اخبار
تداوم طرح رونق تولید در سال ۹۷
ایسنا قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از ادامه طرح رونق تولید در سال ۱۳۹۷ خبر داد. رضا رحمانی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امر تولید با اعلام استمرار طرح رونق تولید در سال ۱۳۹۷ بیان کرد: این طرح در سال جاری نیز اجرایی میشود و درحال حاضر جهت تصویب میزان تسهیلات در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که به زودی ابلاغ خواهد شد. او افزود: در سال گذشته تعداد واحدهای در نظر گرفته شده برای دریافت تسهیلات طرح رونق تولید در ابتدای امر ۱۰هزار واحد تولیدی و صنعتی بود هر چند که در پایان سال بیش از ۱۸هزار واحد تولیدی تسهیلات دریافت کردند. در همین راستا قرار بر این است که در طرح رونق تولید در سال ۱۳۹۷ در ابتدای امر تعداد واحدها به ۱۲هزار مورد افزایش یابد. گفتنی است، پرونده طرح رونق تولید در سال ۱۳۹۶ با پرداخت اعتباری معادل ۱۸هزارمیلیارد و ۸۶۴ میلیون تومان به ۲۷هزار و ۹۳۸واحد تولیدی، بسته شد. درحال حاضر نیز طرح رونق تولید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال شده و در انتظار تصویب میزان تسهیلات مورد نظر و تعیین تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی جهت ابلاغ است.
ابلاغ معافیت مالیاتی برای حمایت از تولید کاغذ
شاتا مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ معافیت 9درصد مالیات بر ارزش افزوده چوب خام برای حمایت از تولید کاغذ خبر داد و اعلام کرد: با نظر معاونت حقوقی ریاستجمهوری رای لازم جهت معافیت 9درصد مالیات بر ارزش افزوده چوب خام(براساس قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده) دریافت شده و درحال حاضر از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران مراتب ابلاغ شده است. به گزارش این مرکز، مجموع تولید انواع کاغذ و مقوا در کشور 32درصد سال گذشته افزایش داشته و صادرات کاغذهای بستهبندی در این سال بیش از 100هزار تن بود که در تاریخ صادراتی کشور بیسابقه است. همچنین مجموع تولید انواع کاغذ و مقوا در کشور در سال 1396 بیش از 770هزار تن بوده که در مقایسه با سال قبل از آن 32درصد افزایش داشته است. به طوری که در کاغذ بستهبندی میزان تولید با 60 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 540 هزار تن رسیده است. درخصوص کاغذ تیشو با 6 درصد افزایش به 158هزار تن ارتقا یافته است در برخی از اقلام شامل کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه کاهش تولید مشاهده میشود. همچنین براساس گزارشات، صادرات کاغذهای بستهبندی در سال یاد شده بیش از 100هزار تن بوده که در تاریخ صادراتی کشور بیسابقه است. درخصوص کاغذ تیشو نیز علاوه بر تامین کل نیاز کشور حدود 12.5هزار تن صادرات انجام شده است. از دیگر سو در راستای حمایت از حوزه چاپ و نشر در سالهای گذشته سازوکارهای حمایتی برای واردات کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه در نظر گرفته شده که متناظر آن برای تولید این محصولات وجود نداشته است. لذا در این رابطه اقدامات حمایتی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت انجام شده که برخی از آنها عبارتند از: معافیت مالیات بر ارزش افزوده خمیر کاغذ، چوب و کاغذ باطله در لایحه مالیات بر ارزش افزوده منظور شده که در مراحل مربوطه در مجلس شورای اسلامی است. همچنین در سال 1397 یک درصد سود بازرگانی واردات چوب خام و کاغذ باطله حذف شده و پیشنهاداتی جهت حذف 4درصد حقوق ورودی از طرف وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت ارائه به مجلس شورای اسلامی تنظیم و ارسال شده است. از طرفی دیگر براساس مصوبه هیات وزیران، تمامی دستگاههای دولتی موظفاند که از کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه داخلی استفاده کنند. گفتنی است تولید کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه کشور، مجموع تولیدات دو شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و کاغذ پارس به عنوان تولیدکنندگان اصلی کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه در سال 96 کاهش نیافته اما به دلیل مزیت تولید در سایر اقلام به جای تولید کاغذهای مذکور مبادرت به تولید کاغذهای بستهبندی و خمیر کاغذ و صادرات آن کردهاند. با توجه به برنامههای در دست اقدام پیشبینی میشود، مجموع تولید انواع کاغذ ازجمله کاغذهای تحریر و روزنامه در سال 1397 روند بهتری نسبت به سال 1396 داشته باشد.
ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست قطعه سازان رسید
ایلنا رییس انجمن قطعهسازان اعلام کرد: تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی به قطعهسازان از حدود یک هفته پیش آغاز شد که این روند زمینه عادی شدن تدریجی شرایط در بازار قطعه و خودرو را فراهم میکند. محمدرضا نجفیمنش افزود: تخصیص ارز تک نرخی ۴۲۰۰تومانی وارد فاز اجرایی شده و همه قطعهسازان میتوانند نسبت به ثبت سفارش اقدام و پس از آن برای دریافت ارز به بانک مراجعه کنند. این فعال قطعهسازی اعلام کرد: تاکنون ۲بار موفق به گشایش حواله با ارز تک نرخی از کشورهای هند و ایتالیا برای واردات مواد اولیه شده است. او اضافه کرد: یک فرآیند معمولی برای گشایش حواله و دریافت ارز ۴۲۰۰تومانی وجود دارد و دشواری خاصی به چشم نمیخورد. تداوم این روند با توجه به اختلاف فاحش قیمتی دلار تک نرخی و دلار آزاد در بازار، عرصه را بر قاچاقچیان قطعات تنگ میکند. رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور همچنین گفت: با توجه به اثر رشد ۲۰درصدی نرخ دستمزدهای امسال، تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی با اثر کاهشی بر هزینه تمام شده تولید همراه خواهد بود و به نظر میرسد، اثری قابل توجه در قیمت قطعات داشته باشد.