بنگاههای بزرگ مشکلی از اقتصاد حل نمیکنند
گروه بنگاهها
در روزهایی که برخی گروههای سیاسی مخالف دولت و رسانههای همسوی آنان با استفاده از تمام ابزارهای رسانهییشان در حال زیرسوال بردن دستاوردهای اقتصادی دولت و پمپاژ ناامیدی در جامعه هستند؛ رییس مجلس دهم از ضرورت تقویت وحدت و همدلی کشور برای عبور از بحرانهای پیشرو صحبت میکند. ضرورتی که به اعتقاد لاریجانی چنانچه هرچه سریعتر در کشور نهادینه نشود؛ آسیبها و خسارتهای فراوانی را ایجاد خواهد کرد.
رییس مجلس دهم معتقد است: بدون تردید اگر مردم در داخل کشور اتحاد داشته باشند، دشمنان میفهمند که اقدامات و توطئههای آنها تاثیر و فایدهیی ندارد.» در کنار بحث اتحاد، لاریجانی از ضرورت سپردن اقتصاد به مردم سخن گفت و با تاکید به این واقعیت که پویایی واقعی اقتصاد و بهبود وضعیت معیشتی مردم نه بهوسیله بنگاههای بزرگ اقتصادی بلکه از طریق توسعه کسب و کار خرد مردمی است که محقق میشود و میتوان اقتصاد کشور را در برابر تکانههای خارجی ایمن ساخت. علی لاریجانی در آیین بهرهبرداری از پروژه گازرسانی به دو روستای بخش کهک با بیان اینکه گازرسانی و آبرسانی شرایط روستاها را بهبود میبخشد اظهار داشت: در سالهای آینده از سرشاخه دز آب آشامیدنی به این مناطق خواهد رسید و امیدواریم که این مساله موجب آبادانی و تولید شود. او با اشاره به دشمنیهای کشورهای قلدرمآب علیه ایران افزود: بدون تردید فشارهای دشمنان شرایط را در کشور سخت کرده است اما اگر همت و تلاش داشته باشیم، میتوانیم شرایط خوبی برای آینده رقم بزنیم.
رییس مجلس دهم خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید داشتهاند که زمانی که اقتصاد کشور در دست مردم باشد، کشور موفق میشود. در واقع بنگاههای اقتصادی دولتی و بزرگ مشکلی را برطرف نمیکند بلکه اگر مردم در زمینه اقتصادی فعال باشند و کار تولیدی و فعالیت اقتصادی انجام دهند، مشکلات حل میشود.
هدف تحریم، تحت فشار قراردادن مردم است
نماینده قم در مجلس دهم بیان کرد: هدف امریکا از تحریم دوباره ایران این است که مردم را در فشار و سختی قرار دهد درحالی که بسیاری از کشورها از جمله اروپاییها که در گذشته همراه امریکا بودهاند نیز این اقدام را تقبیح کردهاند زیرا زمانی که یک توافق بینالمللی صورت میگیرد، رییسجمهور یک کشور نمیتواند این توافق را نقض کند. او با بیان اینکه برخی کشورهای منطقه که با ایران دشمنی دارند با امریکا علیه ایران توطئه و لابی کردهاند عنوان کرد: بدون تردید اگر مردم در داخلی کشور اتحاد داشته باشند، دشمنان میفهمند که اقدامات و توطئههای آنها تاثیر و فایدهیی ندارد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه میان مردم، احزاب و گروههای مختلف کشور باید ارتباط صمیمانهیی وجود داشته باشد گفت: ماه رمضان یک فرصت بسیار مناسب برای نزدیک کردن دلها و رفع اختلافات است و باید از این فرصت بزرگ استفاده کنیم. مردم باید ضمن حفظ اتحاد بر مسائلی پافشاری کنند که موجب تامین منافع ملی، آبادانی و اشتغال در کشور میشود.
رییس مجلس دهم با اشاره به فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: آزادسازی خرمشهر کار و اقدام بزرگی بود که بسیاری از معادلات را برهم زد؛ در این روز نگرش و نظر همه دنیا به ایران تغییر کرد و همه دشمنان فهمیدند که نمیتوانند با ملت ایران بازی کنند.
لاریجانی افزود: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، بنیصدر دایما با رهبران حزب جمهوری اسلامی ایران درگیر بود و به جای اینکه اتحاد را تقویت کند، تخم اختلاف در کشور میپاشید.
