اندوخته کلان غول نفتی روسیه در سایه تحریم‌ها

۱۳۹۷/۰۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۹۵۹
اندوخته کلان غول نفتی روسیه در سایه تحریم‌ها

بلومبرگ

سورگوت‌نفت‌گاز که چهارمین تولیدکننده نفت بزرگ روسیه است، با اندوختن ۴۴ میلیارد دلار نقدینگی و سپرده‌های بانکی با وجود ریسک فزاینده تحریم‌های امریکا، موقعیت خود را به عنوان ثروتمندترین شرکت روسیه تحکیم می‌کند. به گزارش بلومبرگ، سورگوت‌نفت‌گاز در بیانیه‌یی اعلام کرد: حفاری سیبری نقدینگی این شرکت به دلار را در سال گذشته شش درصد افزایش داد. این شرکت در شش سال گذشته عمده نقدینگی خود را به دلار امریکا نگه داشته است.

سرمایه‌گذاران پس از اینکه وزارت خزانه‌داری امریکا اوایل ماه میلادی جاری ولادیمیر بوگدانوف مدیرعامل سورگوت‌نفت‌گاز را در لیست تحریم‌های خود قرار داد به دقت حساب‌های این شرکت را دنبال می‌کند. اقدام امریکا نگرانی‌هایی را در روسیه برانگیخته که سورگوت‌نفت‌گاز ممکن است تحت تحریم‌ها قرار گیرد. این تحریم‌ها ممکن است باعث شود این شرکت با دلارهایی که نمی‌تواند به راحتی استفاده کند سرگردان شود، زیرا بانک‌ها، پیمانکاران و مشتریان احتمالا حاضر به همکاری با این شرکت نخواهند شد.

 علاقه‌مندی به دلار

سورگوت‌نفت‌گاز ترجیح می‌دهد عمده نقدینگی خود را به دلار امریکا ذخیره کند. مجازات‌های مشابه علیه اولگ دریپاسکا، میلیاردر روسی و شرکت روسال پیش از این بازار را ملتهب کرده بود، زیرا پیمانکاران و بانک‌ها همکاری‌های خود را با این غول آلومینیوم متوقف کرده بودند.

به گفته الکسیس پانیچ، از شرکای شرکت حقوقی بین‌المللی هربرت اسمیت فری هیلز، اگر سورگوت با تحریم‌های مشابه روسال روبرو شود این شرکت ممکن است در استفاده از دلار مشکلاتی داشته باشد، زیرا همه مبادلات دلاری تحت نظارت امریکا قرار دارد. بانک‌های روسی ممکن است سپرده‌های دلاری را تحت قراردادهای فعلی نگه دارد، اما سورگوت ممکن است در تمدید قراردادها و گذاشتن نقدینگی بیشتر مشکلاتی پیدا کند.

سورگوت‌نفت‌گاز در تحریم‌های امریکا که در سال ۲۰۱۴ بر سر نقش روسیه در منازعه مرگبار اوکراین وضع شده بود، قرار داشت. این محدودیت‌ها تامین فناوری و دسترسی به بازارهای سرمایه خارجی را هدف گرفته بودند که برای این شرکت حیاتی نبود و بر فعالیتش تاثیر نگذاشت. سورگوت‌نفت‌گاز استقراض نمی‌کند زیرا به اندازه‌یی پول خرج می‌کند که تولید خود را حفظ کند و از خریداری شدن اجتناب کند.

مالکان این شرکت همچنان یک راز باقی مانده‌اند. این شرکت توسط بوگدانوف اداره می‌شود که یکی از آخرین مدیران دوران شوروی است و عمدتا متعلق به کارمندانش است.

براساس گزارش بلومبرگ، بوگدانوف ۶۶ ساله موقعیت خود در سورگوت‌نفت‌گاز را در اواسط دهه ۱۹۹۰ زمانی که پس از فروپاشی شوروی دولت به دلیل کمبود نقدینگی جواهرات صنعتی روسیه را به حراج گذاشت، تحکیم کرد. صندوق بازنشستگی سورگوت ۴۰درصد از این شرکت را خریداری کرد که چند سال بعد بین ده‌ها نهاد حقوقی تقسیم شد. این نهادها و جانشینان آنها تا پایان سال ۲۰۱۶ حدود یک تریلیون روبل سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در این شرکت داشتند. هیچ کس در هیچ زمانی بیش از 5 درصد سهم در سورگوت‌نفت‌گاز نداشته است. به این ترتیب این شرکت ناچار نیست، نام‌های آنها را فاش کند. بوگدانوف که رسما کمتر از یک درصد در این شرکت سهم دارد، اعلام کرده این نقدینگی کمک خواهد کرد، سورگوت‌نفت‌گاز در یک بحران دوام بیاورد.