وجود ۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس طلاق را عمده علت افزایش آمار زنان سرپرست خانوار دانست و گفت: ۲۵درصد ازدواجها به طلاق منجر میشود. حسن لطفی با یادآوری اختصاص 230 میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، گفت: 3میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که باید توانمندسازی و اشتغالزایی آنها در دستور کار قرار گیرد. نماینده رزن در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه قانون تامین زنان و کودکان بیسرپرست در آبان سال 71 تصویب شد، افزود: متاسفانه این قانون بهدلیل کمبود منابع و موانع سد راه اجرایی نشد؛ مجلس در بودجه 97، 230 میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار در نظر گرفت که انتظار میرود بهزیستی با تخصیص آن به وظیفه قانونی خود عمل کند تا مشکلات این قشر تا حدودی رفع شود.
او با یادآوری اینکه آسیبهای زیادی زنان سرپرست خانوار را تهدید میکند، به خانه ملت گفت: این قشر زنان علاوه بر بیسرپرستی حضانت فرزندان خود را برعهده داشته و به دلیل فقر مالی، بیکاری و عوارض ناشی از آن ممکن است آسیبهایی آنان را تهدید کند.
این در حالی است که سازمان بهزیستی به دلیل محدودیت بودجهیی نمیتواند اقدامات مناسبی برای توانمندسازی و اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار انجام دهد و باید تمامی دستگاهها همکاری مناسبی را با بهزیستی داشته باشند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه حمایت بیمهیی از زنان سرپرست خانوار در پیشگیری از آسیبها بسیار تاثیرگذار خواهد بود، گفت: طلاق علت عمده افزایش آمار زنان سرپرست خانوار است و در واقع از دهه 80 با روند افزایشی طلاق در کشور مواجه هستیم البته میزان طلاق در کلانشهرها بیشتر و در شهرهای کوچک نمود کمتری دارد. لطفی با بیان اینکه 25درصد ازدواجها در کشور به طلاق منجر میشود، گفت: متاسفانه هر روز به تعداد زنان سرپرست خانوار افزوده میشود.
نماینده رزن در مجلس دهم، بیکاری و اعتیاد را از مهمترین عومل موثر در طلاق دانست و ادامه داد: متاسفانه در حوزه آسیبهای اجتماعی دستگاه متولی خاصی ندارد و نبود یک مسوول اجرایی در راس امور باعث شده دولت شورای اجتماعی تشکل دهد و در این شورا 22 دستگاه اجرایی دخیل هستند که وظیفه خود را به دستی انجام نمیدهند و هر کدام دیگری را مقصر جلوه میدهند.