نماینده قم در مجلس دهم اظهار داشت: از زمان شروع جنگ تا فتح خرمشهر که بنیصدر فرماندهی و مدیریت جنگ را برعهده داشت، هیچ پیشروی نداشتیم و حتی نمیتوانستیم یک بخش کوچک از مکانهایی را که عراق تصرف کرده بود، پس بگیریم اما زمانی که امام خمینی(ره) این آدم مزاحم و اختلافافکن را کنار گذاشتند و در کشور اتحاد و همدلی به وجود آمد، شرایط کاملا تغییر کرد. او با تاکید بر اینکه فتحالفتوح ایران در جنگ تحمیلی آزادسازی خرمشهر بود گفت: مهمترین عامل آزادسازی خرمشهر، وفاق و همدلی مردم بود و بدون تردید امروز نیز اگر میخواهیم در مقابل دشمن پیروز شویم، باید وفاق داشته باشیم چرا که وفاق و همدلی موجب میشود دشمن نتواند به اهداف خود دست پیدا کند.
حوادث کازرون حاصل بیتدبیری بود
لاریجانی در ادامه با اشاره به اتفاقات اخیر در کازرون خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در کازرون رخ داد، کوچک بود و به نظر من بیتدبیری موجب این حوادث و اتفاقات شد چراکه مدیران شهری باید با گفتوگو با مردم، مشکلات را خیلی ساده برطرف میکردند.
او با بیان اینکه علت حوادث کازرون ناراحتی مردم از انتزاع شهر بود گفت: دشمنان با استفاده از همین مساله در عرصه بینالمللی مسالهسازی کردند بهگونهیی که وزیر خارجه بیکار امریکا برای این مساله پیام صادر کرد که البته پیام او بیانگر بیعقلی است. رییس مجلس دهم با اشاره به سخن اخیر وزیر امور خارجه امریکا اظهار کرد: در روزهای اخیر وزیر خارجه امریکا به یک دانشگاه رفته و استراتژی کشورش در خصوص جمهوری اسلامی ایران را بیان کرده است که بعد از مطالعه در حرفهای او متوجه شدم که کوچکترین نشانهیی از عقلانیت در او وجود ندارد.
لاریجانی با بیان اینکه دشمنان از ایجاد اختلاف در کشور خوشحال میشوند افزود: وزیر خارجه امریکا بیش از حد حرف میزند و این مساله بیانگر رشد نکردن یک سیاستمدار است.
برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتها
نماینده قم در مجلس دهم با تاکید بر ضرورت و اهمیت برنامهریزی برای استفاده و فعال کردن ظرفیتهای موجود در کشور عنوان کرد: در خصوص این مساله در مجلس شورای اسلامی بحث و تبادل نظر صورت گرفته است و لایحه دولت در این زمینه نیز توسط مجلس تکمیل شد، همچنین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز از صندوق توسعه ملی برداشته شد که بعد از مشارکت بانکها ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان به روستاییها داده میشود تا جوانان روستایی با علاقه مشغول کار شوند و زندگی بهتری داشته باشند.
او با تاکید بر اینکه مسوولان استانی باید برای به نتیجه رسیدن این طرح کمک کنند بیان کرد: اگر این طرح به نتیجه برسد و اثرات خوبی داشته باشد میتوان در آینده نیز این کار را تکرار کرد و با موافقت مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی وام گرفت.
لاریجانی با تاکید بر اینکه سیستم اداری باید به جوانان برای کار تولیدی کمک کند گفت: احتمال دارد برای یک روستایی مراجعه مکرر به ادارات مختلف سخت باشد و به همین دلیل باید چارهیی اندیشیده شود تا همه مجوزها از یک اداره دریافت شود، البته در این زمینه همه ادارات باید کمک کنند چرا که کار تولیدی منجر به رشد و ایجاد ثروت در کشور میشود
افتتاح پروژه گازرسانی دو روستای قم
باحضور لاریجانی رییس مجلس دهم پروژه گازرسانی دو روستا وشنوه و اول در بخش کهک قم افتتاح شد.
علیرضا نصیری مدیرعامل شرکت گاز استان قم در مراسم بهرهبرداری از پروژه گازرسانی دو روستا وشنوه و اول در بخش کهک قم گفت: این پروژه از تیر ماه سال ۱۳۹۵ آغاز و ۵۰۰ روزه طرحریزی شد؛ ۲۷ کیلومتر طول لولهکشی آن است که ۱۵کیلومتر فلزی فشار قوی و ۱۲ کیلومتر پلیاتیلن فشار ضعیف است. او ادامه داد: ۴۸۰ علمک در روستای وشنوه و اول نصب شده همچنین دو ایستگاه تقلیل فشار راهاندازی شده که برای این کار مجبور شدیم مخروط کوه را برداریم.
نصیری عنوان کرد: جهت تامین گاز در روستای وشنوه و اول دو ایستگاه گازرسانی احداث شده که یکهزار و ۵۰۰ مترمکعب و دیگری ۱۴۰۰ مترمکعب ظرفیت دارد و وظیفه گازرسانی را برعهده دارند.
او هزینه این پروژه را ۴۶ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: چهار کیلومتر آن هم هنوز باقی مانده که با تکمیل آن هزینه این پروژه به ۷میلیارد تومان میرسد که در نتیجه ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان قم به ۹۰ درصد خواهد رسید.