اخبار
توزیع برنج، شکر و روغن از 22 اردیبهشت
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: توزیع 90 هزارتن برنج، شکر، روغن و ماکارونی برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان از 22 اردیبهشت ماه جاری (شنبه هفته آتی) آغاز میشود.
به گزارش ایرنا، یزدان سیف روز گذشته در نشست خبری خود درباره خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی در سال 1397 و تنظیم بازار کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان افزود: قرار است 30 هزار تن برنج، 30 هزار تن شکر، 10 هزار تن روغن خوراکی و 20 هزار تن ماکارونی در فروشگاههای زنجیرهیی و تعاونیهای مصرف با قیمتهای مشخص و مصوب توزیع و به دست مصرفکنندگان برسد.
وی با بیان اینکه با هماهنگی انجمنهای صنفی برنج، روغن نباتی، شکر، ماکارونی و فروشگاههای زنجیرهیی به دنبال بازار کم تنشی در ماه مبارک رمضان هستیم، اظهارداشت: به مناسبت این ایام ١٠ هزار تن شکر به صورت بستهبندی از طریق فروشگاههای زنجیرهیی توزیع میشود و ٢٠ هزارتن نیز برای مصارف صنوف مرتبط با تهیه شیرینی و شکلات در نظر گرفته شده است.رییس هیاتمدیره شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: روغن نباتی، برنج و ماکارونی نیز از طریق فروشگاههای زنجیرهیی توزیع میشود.
سیف درخصوص قیمت اقلام تنظیم بازاری ماه مبارک رمضان گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم برنج هندی (1121) تحویل به فروشگاههای زنجیرهیی ٥٢٠٠تومان، برای مصرفکنندگان ٥٥٠٠ تومان، قیمت برنج هندی (پی آر ١١) برای عمده فروشی ٢٣٠٠تومان، برای مصرفکنندگان ٢٦٠٠ تومان و برنج تایلندی هومالی برای عمده فروشی 3600تومان، برای مصرفکنندگان 3900 تومان محاسبه شده است.
وی اظهارداشت: طبق توافق صورت گرفته قیمت هر کیلوگرم روغن نباتی و شکر با ١٠درصد تخفیف و هر بسته ماکارونی با ١٠ تا ١٥درصد تخفیف زیر نرخ بازار به مصرفکنندگان عرضه میشود. به گفته وی با توجه به ذخایر مناسب کالاهای اساسی همچون گندم، برنج، شکر و روغن بابت توزیع و تنظیم بازار این کالاها در ماه مبارک رمضان هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان شرکت تامینکننده کالاهای اساسی و راهبردی کشور، وظیفه تنظیم بازار داخلی را نیز برعهده دارد؛ در طرح ضیافت ماه مبارک رمضان سال 1396 نیز 30 هزارتن برنج با قیمت هر کیلو 2700 تومان، 20 هزار تن شکر سفید به قیمت هر کیلو 2800 تومان توزیع شد.
کشاورزان محدودیت را به اندازه کشت نیشکر میپذیرند
سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای کشاورزی خوزستان گفت: کشاورزان، محدودیت کشت از سوی ستاد خشکسالی استان را تنها به میزان محدودیت کشتِ در نظر گرفته شده برای شرکتهای نیشکر میپذیرند.
سید فاضل شرفی در گفتوگو با مهر اظهار کرد: متاسفانه اخبار موثق به ما رسیده است مبنی بر اینکه استاندار خوزستان قصد دارد با مصوبهیی در ستاد خشکسالی برای تامین آب شرکتهای نیشکر، کشت تابستانه را برای کشاورزان حوزه کارون و دز محدود کند که این موضوع به بیکاری هزاران کشاورز محروم این مناطق منجر خواهد شد. وی گفت: البته ظاهرا مسوولان استانداری میخواهند تحت عنوان تامین آب شرب مردم، کشت کشاورزان را ممنوع اعلام کنند در حالی که هدف اصلی، تامین آب کشاورزی شرکتهای نیشکر در حداکثر میزان است و این اقدام استاندار خوزستان بر خلاف سیاست حمایت از کشاورزان است، لذا شورای هماهنگی تشکلهای کشاورزی خوزستان تنها زمانی این محدودیت یا ممنوعیت کشت را میپذیرد که دقیقا به همان میزان، محدودیت برای شرکتهای نیشکر اعلام شود.
سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای کشاورزی خوزستان گفت: همچنین در حوزه مارون، زهره، جراحی و سایر حوزههایی که احتمال اعلام ممنوعیت کشت تابستانه وجود دارد نیز قبل از هرگونه اعلام محدودیت باید معوض کشت به حساب کشاورزان واریز شود وگرنه کشاورزان چگونه میتوانند معیشت زندگی و خانواده خود را تامین کنند؟ شرفی از متولیان خواست برای رونق کشاورزی و حمایت از جامعه سختکوش کشاورزان که وظیفه مهم امنیت غذایی را بر عهده دارند از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
خرید بیش از 9000 تن برگ سبز چای
130 کارخانه چای گیلان و مازندران را خریداری کردند. به گزارش ایسنا، «خیرالله امیری» معاون بهبود سازمان چای کشور اعلام کرد: 130 کارخانه شمال کشور 9700 تن برگ سبز چای را از باغداران گیلان و مازندران خریداری کردند. وی افزود: ارزش این مقدار چای خریداری شده 26 میلیارد تومان است و نرخ خرید تضمینی هر کیلو برگ سبز چای درجه یک از چایکاران گیلان و مازندران در سال 97 دو هزار و 729 ریال و درجه 2 را هزار و 528 ریال است.
امیری افزود: مقرر است با 20 کارخانه چایسازی دیگر هم برای خرید برگ سبز چای قرارداد منعقد شود. گیلان و مازندران 25 هزار هکتار باغ چای دارد.