره: معاونت در جرایم به استثنای قتل عمد نیاز به جلب رضایت شاکی خصوصی نداشته و مانع اعمال عفو نیست.
د – مرتکبین جرایم ذیل از شمول این عفو مستثنی هستند:
۱) قاچاق مسلحانه یا عمده مواد مخدر(منظور از قاچاق عمده، جرایم بندهای ۶ ماده ۵ و ۶ ماده ۸ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن است).
۲) قاچاق اسلحه و مهمات.
۳) اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور.
۴) آدمربایی.
۵) اسیدپاشی.
۶) تجاوز به عنف.
۷) دایر کردن مرکز فساد و فحشا.
۸) سرقت، اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع.
۹۰) جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی.
۱۰) پولشویی.
۱۱) اخلال در نظام اقتصادی.
۱۲) جرایم مربوط به مشروبات الکلی.
۱۳) قاچاق کالا و ارز سازمانیافته، حرفهیی و عمده.
تبصره: معاونین جرایم موضوع بندهای ۱، ۲، ۵ و ۱۱ این قسمت نیز از شمول عفو مستثنی هستند.
«والامر الیکم والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته»
صادق آملیلاریجانی
۱۶/۱۲/۹۶
بسمه تعالی
با سلام و تحیت و تبریک با پیشنهاد جنابعالی موافقت میشود.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای
۱۸/۱۲/ ۹۶