رفع چالش اخلاقی هوش مصنوعی «دوپلکس»
بلومبرگ|
پس از معرفی هوش مصنوعی فوق پیشرفته دوپلکس گوگل و جنجالهای بسیار، این غول تکنولوژی اعلام کرده که برای جلوگیری از ایجاد سوتفاهم و مشکلات آتی، چالشهای اخلاقی این گجت را برطرف خواهد کرد.
یکی از پر سر و صداترین و جنجالیترین فناوریهای جدیدی که گوگل در کنفرانس توسعهدهندگان و رویداد Google I/O 2018 از آن رونمایی کرد، نسخه آزمایشی گوگل دوپلکس بود. این فناوری که مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی فوق پیشرفته است قادر است بسیار شبیه به انسان صحبت کند و همانند یک دستیار صوتی به مخاطبان موردنظر کاربران تماس گرفته و دقیقا با آنها همانند یک انسان مذاکره کرده و به گفتوگو بنشیند. صدای گوگل دوپلکس آنقدر شبیه به انسان بوده و هوشمندانه است، به گونهیی که توسط مخاطبان روبات بودن و مصنوعی بودن مکالمات آن، کاملا غیر قابل تشخیص است.
پس از معرفی و رونمایی از این محصول جدید، بلافاصله جنجالهای بسیاری در فضای مجازی به وجود آمد. آنها بر این باورند که این فناوری فوق پیشرفته و فوق هوشمند، بسیار غیر اخلاقی است چراکه کاربران میتوانند بسیاری از جرایم را بدین صورت انجام بدهند بدون آنکه طرف مقابلشان متوجه شود این یک روبات است.
حالا گوگل در واکنش به جنجالهای به وجود آمده، اعلام کرده است که این چالشهای اخلاقی و اجتماعی را برطرف خواهد کرد.
این چالشهای اخلاقی گوگل دوپلکس میتواند عواقب ناگوار پیشرفت تکنولوژی و علم در سالهایی نه چندان دور را به ما گوشزد کند. یک تکنولوژی که میتواند بسیار شبیه به انسان عمل کند، صحبت کند، با مخاطب موردنظر بر سر موضوعات مختلف بحث و مذاکره کند، بهطور قطع میتواند در آینده ما را با مشکلات و معضلات بزرگی مواجه کند. حالا باید منتظر بمانیم که با وجود این جنجالهای به وجود آمده، گوگل باز هم به ادامه روند هوش مصنوعی دوپلکس خواهد پرداخت و آیا این چالشهای اخلاقی و اجتماعی را برطرف خواهد کرد یا خیر.