توقف تولید کاغذ در کارخانههای داخلی
رییس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا اعلام کرد: کارخانههای تولید کاغذ روزنامه و تحریر به علت حمایت نشدن از سوی دستگاههای متولی تعطیل شدند، چرا که تمام نیاز بازار از طریق واردات انجام شد و تولیدات این کارخانهها یا دپو شد یا خمیر.
ابوالفضل روغنیگلپایگانی رییس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: کارخانههای تولید کاغذ روزنامه و تحریر به علت حمایت نشدن از سوی دستگاههای متولی تعطیل شدند، چرا که تمام نیاز بازار از طریق واردات انجام شد و تولیدات این کارخانهها یا دپو شده است یا خمیر.
او توضیح داد: واردات کاغذ تحریر و روزنامه به دلیل ارائه تسهیلاتی همچون ارز مبادلهیی به واردکنندگان برای آنها جذابیت دارد، از سوی دیگر حمایتی از تولیدکنندگان داخلی این محصول نمیشود که تمامی این عوامل دست به دست هم دانند تا کارخانهها را به تعطیلی بکشانند.
روغنیگلپایگانی با اشاره به وضعیت نامناسب بازار کاغذ ادامه داد: کارخانه چوب و کاغذ مازندران، کاغذ تبریز و کارخانه پارس سه کارخانه تولیدکننده کاغذ چاپ و تحریر در کشور هستند که در سال 96 تولید جدی نداشتند. از سال گذشته تاکنون با اینکه شعار «اقتصاد مقاومتی» مطرح بود، تقریبا هیچ کاغذ تحریر و روزنامهیی در کشور تولید نشده است. مشکل اینجاست که کاغذ خارجی را حاضر هستیم به هر قیمتی تهیه کنیم اما برای تعیین قیمت کاغذ داخلی شرایط سختی برای تولیدکنندگان اعمال میشود. رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران با اشاره به شعار سال 97 اظهار کرد: در سال97 شرایط نه تنها بهتر نشده است، بلکه شرایط بدتری هم پیش خواهد آمد. با وجود اینکه امسال شعار حمایت از کالای ایرانی مطرح شده همچنان شرایط برای واردات تسهیل شده است، درحالی که برای تحقق این شعار باید از کاغذ داخلی حمایت و به آنها امکانات داده شود. او با انتقاد نسبت به عملکرد برخی دستگاههای دولتی بیان کرد: برخی نهادها مانند آموزش و پرورش و وزارت ارشاد از خرید کاغذ داخلی استقبال نمیکنند و به سمت خرید کاغذ وارداتی میروند. به گفته روغنیگلپایگانی کارخانههای داخلی میتوانند 60 درصد نیاز داخلی کاغذ روزنامه و 40 درصد نیاز کل کشور به کاغذ تحریر را برطرف کنند. او ادامه داد: ما نمیخواهیم واردات کاغذ به کشور ممنوع شود، اما حداقل با حمایت از کارخانههای داخلی به آنها امکان رقابت با محصولات خارجی داده شود.