اخبار

۱۳۹۷/۰۱/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۲۰۷

آخرین وضعیت ٣طرح عظیم آبیاری کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح عظیم سامانه‌های غرب و شمال غرب کشور در سطحی معادل ۲۲۷هزار هکتار تا پایان سال ۹۷ به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

علیمراد اکبری در گفت‌وگو با مهر، افزایش بهره‌وری آب کشاورزی را از اهداف وزارت جهاد در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور عنوان کرد و گفت: تجهــــیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری، به عنوان راهکاری موثر و کارآمد در جهت صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی، در سال ۹۷ هم در سراسر کشور انجام می‌شود و امیدواریم با تخصیص به موقع اعتـــبارات، روند اجرای این سامانه‌ها را که طی دولت‌های دهم ویازدهم، توسعه چشمگیری داشته است را تداوم ببخشیم.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، طرح عظیم سامانه‌های غرب و شمال غرب کشور، در سطحی معادل ۲۲۷هزار هکتار تا پایان سال ۹۷ به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

وی با بیان اینکه این پروژه، فرصتی تاریخی برای این مناطق است، گفت: نه و نیم درصد این پروژه، مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری است و با اجــرای کامل این پروژه تحولی عظیم در بخش کشاورزی منطقه رخ خواهد داد.

این مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: با بهره‌برداری از این پروژه می‌توان چرخه تولید را کامل کرد که این امر در نهایت باعث افزایش ارزش افزوده و اشتغال‌زایی می‌شود.

اکبری درباره طرح آبیاری دشت سیستان گفت: با پیش‌بینی اعتبارات مورد نیاز طرح، ۳۰ هزار هکتار از طرح ۴۶هزار هکتاری آبرسانی به اراضی دشت سیستان در نیمه اول سال ۹۷ به بهره‌برداری می‌رسد؛ ضمن اینکه اجرای این طرح و طرح‌های جانبی در این منطقه برای بیش از سه هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام اظهار داشت: فاز اول این طرح با تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز از صندوق توسعـــــه ملی، در سطح ۳۱۲هزار هکتار به پایان رسیده است.

این مقام مسوول افزود: عملیات اجرایی فاز دوم طرح ۵۵۰هزار هکتاری خوزستان و ایلام با تخصیص منابع آب از سوی وزارت نیرو و در صورت تامین اعتبار در سال ۹۷ آغاز خواهد شد.

ادامه تجارت برنج ایران و پاکستان از طریق دوبی

رییس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان با اشاره به اینکه با وجود امضای توافق تجارت ترجیحی میان ایران و پاکستان از سال ۲۰۰۶ عمده تجارت دو کشور از جمله برنج از طریق دوبی انجام می‌گیرد، گفت: حجم تجارت دوجانبه از کمتر از ۸۰۰ میلیون دلار فعلی می‌تواند به ۱۰میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه خبری نیشن، یولا نعیم گفت: ایران یک کشور مصرف‌کننده بزرگ برنج است که میانگین سرانه مصرف آن ۴۶ کیلوگرم است.

وی گفت: برادران ایرانی به برنج باسماتی هندی به دلیل طعم، عطر و کیفیت پخت آن بسیار علاقه‌مند هستند. ما از دولت ایران درخواست می‌کنیم دسترسی به برنج باسماتی از طریق تدابیر تجارت معقولانه تسهیل و موانع فنی برطرف شوند.

رییس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان که در مراسمی با حضور مقامات ایرانی سخن می‌گفت، از ایران خواست تحت توافق تجارت ترجیحی، تعرفه‌های پایین‌تری را برای واردات برنج پاکستان به ایران وضع کند.

در این مراسم که مجید صادقی‌دولت‌آبادی سرکنسول موقت ایران در لاهور و همچنین سید کمال خرازی وزیر امور خارجه سابق ایران حضور داشت، رییس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان خواستار تغییر رویکرد از توافق تجارت ترجیحی به توافق تجارت آزاد با تعرفه واردات صفر برای هر دو طرف شد.

وی گفت: ایران و پاکستان توافق تجارت ترجیحی را در سال ۲۰۰۶ اجرا کردند با این‌همه حجم فعلی تجارت دوجانبه میان دو کشور منعکس‌کننده پتانسیل‌های واقعی که هر دو کشور دارا هستند، نیست. ما باید سیاست تجاری مناسبی را برای تضمین تجارت پایدار میان دو کشور تدوین کنیم. کشور پاکستان علاقه‌مند است تجارت دوجانبه‌یی با کشور نفت‌خیز ایران داشته باشد. ما کالاهای مناسبی برای تجارت با یکدیگر داریم، اما متاسفانه عمده تجارت میان دو کشور از طریق کشورهای دیگر انجام می‌شود. ما هر دو پتانسیل افزایش حجم تجارت دوجانبه به پنج میلیارد دلار را در صورت رفع مشکل انتقال پول از طریق کانال بانکی داریم.

وی پیشنهاد کرد: یک بانک ایرانی در پاکستان راه‌اندازی شود که موثرترین گام برای تضمین تجارت پایدار میان دو کشور اسلامی خواهد بود. نعیم در ادامه افزود: فعالیت یک بانک ایرانی در پاکستان تعامل شرکت‌های خصوصی پاکستانی با همتایان ایرانی را در بلندمدت تسهیل خواهد کرد. بانک ملی ایران علاقه‌مند به افتتاح شعبه‌یی در لاهور است. برای این منظور هر حمایتی که لازم باشد دریغ نخواهیم کرد. من مطمئنم که همه صادرکنندگان برنج پاکستان از طریق این شعبه اقدام به افتتاح حساب و انجام تجارت خواهند کرد. ما آماده هستیم تا همه نیروی خود را برای افتتاح شعبه بانک ملی ایران در لاهور بگذاریم.

وی همچنین خواستار حرکت در مسیر صحیح و انجام یک توافق مبادله ارزی شد، زیرا چنین توافقی مشارکت بخش خصوصی دو کشور را تضمین کرده و روابط دو طرف را عمیق‌تر خواهد کرد.

رییس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان همچنین اعلام کرد: این انجمن یک هیات ۱۷نفره را ماه میلادی جاری به تهران و مشهد اعزام خواهد کرد. این دیدار با هدف تعامل بازرگانان دو کشور و افزایش مراودات بازرگانی انجام می‌گیرد.

سید کمال خرازی در این مراسم تاکید کرد: تهران سرگرم کار روی پیشنهادی برای گشایش شعب بانکی در هر دو کشور برای مبادلات تجاری مستقیم به ارزهای دیگری جز دلار است. وی در ادامه افزود: تهران علاقه‌مند به همکاری دوجانبه در بخش‌های مختلف بوده و با پاکستان برای کاهش تعرفه در تجارت دوجانبه مذاکره می‌کند.