بررسی توسعه «اینترنت 5G » در 5 قاره
سیلیکون|
تازهترین گزارشهای منتشر شده به بررسی اجمالی و مرور مختصری بر کشورها و قارههایی که در ساخت و توسعه زیرساختهای لازم برای برقراری نسل پنجم اینترنت 5G پرداختهاند که در آن کشورهای اروپایی با اختلاف زیادی از کشورهای آسیایی و امریکایی عقبتر افتاده و در جایگاه پایینتری قرار گرفتهاند.
اما با وجود سایر زمینهها، اروپا این بار از کشورهای رقیب آسیایی و امریکایی عقبتر است و تلاش چندان زیادی برای برقراری اینترنت پرسرعت 5G نکرده است. البته این بدان معنا نیست که هیچ کدام از کشورهای اروپایی هیچ اقدامی در راستای تجهیز و توسعه زیرساختهای نسل پنجم اینترنت انجام ندادهاند بلکه در مقام مقایسه با تلاشهای فراوان و سرمایهگذاریهای هنگفت کشورهای شرق آسیا و امریکای شمالی در این خصوص به نسبت تلاش کمتری از خود نشان داده است.
این درحالی است که شرکتهای اریکسون و نوکیا به عنوان دو اپراتور بزرگ جهان و غول تکنولوژی مخابراتی که با شرکتهای بسیاری در کشورهای پیشگام آسیا و امریکا همکاری کرده و قراردادهای عظیمی را به امضا رسانیدهاند خود در اروپا مستقر هستند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که کشورهای غرب اروپا که همواره از پیشگامان و پیشتازان در حوزه تکنولوژی و ارتباطات بودهاند، حالا تلاشهای نسبتا کمتری در مقایسه با کشورهای شرق آسیا و امریکای شمالی صرف کردهاند و همین امر هم نگرانیهای بسیاری را ایجاد کرده است.
البته برخی دیگر از تحلیلگران هم معتقدند از آنجایی که توسعه زیرساختهای لازم برای راهاندازی نسل پنجم اینترنت بسیار گران تمام خواهد شد و از آن سو هم کشورهای اروپایی درگیر مشکلات اقتصادی فراوانی هستند بنابراین درحال حاضر ترجیح دادهاند که بعد از موفقیت کشورهای دیگر برای توسعه اینترنت 5G دست به کار شوند.
طبق نمودار، در چشمانداز ۷ سال آینده برای توسعه زیرساختهای برقراری اینترنت 5G، چین که با رنگ سبز پررنگ نشان داده شده است در مقایسه با سایر کشورها بیشتر در توسعه و برقراری نسل پنجم اینترنت 5G کوشش کرده است.
از منظر تلاش برای توسعه و راهاندازی اینترنت 5G منطقه امریکای شمالی(با رنگ آبی) که شامل ایالات متحده و کانادا میشود در رتبه دوم قرار گرفته و درنهایت، کشورهای منطقه غرب اروپا در جایگاهی عقبتر از چین، امریکای شمالی و سایر کشورهای جهان ایستاده است. نسل پنجم شبکه تلفن همراه 5G استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.