اخبار
اجرای آخرین مرحله رجیستری از امروز
رجیستری گوشیهای موبایل از اول اردیبهشتماه با قرار گرفتن تمامی برندها در این طرح، رسما آخرین مرحله را طی میکند.
به گزارش ایسنا، در حالی که فرآیند طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت (رجیستری) از سال گذشته با برندهای مطرح گوشیهای موبایل و تجهیزات سیمکارتخور آغاز شده و تکمیل آن به امسال موکول شد، مقرر شد با اجرای آخرین مرحله طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت (رجیستری)، تمام نشانهای گوشی تلفن همراه موجود در بازار از جمله سامسونگ از پایان فروردین ماه مشمول این طرح شوند.
نخستین فاز اجرایی رجیستری با گوشیها و تجهیزات سیمکارت خور برای برند اپل از تاریخ ۱۴ آذر سال ۱۳۹۶ آغاز شد. همان زمان اعلام شد کسانی که قصد خرید گوشی و تبلت اپل را دارند، هنگام خرید باید از اصالت گوشی تلفن همراه و تجهیزات دارای سیمکارت مطمئن شوند و به همین منظور لازم است شناسه ۱۵ رقمی (IMEI) را -که روی جعبه دستگاه قابل مشاهده است- به شماره ۷۷۷۷ پیامک کنند تا از اصالت گوشی اطمینان حاصل کنند.
پس از آن و در ادامه مرحله دوم طرح رجیستری و فاز اجرایی آن، نوبت به برندهای موتورولا، گوگل، بلک بری رسید که از تاریخ ۸ دی ماه مشمول رجیستری قرار بگیرند. اگرچه شاید این برندها برخلاف اپل، در بازار کاربران زیادی نداشته باشند، اما یکی از دلایلی که رجیستری به سراغ آنها رفت، این بود که در ایران نمایندگی رسمی نداشتند.
پس از این برندها و در حالی که بنا بر شایعات و حدس و گمانهای موجود انتظار میرفت طرح رجیستری سراغ یکی از برندهای سامسونگ و هوآوی برود، اعلام شد که از تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال ۱۳۹۶، الجی مشمول رجیستری خواهد شد و به خریداران این برند هشدار داده شد، در صورتی که قصد خرید دارند، مراحل ثبت و فعالسازی آن را انجام دهند تا بتوانند از خدمات شبکه تلفن همراه برای این گوشی استفاده کنند. پس از الجی، نوبت به برندهای نوکیا و هوآوی رسید که از تاریخ ۱۹ اسفندماه و یک هفته پس از آن از تاریخ ۲۶ اسفندماه نیز برندهای سونی، تکنو و شیائومی مشمول رجیستری قرار گرفتند. از طرفی در حالی که انتظار میرفت برند سامسونگ هم با سهم بالایی که در بازار دارد، طبق وعدهیی که درباره اجرای رجیستری تا پایان سال ۱۳۹۶ داده شده بود، برند بعدی اعلام شود، رجیستری آن به سال ۹۷ موکول شد. البته محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت تاخیر در رجیستری گوشیهای سامسونگ اعلام کرد که به دلیل سهم ۵۰ درصدی سامسونگ در بازار و لزوم تثبیت شرایط در روزهای پایانی سال و جلوگیری از تاثیرات منفی بر مصرفکننده نهایی، اعلام طرح برای این نشان تجاری به بعد از تعطیلات نوروزی موکول شده است.
در نهایت حسین فلاح جوشقانی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اجرای آخرین مرحله رجیستری از ۳۱ فروردین خبر داد و گفت: در راستای حفظ حقوق مشترکان و جلوگیری از فروش گوشیهای قاچاق به جای گوشیهای قانونی به مردم، با اجرای آخرین مرحله طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت (رجیستری)، تمام نشانهای گوشی تلفن همراه موجود در بازار از جمله سامسونگ مشمول این طرح میشوند.
انجام کلیه فرآیندهای مربوط به طرح رجیستری برای برندهای مشمول از تاریخهای اعلام شده الزامی است و گوشی غیرقانونی تنها یک ماه مهلت استفاده از شبکه اپراتورهای تلفن همراه را خواهد داشت. همچنین گوشیهایی که تا قبل از تاریخهای اعلامشده در شبکه فعال بودهاند، نیاز به ثبت ندارند و هیچ جای نگرانی برای دارندگان آنها وجود ندارد. اما در صورت عدم انجام فرآیند فعالسازی برای گوشیهای جدید مشمول طرح، گوشی درصورت استفاده پس از سه روز قطع سرویس خواهد شد. در این خصوص حمیدرضا دهقانینیا سخنگوی طرح رجیستری موبایل نیز تاکید کرده است: لازم است تمام خریداران و صاحبان گوشیهای سامسونگ و تمام برندهای تلفن همراه حتی برندهای داخلی مانند جیالایکس قبل از فرا رسیدن اردیبهشت ماه گوشی و تبلتهای خود را با سیمکارتی که به نام آنها صادر شده یک بار روشن و امتحان کرده و از طریق آن حداقل یک بار تماس حاصل کنند.
همچنین انجام فرآیند فعالسازی (با استفاده از کد فعالسازی موجود در جعبه گوشی) از ۱۵ بهمن ماه، برای گوشیهای نو مشمول طرح و انجام فرآیند انتقال مالکیت برای گوشیهای کارکرده (در زمان فروش) الزامی است و در عین حال، مصرفکننده نباید هیچ هزینهیی برای رجیستری پرداخت کند و در صورتیکه فروشنده به اسم رجیستری قصد دریافت هزینهیی داشته باشد، خریدار باید فروشگاه را ترک کند.
خروج از تلگرام چراغ اقتصاد را روشن میکند
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی گفت: پرهیز از پیام رسانهای خارجی، چراغ اقتصاد ملی در فضای مجازی را روشن میکند.
به گزارش تسنیم، امیر خوراکیان افزود: با این اقدام ظرفیتهای جدید در حوزه دانش و فناوری برای فرزندان کشور فراهم شده است.
وی مزیت دیگر ورود به پیامرسانهای داخلی را پیشگیری و پرهیز از پیام رسانهای خارجی دانست و گفت: پیامرسانهای خارجی ما را مصرفکننده بار میآورد و در آینده با ارز رمز تلگرام تهدیدها بیشتر میشود. معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی افزود: علاوه بر این در پیام رسانهای خارجی تهدیدات فرهنگی و اجتماعی وجود دارد و سلیقه و مدیریت غیر ایرانی در انتقال پیام شکل میگیرد.
خوراکیان گفت: پیام رسانهای خارجی ناپایدار و غیر مطمئن است و نمیتوان سامانههای دولت الکترونیک و خدمات مالی را در آن قرار داد.
وی تصریح کرد: پیامرسانهای داخلی کارآمدی خوبی دارند و در 6 ماه گذشته اقدامات زیادی در ایجاد ظرفیت فنی و نرمافزاری در آنها صورت گرفته است.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی افزود: عزم ملی بر آن است تا از پیامرسانهای داخلی حمایت شود.
خوراکیان فتوای مقام معظم رهبری، بخشنامه و دستور العمل قوه قضاییه را ضامن امنیت اطلاعات کاربران در پیامرسانهای داخلی دانست.