اخبار

۱۳۹۷/۰۲/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۱۴۲
اخبار

کنکور ۹۸ هنوز بلاتکلیف است

رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش با بیان اینکه هنوز برای کنکور ۹۸ تصمیمی گرفته نشده است، گفت: ما قانونی به اسم حذف کنکور در کشور نداریم و اصلا این موضوع مطرح نیست. عبدالرسول عمادی درباره آخرین خبرها از کنکور ۹۸ گفت: هنوز برای کنکور ۹۸ تصمیمی گرفته نشده است. البته قرار است جلسه کارگروه سنجش و پذیرش دانشجو برگزار شود که بعد از آن نتیجه به شورای اصلی سنجش و پذیرش می‌رود و درباره کنکور ۹۸ تصمیم‌گیری می‌شود.

او درباره آمادگی‌ها برای حذف کنکور و اینکه آیا زمانی این اتفاق رخ می‌دهد بیان کرد: ما قانونی به اسم حذف کنکور در کشور نداریم و اصلا این موضوع مطرح نیست. این بحث رسانه‌ها درباره حذف کنکور کمی انحراف دارد. ما بحثمان درباره سهمی است که نمره نهایی و سوابق تحصیلی و نمره کنکور در کنار هم باید داشته باشند. رییس مرکز سنجش به مهر گفت: من فکر می‌کنم برای برخی رشته محل‌ها و صندلی‌های دانشگاه به جز نمره امتحان نهایی باید روش دیگری برای پذیرش باشد که ما کنکور را داریم.

عمادی همچنین درباره میزان سلامت نمرات امتحان نهایی نیز اظهار کرد: نمره‌ها بلافاصله بعد از تصحیح وارد سامانه می‌شود و هیچ نمره‌یی قابل دستکاری نیست. روی برگه‌ها هم نمی‌تواند تخلفی صورت بگیرد چرا که سربرگ‌ها کنده می‌شود. ضمن اینکه اگر مصححی اشتباهی کرده باشد در تصحیح دوم آن مساله رفع می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که برای طراحی امتحانات نهایی با توجه به گستردگی کشور و برخوردار بودن و نبودن برخی شهرها و روستاها از امکانات کافی، چگونه عمل می‌شود که عدالت رعایت شود، گفت: طراحان سوال امتحان نهایی میانگینی از یادگیری دانش‌آموزان را ملاک قرار می‌دهند. برای همین است که در برخی جاها میانگین نمرات ۱۷ است و در برخی جاها زیر ۱۰ هم می‌رسد. بنابراین سوالات در حد متوسط یادگیری کشوری است. رییس مرکز سنجش همچنین در پاسخ به این پرسش که چگونه این میانگین به دست می‌آید نیز بیان کرد: طراحان سوالات امتحان نهایی انسان‌های مجربی هستند که ۱۵ سوال است محتوای آن کتاب را درس می‌دهند و با اصول طراحی سوال نیز آشنا هستند. ببینید طراحی سوال‌های کنکور چون خود کنکور غربالگر است برای یک مسابقه طراحی می‌شود و رقابت در نظر گرفته می‌شود. اما ماهیت طراحی سوال امتحان نهایی فرق دارد و میانگین یادگیری دانش‌آموزان کشور سنجیده می‌شود و ملاک کتاب است.

چالش بزرگ ۲هزار عنوان مجرمانه در کشور

عناوین مجرمانه زیاد، یکی از دلایل بالا بودن تعداد پرونده‌های کیفری و آمار بالای زندانیان در کشور است. بر همین اساس، عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از قرار گرفتن بررسی لایحه قضازدایی و حذف برخی عناوین مجرمانه از قوانین در دستورکار کمیسیون متبوعش خبر داد.

یحیی کمالی پور در واکنش به اظهارنظر رییس انجمن مددکاری کشور مبنی بر اینکه در قوانین ایران 2هزار عنوان مجرمانه وجود دارد در حالی که میانگین عناوین مجرمانه دنیا 60تا90عنوان است گفت: امروزه این موضوع به یکی از چالش‌های مهم و اساسی کشور تبدیل شده است، کما اینکه این معضل باعث افزایش حجم زندان‌ها و تعداد زندانیان شده است. نماینده جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفت: به تازگی لایحه قضازدایی و کاهش عناوین مجرمانه در دستورکار کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس قرار گرفته است، ضمن اینکه پیش از این کارگروهی در جهت تکمیل این لایحه تشکیل شده بود و امیدواریم که در این مورد بتوانیم با تصویب این لایحه تا جایی که امکان داشته باشد عناوین مجرمانه را کاهش دهیم. این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: بی‌تردید به دنبال کاهش عناوین مجرمانه می‌توانیم بسیاری از مشکلات کنونی جامعه را برطرف کنیم،

چرا که در قانون برای بسیاری از تخلفات حتی مواردی که بسیار محدود بوده، عنوان مجرمانه تعریف شده است که باید از قانون حذف شود، بنابراین با تحقق این مهم می‌توان شرایط آرمانی‌تری را برای کاهش تعداد زندانیان و بهبود وضعیت زندان‌های کشور ایجاد کرد.

عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با اشاره به برخی تخلفاتی که نباید جرم محسوب شوند تصریح کرد: هم‌اکنون در حوزه راهنمایی و رانندگی یا حوزه بهداشت و درمان، تعدادی از تخلفات جرم تلقی شده‌اند، از سوی دیگر برای برخی جرایم مشابه نیز در قانون عناوین مجرمانه مجزایی تعریف شده است، کما اینکه در قانون مجازات اسلامی بسیاری از این جرایم همچون توهین، افتراء و فحاشی مشهود است و این در حالی است که تعدادی از این عناوین می‌تواند وجود نداشته باشد.