نگاهی به تحولات بازار
دومین اوراق مشارکت «میدکو» سررسید شد: اوراق مشارکت شرکت مادر تخصصی هلدینگ توسعه و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) که با حجم دو هزار میلیارد ریال و با هدف تامین مالی بخشی از اجرای پروژههای فولادسازی بردسیر، فولادسازی بوتیا، مس کاتدی شهر بابک و نیروگاه سیکل ترکیبی بوتیای کرمان در فروردین ماه 1393 منتشر شده بود، سررسید شد. به گزارش سنا، اوراق مشارکت میدکو با نماد «ومدکو2» و نرخ سود سالانه 20 درصد از طریق فرابورس ایران عرضه شد. این اوراق، 4 ساله، بانام و قابل معامله در فرابورس بود که اجارهبهای آن ماهیانه در مواعد مقرر به حساب خریداران واریز میشد. ضامن این اوراق بانک ملت بوده و بازارگردانی آن در طول دوره معاملاتی توسط شرکت تامین سرمایه بانک ملت انجام پذیرفت. مبلغ اصل اوراق و سود آخرین دوره از اوراق مشارکت میدکو در روز پنجشنبه 23 فروردین ماه دو روز زودتر از موعد سررسید توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب دارندگان این اوراق واریز شد.
ضرورت فرهنگسازی: مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، مهمترین و اصلیترین وظیفه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه را در کنار معرفی محصولات جدید مالی، فرهنگسازی دانست. محسن خدابخش گفت: نمایشگاهها محل تلاقی یافتههای جدید در حوزه مالی و نیازهای افراد مراجعهکننده خواهد بود. هر چه شرکتها اقدام موثرتری در معرفی نوآوریهای خود در زمینه تامین مالی و ارائه خدمات مالی انجام دهند، متقاضیان هم با توجه به نیازشان متقاضی آن خدمات خواهند بود. وی در پاسخ به این سوال که فاینکس 2018 چه فرصتها و ظرفیتهایی را در اختیار نظام مالی کشور قرار میدهد، اظهار داشت: متولی برگزاری این نمایشگاه از همان ابتدا بازار سرمایه بوده و قاعدتا شرکتهایی که در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد انتظار دارند نوآوریهایی که در حوزه بازار سرمایه صورت گرفته در معرض نمایش قرار گیرد. مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه افزود: از جمله ظرفیتهای جدید میتوان به فینتکهایی اشاره کرد که از طرف فرابورس متولی عرضه نوآوریها و معرفی ایدههای جدید شدهاند. اینها نوعی استارتآپ محسوب میشوند که هماکنون در بورس هستند و در کل دنیا بازارهای خوبی دارند. خدابخش توضیح داد: قاعدتا هر شرکتی که نوآوریهایی داشته باشد میتواند در این نمایشگاه آن را معرفی کند و از متقاضیان، بازاریابی صورت گیرد و در نهایت فرهنگسازی شود. هماکنون در بعضی نمایشگاههای مالی در دنیا حتی برای ورود هم باید هزینه پرداخت شود و ما هم امیدواریم روزی به این سطح از برگزاری برسیم تا دستاوردها را در نمایشگاه بورس، بانک و بیمهیی که در ایران برگزار میشود ارائه کنیم. وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه ارزیابی از دورههای قبلی نمایشگاه دارید و چه افقی را برای آینده آن متصور هستید، گفت: مهمترین و اصلیترین وظیفه نمایشگاه در کنار معرفی محصولات جدید مالی، فرهنگسازی است. این امر اهمیت بالایی دارد، زیرا ممکن است افرادی باشند که اصلاً اطلاع نداشته باشند که زمینههای سرمایهگذاری به چه صورت است و حقیقتا نمایشگاه در سالهای گذشته بسیار در این زمینه کمککننده بوده است؛ ضمن اینکه امسال هم بیشتر از سالهای گذشته در زمینه فرهنگسازی کار خواهد شد. خدابخش با بیان اینکه برای بازار سرمایه، بانک و بیمه واقعاً زمینههای بکری در سرمایهگذاری متصور است، اظهار داشت: گاهی اثبات این امور با مطرح کردن نیاز از سوی متقاضی استارت میخورد. در واقع شاید افرادی از نمایشگاه بازدید کنند و نیازهای خود را اعلام کنند که همان نیازها میتواند استارتی برای شروع به کار یک فین تک و پیشرفتهای بعدی آن باشد. وی ابراز امیدواری کرد: امسال هم نمایشگاه همچون سالهای گذشته پر بار باشد و شرکتها در فرهنگسازی که از طریق نمایشگاه انجام خواهند داد، فعالتر باشند تا به اهداف عالیه برسیم و حداقل در منطقه به نمایشگاه معتبرتری تبدیل شویم.
تاثیر حمله موشکی بر بورسهای دنیا: حمله امریکا و متحدانش به سوریه موجب افت و ریزش بیشتر شاخصها در بورسهای جهان شد. به گزارش تسنیم، حمله امریکا و متحدانش (فرانسه و انگلستان) به سوریه در حالی در بامداد روز شنبه اتفاق افتاد که این رخداد در کمترین زمان ممکن بر بورسهای دنیا تاثیر گذاشته و موجب افت و ریزش بیشتر شاخصها شده است که در این راستا بورس امریکا در صدر این ریزشها قرار داشت. این در حالی است حمله محدود به سوریه به رهبری امریکا بیش از چند ساعت به طول نینجامید، اما همین چند ساعت برای از بین رفتن آرامش سرمایهگذاران و اثرگذاری این شوک موشکی در بورسهای دنیا کافی بود. براساس آخرین تحولات و آمارهای معاملاتی، بازارهای اروپایی در پی آشفتگیهای خاورمیانه افت شدیدی را متحمل شدند بطوری که شاخص استاکس اروپا پس از اینکه تمام متغیرهای معاملاتی از توکیو تا سیدنی روند منفی را تجربه کردند، با روند نزولی مواجه شد. علاوه بر این بورس اوراق بهادار مسکو نیز با افت شاخص RTS روبهرو شد و این متغیر نسبت به ماه گذشته 11.2درصد کاهش را به ثبت رساند. شاخص MOEX نیز کاهش 3.5 درصدی را نسبت به ماه گذشته از آن خود کرد. در بازارهای آسیایی، شاخص آسیا پاسیفیک با کاهش 0.5 درصدی همراه شد در حالی که تاپیکس ژاپن افت 0.4 درصدی را از آن خود کرد. در این میان، بورس اوراق بهادار مسکو نیز با افت شاخص RTS روبرو شد و این متغیر نسبت به ماه گذشته 11.2 درصد کاهش را به ثبت رساند. شاخص MOEX نیز کاهش 3.5 درصدی را نسبت به ماه گذشته از آن خود کرد. اما بیشترین صنعت منفی در این بازار، صنعت حملونقل بود که با افت 8.05درصدی نسبت به ماه قبل روبرو شد. پس از آن صنعت فلزات و معدنیها با افت 7.7 درصدی، صنعت مالی با افت 7.1 درصدی، مخابرات با افت 5.5درصدی و صنعت الکترونیک با افت 4.9 درصدی نسبت به ماه قبل به معاملات ادامه دادند. از سویی دیگر بازارهای بورس استرالیا پس از اعلام حمایت این کشور از تهدید دونالد ترامپ رییسجمهور امریکا علیه سوریه شاهد افت شاخصهای سهام بود.