اخبار
برنامه کنترل بیماری نیوکاسل در سال 1397
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: تکمیل پرسشنامههای تخصصی کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا در دست انجام است و در صورت تایید نهایی، گوشت شترمرغ تولیدی ایران از سال 2019 به این اتحادیه صادر میشود. به گزارش ایرنا، فیل هوگان، کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا پاییز سال گذشته سفری به ایران داشت و در گفتوگو با مسوولان سیاسی و اقتصادی کشورمان علاقهمندی اتحادیه اروپا برای توسعه همکاریها به ویژه در صنایع غذایی و علوم کشاورزی را اعلام کرد. در این پیوند «علیصفر ماکنعلی» روز گذشته در همایش بینالمللی مدیریت حمل و نقل در صنعت طیور و رونمایی از خودروهای حمل جوجه یک روزه از برنامه ایران برای صادرات گوشت شترمرغ به اتحادیه اروپا خبر داد که در صورت اخذ مجوزهای لازم و تایید کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا انجام میشود. این مسوول در سازمان دامپزشکی اظهار کرد: ایران امسال 2طرح راهبردی ملی را با رویکرد کاهش بیماریهای نیوکاسل و سالمونلا در صنعت طیور در اولویت خود قرار داده است. وی اظهار کرد: براساس آمارها سالانه 4.6دهم میلیارد دُز واکسن نیوکاسل در کشور استفاده میشود که نشان میدهد، ایران یکی از پرمصرفترین کشورهای دنیا در مصرف این نوع واکسن است و تلاش داریم با استفاده از طرح استراتژی ملی این بیماری را کاهش دهیم. ماکنعلی افزود: همسایه شمالی ایران بدون برخورداری از یارانه انرژی و دیگر مزیتهایی که کشورمان دارد، توانسته 215هزار تُن گوشت مرغ تولیدی خود را به عراق صادر کند درحالی که عراق نه تنها با ایران هم مرز است بلکه روابط اقتصادی و سیاسی گستردهیی با کشورمان دارد. معاون بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: یکی از مهمترین موانع دسترسی صنعت طیور ایران به بازارهای منطقهیی، نبود برنامه راهبردی برای مقابله با بیماری نیوکاسل است و از این رو امسال مقابله با این بیماری در اولویت سازمان دامپزشکی قرار گرفته است. وی دومین برنامه ملی سازمان دامپزشکی برای توسعه صنعت طیور را کاهش بیماری سالمونلا در صنعت طیور دانست.
تولید یک میلیارد قطعه جوجه یکروزه
مشاور وزیر جهاد با بیان اینکه بیش از یک میلیارد قطعه جوجه یک روزه در کشور تولید میشود، گفت: حمل نامناسب این جوجهها تلفات و عوارض ثانویه به دنبال دارد. به گزارش مهر، حسن رکنی در همایش معرفی خودرو حمل جوجه که برای نخستین بار در کشور اتفاق میافتد، اظهار کرد: ایران در صنعت طیور جزو کشورهای پیشرو است و بیش از 2.2میلیون تن گوشت مرغ در کشور ما تولید میشود. وی با بیان اینکه ایران هفتمین کشور تولیدکننده مرغ در دنیاست، افزود: سرانه مصرف این کالا در کشور ما ۲۸کیلوگرم و متوسط سرانه جهانی ۱۴تا ۱۵کیلوگرم است بنابراین ما دو برابر دنیا مرغ تولید و مصرف میکنیم. مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیارد و ۲۶۸میلیون قطعه جوجه یک روزه گوشتی در کشور تولید شده است، گفت: همچنین حدود ۳۸میلیون قطعه نیز جوجه یک روزه تخمگذار در کشور تولید شد. رکنی تصریح کرد: با این حجم تولید آیا اهمیتی ندارد حمل و نقل این جوجهها چگونه انجام میشود؟ وی اضافه کرد: در بسیاری موارد مشاهده میکنیم حمل جوجهها با مینیبوس، وانت یا در صندوق عقب و کابین خودروها صورت میگیرد که این کار صحیحی نیست. رکنی با بیان اینکه گاهی زمان حمل جوجه از محل تولید تا مزرعه بین ۲۴تا ۴۸ساعت طول میکشد، افزود: در این شرایط رطوبت، حرارت و اکسیژن مورد نیاز محیط برای این جوجهها به درستی تامین نمیشود. وی تصریح کرد: در این شرایط ما قطعا با تلفات مواجه خواهیم شد و این اقدام ناصحیح حتما عوارض ثانویه به دنبال دارد. مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از طرح خودرو حمل جوجه حمایت خواهیم کرد، گفت: چراکه ما به این کار اعتقاد داریم و اقدام ارزشمندی است. وی این طرح را پیوندی بین صنعت، تولید و تولیدکنندگان عنوان و اضافه کرد: باید از این طرح بهرهبرداری مناسبی داشته باشیم.
چند هزار تن برنج در انبارها دپو شده است
نماینده آزادشهر در مجلس با انتقاد از نرخ گندم و برنج بیان کرد که برنج سال گذشته استان گلستان چند هزار تن در انبارها باقی مانده است. به گزارش ایسنا، علیرضا ابراهیمی نماینده آزادشهر در تذکر شفاهی جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه استان گلستان قیمت گندم امسال به برکت دولت تدبیر و امید افزایش پیدا نکرد. با اینکه نرخ طلا، ارز، لوازم خانگی و خوراکی افزایش پیدا کرده ولی قیمت گندم کشاورزان افزایش پیدا نکرده است. چگونه زندگی کشاورزان با این سختی بگذرد؟ وی افزود: برنج سال گذشته کشاورزان استان گلستان چند هزار تن در انبارها باقی مانده است. تعاون روستایی امسال مصوبهیی را گذراند که برنج مازاد کشاورزان گیلان و مازندران خریداری شود غیر از استان گلستان و این امر مشکلی بر مشکلات گلستان افزود. ابراهیمی بیان کرد: در حوزه سیبزمینیکاران که اکنون برداشت سیبزمینی است، قیمتها شرایط سختی را برای فروش سیبزمینی به وجود آورده است. با این شرایط چگونه کشاورزان امسال خود را بگذرانند؟ استمهال وامهای بانک کشاورزی در استان گلستان با کندی انجام میشود یا اصلا انجام نمیشود.