اخبار

۱۳۹۷/۰۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۳۸۰

رویکرد جدید برای توزیع مواد غذایی بین حادثه‌دیدگان

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: برای نخستین‌بار در کشور اقلام غذایی در انبارهای سازمان امداد و نجات هلال‌احمر دپو نمی‌شود و در زمان حوادث شرکت توزیع‌کننده، اقلام را در اختیار حادثه‌دیدگان قرار می‌دهد.

مرتضی سلیمی اعلام کرد: این سازمان برنامه‌ریزی کرده است تا اقلام غذایی با جدیدترین تاریخ تولید و انقضا از طریق شرکت مربوطه در اختیار ستاد مستقر در محل حادثه قرار گرفته و میان حادثه‌دیدگان توزیع شود.

وی با بیان اینکه بر این اساس کارت‌های هوشمندی تهیه و در اختیار حادثه‌دیدگان در زمان حوادث قرار خواهد گرفت تا با ارائه آن به ستاد امدادونجات مستقر در محل حادثه افراد حادثه دیده اقلام غذایی را دریافت کنند، افزود: شرکت تامین‌کننده اقلام غذایی در زمان حوادث با اعلام سازمان امدادونجات اقدام به تهیه و توزیع اقلام غذایی خواهد کرد.

سلیمی ادامه داد: سازمان امدادونجات مشخصات فنی براساس موادغذایی مدنظر به شرکت مربوطه را اعلام می‌کند تا براساس زمانی که تخمین می‌زند اقلام دریافت و توزیع شود؛ به عنوان مثال دو بازه زمانی ۷۲ ساعته و یک ماهه در اختیار شرکت توزیع‌کننده قرار می‌گیرد که بازه زمانی ۷۲ ساعته شامل ۱۹۵ هزار بسته غذایی از قبیل کنسرو برنج و خرما است و بازه زمانی یک ماهه شامل ۱۶۰ هزار بسته غذایی از قبیل حبوبات، قندوشکر، روغن و کنسروجات خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه در کنار این طرح سازمان امدادونجات یک سری اقلام غذایی محدود به صورت ماهیانه در انبارهای امدادونجات دپو می‌کند تا در صورت بروز هر مشکل از سوی شرکت توزیع‌کننده، بتواند در ۲۴ ساعت اول اقلام را در میان حادثه‌دیدگان توزیع کند، یادآور شد: در کنار این اقدام، انبارهای سازمان امدادونجات سایر اقلام زیستی و بهداشتی که تاریخ مصرف ندارند همچون تجهیزاتی نظیر چادر را دپو دارد و در زمان نیاز میان آسیب دیدگان توزیع خواهد کرد.

به گفته رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، از جمله اهداف این طرح جلوگیری از سررسید مصرف اقلام با گردش مستمر آن در چرخه عرضه و تقاضای مصرف مرسوم شرکت‌های تولیدی طی مدت ۴ سال همکاری مشترک خواهد بود و از سویی توجه به فرهنگ و آداب غذایی مناطق، استان‌های مختلف کشور و انتخاب کالاهایی منطبق بر سلیقه عمومی هموطنان مدنظر قرار خواهد گرفت.

همچنین استفاده از اقلام استاندارد در بسته‌های شکیل، حفظ ظرفیت انبارهای کشور در نگهداری اقلام زیستی ضمن حفظ کرامت انسانی افراد حادثه دیده و نیز تمرکز و توجه سازمان امدادونجات در انجام فرآیند نجات مصدومان ناشی از وقوع سوانح از جمله اهداف این طرح است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر، سلیمی در پایان خاطرنشان کرد: این طرح با تشکیل کمیته‌های مختلف برای بررسی‌های دقیق تخصصی و فنی در زمینه‌های داخلی و بین‌المللی پس از دو سال تلاش برای نخستین‌بار در کشور اکنون در مرحله اجرا قرار دارد.

خطر وبا و سالک در کمین زلزله‌زدگان کرمانشاه

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با انتقاد از اینکه تنها ۶ درصد از اسکان دایم مردم زلزله زده تحقق یافته است بهبود وضعیت آنها را مستلزم کمک‌ها و پشتیبانی ملی دانست.

سیدقاسم جاسمی با بیان اینکه بارها در مورد وضعیت بحرانی زلزله‌زدگان هشدار داده‌ایم، گفت: روزهای آغازین وقوع زلزله رییس‌جمهور سفری را به مناطق زلزله داشت که در واقع سفری نمایشی و تبلیغاتی بود و هیچ منفعتی‌ای از آن عاید مردم نشد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه هیچ گونه اقدام خاصی برای بهبود وضعیت زلزله‌زدگان انجام نشده است، افزود: برخی از زلزله‌زدگان خود نسبت به تهیه چادر اقدام کردند؛ البته مسوولان به دنبال تامین کانکس برای زلزله‌زدگان هستند این در حالی است که کانکس در فصل گرم و تابستان و در مناطقی مانند قصرشیرین و سرپل ذهاب که دمای آنها در تیرماه به بالای 50 درجه می‌رسد به هیچ‌وجه جوابگو نخواهد بود.

وی با هشدار نسبت به شیوع وبا و سالک در مناطق زلزله زده، ادامه داد: فاضلاب رها شده سلامت مردم را تهدید می‌کند از سویی حشرات گزنده از جمله مار و عقرب مشکلات عمده‌یی را برای مردم در فصل گرما به وجود خواهد آورد این در حالی است که سه ماه گذشته نسبت به این مشکلات هشدار داده ایم؛ مردم با هر سختی سرمای سوزناک را تحمل کردند اما نباید انتظار داشت گرما و چنین مشکلاتی را نیز تحمل کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه تنها 6 درصد از اسکان دایم مردم زلزله زده تحقق یافته است، گفت: وضعیت مردم به هیچ‌وجه رضایت بخش نیست؛ متاسفانه هیچ اقدامی جهت امهال وام‌ها و همچنین ارائه وام‌های بلاعوض انجام نشده است و مردم در سختی و عسر و حرج هستند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، بهبود وضعیت مردم زلزله زده را مستلزم کمک‌ها و پشتیبانی ملی دانست و ادامه داد: بطور قطع تا کمک‌های ملی وجود نداشته باشد مشکلات برق، آب، گاز، فاضلاب، اسکان و مدرسه همچنان باقی خواهد ماند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کمک‌های مردمی به زلزله‌زدگان قابل توجه بود در این رابطه از هموطنان تقدیر کرد و افزود: کمک‌های مردمی به اسم دولت تمام شد؛ متاسفانه کمک‌های بین‌المللی و مردمی به حساب دولت ریخته شد در حالی که انتظار داشتیم حساب‌ها تفکیک شوند تا میزان کمک‌های دولتی و مردمی مشخص شود در این رابطه یقین دارم که کمک‌های مردمی بسیار بیشتر از دولت بوده است.