اخبار
نرخ 60 درصدی سواد در اتباع افغانستانی
رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه درصد باسوادی در افغانستان ۵۰ درصد است، اظهار کرد: نرخ باسوادی اتباع افغانستانی در زمان ورود به ایران حدود 6درصد بود که طبق آخرین آمار و اطلاعات حاصله از سرشماری سال ۹۵، این رقم به ۶۰ درصد رسیده است.
علی باقرزاده با بیان اینکه درصد باسوادی در افغانستان ۵۰ درصد است، اظهار کرد: نرخ باسوادی اتباع افغانستانی در زمان ورود به ایران حدود 6درصد بود که طبق آخرین آمار و اطلاعات حاصله از سرشماری سال ۹۵ به ۶۰ درصد رسیده است.
وی افزود: به عبارتی در یک بازه زمانی ۲۶ ساله از سال ۶۳ تا ۸۹ موفق شدیم ۶۸۰ هزار اتباع خارجی را باسواد کنیم. در سال گذشته بیش از ۲۷ هزار اتباع خارجی که عمدتا افغان هستند، تحت پوشش برنامههای سوادآموزی قرار گرفتند و در مجموع میتوان گفت شمار اتباع باسواد شده در ایران از مرز ۷۶۰ هزار نفر گذشته است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۴ هزار نفر از اتباع از محل اعتبارات دولتی تحت آموزش قرار گرفتند، گفت: نهضت سوادآموزی آماده همکاری با نهادهای بینالمللی در زمینه اجرای برنامههای آموزشی برای اتباع و پناهندگان خارجی است.
به گفته باقرزاده، طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال، 2میلیون و ۷۰۰هزار بیسواد در کشور داریم که حدود ۴۰۰ هزار نفر آنها اتباع خارجی هستند.
وی در بخش دوم سخنانش با اشاره به ضرورت توجه به محتوای آموزشی در نهضت سوادآموزی گفت: در نهضت تقویت و تعمیق مهارتهای پایه سواد خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن کریم مورد توجه و در اولویت است. در کنار محتوای اصلی، برنامههای آموزشی برای تعمیق یادگیری و مهارتهای زندگی طراحی شده است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: در همین راستا ۳۹ عنوان راهنمای آموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی برای آموزشدهندگان تولید شده است و تلاش میکنیم تا با تدریس این مفاهیم سطح مهارتی سوادآموزان را برای مواجهه با چالشهای روزمره افزایش دهیم.
حمل اسید باید جرم شود
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نود مجلس گفت: باید با تصویب قوانینی از دسترس بودن آسان اسید درمیان مردم جلوگیری کرد. فرهاد تجری با اشاره به اینکه اسیدپاشی دارای بازتاب اجتماعی و روانی بسیاری است، گفت: قانونگذار بسیاری از جرایم ازجمله اسیدپاشی را جرم عمومی تلقی میکند، هر چند که اسیدپاشی دارای ابعاد عمومی و خصوصی در بحث حقوق افراد است که هر یک باید به شکل جداگانه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جرم اسیدپاشی در احکام شرعی و قانون به عنوان جرم عمومی تلقی میشود، افزود: اسیدپاشی جرم پیچیدهیی است که اگر بتوان با قانون شکنان پرهزینه در کشور برخورد کرد، شاید تا حدودی وقوع چنین جرمی کاهش پیدا کند؛ اما مشکل حال حاضر در این خصوص این است که نفس حمل و جابهجایی اسید توسط افراد قابلیت تعقیب ندارد. وی با تاکید بر اینکه درحال حاضر برخی کارشناسان به دنبال تصویب قانونی درجهت تلقی شدن مقدمات اسیدپاشی به عنوان جرم هستند، تصریح کرد: یعنی در قانون مطرح شود که هر فردی مواد اسیدی را در جامعه جابهجا کند، دچار محدودیت شده یا اینکه منوط به مجازاتهای خاصی شود که نتوان به راحتی اسید را در دسترس افراد برای سوءاستفاده قرار داد؛ بنابراین به اندازه کافی درخصوص اسیدپاشی در گذشته در سیستم تقنینی قوانین لازم به تصویب رسیده است.
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نودم مجلس با اشاره به اینکه دامنه وسیع جرم اسیدپاشی و ایجاد آثار و تبعات بسیار در حد مفسد فیالارض است، گفت: اما درحال حاضر قانونگذار مجازات اسیدپاشی را درحد مفسد فیالارض نمیداند؛ ولی اگر قانونگذار به این جمعبندی رسیده و از طرفی شورای نگهبان نیز این مساله را تشخیص دهد که عدهیی با اسیدپاشی سلامت عمومی مردم و حقوق اشخاص را نقض میکنند، میتوان مجازاتهای سختگیرانهتری را برای افراد مجرم در نظر گرفت.
تکذیب واردات داروی چینی
سخنگوی سازمان غذا و دارو، واردات هر نوع داروی چینی به کشوررا تکذیب کرد.
کیانوش جهانپور در خصوص شایعاتی که هراز گاهی در مورد داروی چینی در ایران مطرح میشود، گفت: در ایران داروی چینی نداریم، قصدی هم برای صدور مجوز ورود داروی چینی وجود ندارد و مطالبی که متاسفانه هر از گاهی عنوان میشود پایه و اساس ندارد. وی افزود: این موضوع لزوما ارتباطی به کیفیت داروی تولیدی این کشور هم شاید نداشته باشد، چرا که حداقل جمعیت یک و نیم میلیاردی این کشور و حتی برخی مقاصد آن این داروها را مصرف میکنند. بزرگترین مقصد داروهای چینی هم ایالات متحده، استرالیا، آلمان، کرهجنوبی و هنگکنگ هستند، لکن این مورد در ایران ضرورتی نداشته و قصدی هم برای واردات دارویی از این کشور در سازمان غذا و دارو وجود ندارد. جهانپور تاکید کرد: فارماکوپه چین از دارونامه رسمی ایران محدودتر است و چین با تمایلی که به توسعه فارماکوپه و داروهای هایتک و بایوسیمیلار نشان میدهد، میتواند واردکننده بسیاری از داروهای هایتک ایران باشد و به عنوان یک بازار بالقوه برای داروی ایرانی فرا روی شرکتهای ایرانی به شمار میرود.