کره شمالی و کره جنوبی به 65 سال وضعیت جنگی بین خود پایان می‌دهند

۱۳۹۷/۰۱/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۰۸۸

رهبران پیونگ‌یانگ و سئول قرار است در اقدامی کم‌سابقه اواخر ماه آوریل در یک روستای مرزی با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کنند.

به گزارش فارس، مقامات امنیتی کره جنوبی ممکن است برای نهایی کردن جزئیات نشست سران دو کشور به کره شمالی سفر کنند.

رویترز نوشت، یک مقام کره جنوبی روز سه‌شنبه (دیروز) گفت نمایندگان پارلمان دو کره درباره جزئیات بیانیه‌یی مشترک که می‌تواند پایانی به تقابل و جنگ میان دو کشور باشد، مذاکره خواهند کرد.

کره شمالی و کره جنوبی از نظر فنی از زمان پایان جنگ کره در سال‌های 1953-1950 در شرایط جنگی به‌سر می‌برند و هیچگاه توافق صلح میان آنها امضا نشده است. بعد از دیدار «چانگ اویی یانگ» مشاور امنیت ملی کره جنوبی با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی طی ماه گذشته میلادی، فرستاده رییس‌جمهور کره جنوبی گفت که کیم برای خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره متعهد است و خواستار دیدار با دونالد ترامپ رییس‌جمهور امریکا است.

قرار است نمایندگان دو کره روز چهارشنبه (امروز) گفت‌وگوهایی کاری داشته باشند و احتمالا چانگ اویی یانگ یا رییس اطلاعات کره جنوبی ساح هون به کره شمالی سفر می‌کنند تا آخرین جزئیات دیدار کیم جونگ اون و «مون جائه این» رییس‌جمهور کره جنوبی را نهایی کنند.

براساس گزارش رویترز، ‌مقرر شده، سران دو کره روز 27 آوریل با یکدیگر در روستای آتش‌بس مرزی «پانمونجوم» دیدار داشته باشند. انتظار می‌رود رهبر کره شمالی و ترامپ هم اواخر ماه مه ‌یا اوایل ماه ژوئن با یکدیگر دیدار کنند.

همچنین گزارش شده است که خط تلفن مستقیم میان رهبران جنوب و شمال شبه‌جزیره نیز تا ماه فوریه مجددا برقرار شود اما هنوز مشخص نیست که نخستین تماس میان رهبران عالی کی انجام خواهد شد.

دیدار آقای مون جائه این و کیم جونگ اون در خانه صلح در روستای مرزی پانمونجوم در خاک کره جنوبی برگزار می‌شود و این نخستین‌بار است که یک رهبر کره شمالی در خاک کره جنوبی قدم خواهد گذاشت.

خبرگزاری یونهاپ هم پیش از این گزارش داده بود، رییس‌جمهور کره جنوبی گفته است برای برقراری صلح پایدار در شبه‌جزیره کره مصمم است. وی همچنین گفت، خلع سلاح کامل اتمی در شبه‌جزیره کره مساله‌یی فوری است.

تنش‌ها در شبه‌جزیره کره طی سال‌های اخیر رو به افزایش گذاشته بود. کره شمالی به ویژه طی دو سال اخیر اقدام به آزمایش‌های موشکی و اتمی متعدد می‌کرد و دلیل این اقدامات را حضور نظامی امریکا در منطقه و برگزاری رزمایش‌های نظامی با متحدانش عنوان می‌کرد. در مقابل امریکا به رزمایش‌هایش با کره جنوبی و ژاپن ادامه می‌داد و کره شمالی را مشمول تحریم‌های سخت می‌کرد. در ماه فوریه سال جاری میلادی و در حاشیه رقابت‌های المپیک زمستانی در کره جنوبی، هیاتی عالی‌رتبه از کره شمالی به کره جنوبی سفر کردند و با رییس‌جمهور این کشور دیدار داشتند. چندی بعد هیاتی به نمایندگی از رییس‌جمهور کره جنوبی با سفر به کره شمالی با رهبر این کشور دیدار داشتند. دیدارهای اخیر و دیدار آتی رهبر پیونگ‌یانگ و رییس‌جمهور امریکا می‌تواند زمینه را برای صلح و دوستی در شبه‌جزیره کره بعد از سال‌ها تنش، فراهم کند.