اخبار

۱۳۹۷/۰۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۹۴۵

علت کمبود داروی بیماران تالاسمی‌

در پی بروز کمبود در داروی بیماران تالاسمی طی چند هفته گذشته، مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، گفت: از تولیدکننده خواسته‌ایم تا صادرات داروی تولید داخل را متوقف کرده و در اختیار بازار داخل قرار دهد تا این کمبود مقطعی برطرف شود.

اکبر برندگی درباره کمبود داروی دسفرال خارجی که برای بیماران تالاسمی تجویز می‌شود، گفت: اولا باید توجه کرد که تولید داروی تزریقی برند اصلی این بیماران در دنیا محدود شده و فقط برای چند کشور تولید می‌شود. او با بیان اینکه در عین حال چند روز پیش دارو خارجی این بیماران ترخیص شده است، به ایسنا گفت: کمبودی که در این حوزه داشتیم در زمینه داروی دسفرال برند اصلی است و در زمینه داروی تولید داخل آن در حال حاضر کمبودی وجود ندارد. برندگی ادامه داد: بر همین اساس از تولیدکننده داخلی داروی تالاسمی خواسته‌ایم تا صادرات داروی تولید داخل را متوقف کرده و در اختیار بازار داخل قرار دهد تا کمبود مقطعی که چندی پیش ایجاد شده بود، برطرف شود.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در آینده پزشکان باید تجویز داروی تزریقی را محدود کرده و به تدریج محصول خوراکی را تجویز کنند، اظهار کرد: زیرا در دنیا این محصول تزریقی برند اصلی به صورت محدود تولید می‌شود. از طرفی برای بیمار هم مصرف خوراکی بهتر است. برندگی تاکید کرد که با اقدامات سازمان غذا و دارو طی چند روز گذشته، کمبود داروی بیماران تالاسمی حل شده است.

85 درصد طلاق‌ها مربوط به افراد کمتر از 40 سال است

مدیرکل آمار و جمعیت ثبت احوال کشور گفت: 85درصد طلاق‌هایی که رخ می‌دهد مربوط به افراد کمتر از 40 سال است، یعنی این موضوع جامعه جوان ما را درگیر خود کرده است.

محمدباقر عباسی در صدمین جلسه شورای اجتماعی کشور اظهار کرد: با توجه به مباحثی که درخصوص آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، گزارش تحلیلی از وضعیت طلاق در این جلسه ارائه شد.

او ادامه داد: فعالیت‌های رسانه‌یی که اخیرا در جامعه انجام شده است، سوءتفاهم‌هایی به وجود آورد اما واقعیت این است که رشد طلاق از لحاظ ثبتی نسبت به سال گذشته رشد چندانی نداشته است، یعنی 181 هزار طلاق در سال 96 ثبت کرده‌ایم که این آمار در سال 95، 181 هزار و 500 واقعه بوده است. مدیرکل آمار و جمعیت ثبت احوال کشور اضافه کرد: طلاق‌هایی که در یک سال ثبت می‌شوند مربوط به آن سال نیست، اخیرا آمار بازسازی شده طلاق‌های رخ داده از سال 92 تا 96 را تهیه کرده‌ایم و در همین جلسه نیز ارائه شد که براساس این آمارها در سنوات اخیر رشد بیشتر از دو درصد در طول سال نداشتیم اما واقعیت این است که جمعیت در معرض ازدواج در کشور در دهه اخیر کاهش یافته است یعنی کسانی که می‌توانستند ازدواج کنند سن ازدواج را پشت سر گذاشته‌اند و جمعیت آنها کم شده است.

او در ادامه اظهار کرد: به عبارت دیگر آمار ازدواج از یک میلیون و 300 هزار ازدواج در سال 90 به یک میلیون و 150 هزار ازدواج در سال 95 کاهش یافته است. طبیعتا نیز سال به سال از لحاظ کمی و عددی با کاهش ازدواج روبه‌رو هستیم به همین دلیل از لحاظ علمی و فنی نیز منطقی نیست که ازدواج‌هایی که در یک سال رخ می‌دهد و طلاق‌هایی که در آن سال رخ می‌دهد را تقسیم کنیم.

عباسی در ادامه تشریح کرد: در حقیقت اینها با یکدیگر ارتباطی ندارند و از ازدواج‌هایی که در سال 91 به ثبت رسیده است تا سال 96، صرفا 7درصد از آنها منجر به طلاق شده است. درحالی که اگر ازدواج‌های سال 91 به طلاق‌های سال 91 تقسیم می‌کردیم شاید عدد 18درصد را نشان می‌داد.

«گل» پرمصرف‌ترین مخدر زنان بعد از تریاک

رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به اینکه «گل» پرمصرف‌ترین ماده مخدر در بین زنان است، از فعالیت ۴۰ مرکز نگه‌داری و درمان زنان در سراسر کشور خبر داد.

فاطمه عباسی با بیان اینکه بین ۷ تا ۱۰ درصد معتادان جامعه زنان هستند افزود: از بین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد حاضر در کشور بین ۷تا ۱۰ درصد آنان زنان هستند.

او با تاکید بر اینکه گل پرمصرف‌ترین ماده مصرفی زنان است ادامه داد: از بین معتادان زن کشور ۱۵ درصد آنان مصرف‌کننده گل هستند و پرمصرف ‌بودن این ماده تغییری در آمار کل زنان معتاد ایجاد نکرده است. همچنین تریاک نخستین ماده مصرفی هم بین زنان و هم بین مردان است. عباسی درادامه با اشاره به مراکز نگه‌داری و درمان زنان برای درمان اعتیاد تصریح کرد: ‌۴۹ مرکز درمان و نگه‌داری اعتیاد ویژه زنان در سراسر کشور وجود دارد. این زنان بر اساس شرایط و درمان مورد نیاز بین ۲۸ روز تا ۳ ماه در این مراکز نگه‌داری می‌شوند.

 به گفته رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور برای زنان «خودمعرف» که خودشان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، مدت درمان، نزدیک به ۲۸ روز است، اما معتادان متجاهر باید تا سه ماه در این مراکز نگهداری شوند و بعد از این مدت در صورت نیاز مدت اقامت آنها تا سه ماه دیگر تمدید می‌شود.