اخبار

۱۳۹۷/۰۲/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۵۰۹

تخصیص ۴,۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی

مهر   معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تخصیص ۴,۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰تومانی برای ثبت‌سفارش کالاها خبر داد و گفت: سامانه ثبت‌سفارش بسته نیست و محدودیتی وجود ندارد. مجتبی خسروتاج در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی فعالان اقتصادی عنوان می‌کنند که سامانه ثبت‌سفارش به دلیل یکسان‌سازی نرخ ارز و تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی برای برخی کالاها بسته است، گفت: هیچ خللی در کار ثبت‌سفارش وارد نشده و مشکلی در سامانه ثبت‌سفارش وجود ندارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته به سازمان توسعه تجارت نیز اعلام شده که سامانه ثبت‌سفارش بسته است، اما با بررسی که صورت گرفت، مشخص شد که اختلال در یکی از خطوط مخابراتی این مشکل را به وجود آورده است، اما در حالت کلی هیچ محدودیتی برای ثبت‌سفارش کالاها وجود ندارد و هم‌ اکنون ثبت‌سفارش در حال انجام است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا آماری وجود دارد که چه میزان ثبت‌سفارش با دلار ۴۲۰۰تومانی انجام شده است، تصریح کرد: با توجه به اعلام رسمی رییس کل بانک مرکزی، از بیست و دوم فروردین ماه سال جاری تاکنون، بیش از ۴,۵میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده است. رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مجلس هم می‌خواهد طرح دوفوریتی برای بازار ارز داشته باشد که بر اساس آن، صادرکنندگان می‌توانند به ازای فروش ارز حاصل از صادرات خود با نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان از مشوق‌های جدید بهره‌مند شوند، آیا دولت توانایی اعطای این مشوق‌ها را با توجه به محدودیت بودجه دارد، گفت: به هر حال هر طرحی که بار مالی به دولت تحمیل کند، از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد.

نگران تامین سنگ‌آهن نیستیم

شاتا  معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید ۵۵میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ گفت: بابت تامین سنگ‌آهن مورد نیاز تولید بخش فولاد نگرانی وجود ندارد. مهدی کرباسیان در پنجمین همایش بین‌المللی سنگ‌آهن ایران افزود: در افق ۱۴۰۴ نزدیک به ۱۶۰میلیون تن سنگ‌آهن برای تولید فولاد نیاز داریم که این ظرفیت اینک حدود ۷۰ میلیون تن است و باید به بیش از دوبرابر افزایش یابد.  رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تاکید کرد: نگرانی درباره کمبود سنگ‌آهن مورد نیاز به تدریج کمتر می‌شود، زیرا دولت به دنبال حمایت از معادن کوچک و متوسط بوده و کشور از نظر اکتشافات معدنی بکر مانده است.

او با اشاره به معدن طلای موته یادآوری کرد: با پشتیبانی از معادن کوچک، تولید این معدن از سالانه ۲۰۰ کیلوگرم در سال‌های گذشته به بیش از ۶۰۰ کیلوگرم در سال ۱۳۹۶ افزایش یافت. کرباسیان تصریح کرد: در سال‌های گذشته معدن جزو اولویت‌های اقتصادی کشور نبود اما ایمیدرو برنامه اکتشاف در پهنه‌یی به وسعت ۲۵۰هزار کیلومترمربع را کلید زد و ۱۵ محدوده معدنی آن را مشخص کرد که با استقبال بخش خصوصی همراه شده است.  به گفته او، معدن روباز بزرگ برای سنگ‌آهن در کشور پیش‌بینی نمی‌شود و از لحاظ فناوری بخش معادن زیرزمینی در مضیقه‌ایم. اینها نشان می‌دهد در زمینه اکتشاف این بخش عقب‌ماندگی داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به صادرات ۶ میلیون تنی کنسانتره در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و آن را نشان‌دهنده توجه به مقوله فرآوری برشمرد. او همچنین تشکیل کنسرسیوم اکتشافی از سوی شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور را خواستار شد و گفت: دولت از این امر مهم حمایت می‌کند. کرباسیان ادامه داد: متاسفانه حقوق دولتی معادن در زیرساخت‌های مورد نیاز این حوزه هزینه نمی‌شود، در حالی که توسعه زیرساخت‌ها و تامین ماشین‌آلات معدنی بسیار مهم است.

افزایش تولید، در قبال خروج امریکا از برجام

ایسنا  مدیرعامل سازمان صنایع، کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اعلام کرد: با توجه به خروج امریکا از برجام، میزان تولید و صادرات کالاهای صنعتی را افزایش می‌دهیم که ۱۲ دسته کالایی در اولویت هستند. صادق نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ادامه داد: تمام تلاش‌مان را به کار می‌گیریم تا میزان تولید، عرضه و صادرات کشور را افزایش دهیم و فرصت‌سازی کنیم. او افزود: در بخش صنایع کوچک باتوجه به اینکه عموم سرمایه‌گذاران، کارآفرینان داخلی هستند، قطعا اگر بتوانیم برنامه‌ریزی خوبی داشته باشیم با مشوق‌های در نظر گرفته شده می‌توانیم میزان صادرات، تولید و عرضه در کشور را افزایش دهیم.  نجفی با بیان اینکه خروج امریکا از برجام باید به همکاری هر چه بیشتر ملت و کارآفرینان ایرانی منجر شود، اظهار امیدواری کرد: در بخش تولید، عرضه و صادرات حمایت‌های لازم صورت گیرد و همان‌گونه که ملت ایران پیش از این نیز نشان داده بودند، بتوان در مقابل دشمن‌تراشی‌ها ایستادگی کرد. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در بخش تولید، عرضه و صادرات اقدامات مختلفی برای تکمیل زنجیره تولید مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: ۱۰ تا ۱۲ دسته کالایی هستند که اگر بتوانیم روی تولید آنها متمرکز شویم، با توجه به جایگاهی که در بازار دارند، می‌توانیم میزان صادرات را افزایش دهیم. رسته‌هایی نظیر پوشاک، کیف، کفش و لوازم یدکی از جمله این ۱۲ رسته کالایی هستند.