اخبار
صادرات دام ممنوع شد
معاون وزیر کشاورزی از اعمال ممنوعیت صادرات دام برای تنظیم بازار گوشت و جلوگیری از افزایش نوسانات در بازار محصولات پروتئینی خبر داد.
طی سالهای اخیر همواره صادرات دام زنده جز در مقاطعی خاص، آزاد بوده و دام سبک از مرزهای غربی و دام سنگین از مرزهای شرقی کشور صادر میشد، چراکه پیش از این و در سالهای نه چندان دور شاهد قاچاق دام زنده از همین مرزها بودیم.
اما طی ماههای اخیر با نوسانات قیمتی در بازار محصولات پروتئینی به ویژه گوشت قرمز مواجه بودیم و همین عامل سبب شد وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کند که برای تنظیم بازار گوشت قرمز باید صادرات دام زنده ممنوع شود. در همین راستا مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام نیز به ایسنا، گفت: از هفته گذشته صادرات دام ممنوع شد تا بتوانیم بازار گوشت قرمز را کنترل و از نوسانات آن جلوگیری کنیم. وی تاکید کرد: باید به گونهیی برنامهریزی شود که با ممنوعیت صادرات دام، قاچاق و صادرات غیرقانونی آن رونق نگیرد و دامی از کشور خارج نشود.
دولت برنامهای برای افزایش قیمت نان ندارد
معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: باتوجه به ثبات قیمت گندم در سال جاری، دولت هیچ برنامهیی برای افزایش قیمت نان و آرد خبازیهای آزاد پز ندارد.
حسن عباسی معروفان روز گذشته در گفتوگو با ایرنا درباره زمزمه افزایش قیمت نان و آرد آزادپزها افزود: با وجود افزایش هزینههای تولید اما کماکان دولت در نظر دارد نان طبق روال گذشته با قیمت فعلی به دست مصرفکنندگان برسد.
وی با تاکید بر اینکه «اگر کسانی به دنبال التهاب بازار هستند، باید مسوولیت حرفهای خود را بپذیرند»، تصریح کرد: دولت به هیچ عنوان در فروش گندم ریالی اضافه نکرده تا قیمت نان افزایش پیدا کند. وی تصمیمگیرنده اصلی درباره تعیین قیمت نان را شورای آرد و نان دانست و اظهار داشت: تنها تصمیمگیرنده افزایش قیمت نان این شورا است و نباید افراد غیرمسوول در این خصوص اظهارنظر کنند. وی درباره افزایش 80 تومانی قیمت آرد خبازیهای آزادپز گفت: برای کاهش هزینههای دولت، پیشنهاد دادیم تا مبلغ 82 تومان بابت هزینههای تبعی قیمت خرید گندم، ازجمله حمل و نقل، ذخیرهسازی، نگهداری، حق عمل کاری مباشران از دولت حذف و توسط خریداران پرداخت شود که در شرایط فعلی این موضوع منتفی شد.
وی اظهار داشت: اکنون قیمت هرکیلوگرم گندم در صنف و صنعت و آزادپزها تغییری نداشته و برای خبازی آزادپز 900 تومان و برای خبازیهای یارانهبگیر 625 تومان عرضه میشود، اما ممکن است قیمت آرد استحصالی کمتر یا بیشتر باشد. وی با تاکید بر اینکه هیچ افزایش قیمتی درخصوص قیمت آرد آزادپزها اعمال نشده است، افزود: امروز نیز در بورس کالا قیمت هر کیلوگرم گندم برای آزادپزها 900 تومان بوده است. یکم خردادماه امسال برخی رسانهها به نقل از یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از احتمال افزایش قیمت نان پس از ماه مبارک رمضان خبر دادند؛ به تازگی قاسم زراعت کار مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی نیز در گفتوگو با ایرنا افزایش قیمت 80 تومانی هر کیلوگرم آرد خبازیهای آزادپز توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران را رسانهیی کرد. آخرین قیمتگذاری نان یارانهیی مربوط به سال 1393 است البته آذرماه سال 1396 نرخهای جدید نان با افزایش 15 درصدی به تصویب مراجع ذیصلاح رسید که اجرای آن به دستور رییسجمهوری دولت دوازدهم متوقف و نرخهای جدید اعمال نشد.
کاهش ۸۰ هزار تنی تولید پسته در کشور
یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی، از کاهش ۷۵درصدی تولید پسته در کرمان خبر داد و گفت: تولید این محصول در کشور، امسال ۸۰ هزار تن
بر اثر سرمازدگی و گرما زدگی کاهش دارد.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: براساس آمار گمرک، ما در سال ۹۵، معادل ۱۳۸هزار تن پسته صادر کردیم، در حالی که این رقم در سال ۹۶ به ۱۳۰ هزار تن کاهش یافت.
شکراله حاجی وند ادامه داد: هنوز بسیاری از محصول سال گذشته در انبارها مانده، که دلیل آن نیز مربوط به مباحث بازار است؛ بنابراین برای اینکه بتوانیم حضورمان را در بازار کنترل کنیم، محصول را یکباره وارد بازار نکنیم و ارزان نفروشیم، بلکه آن را به موقع وارد بازار کنیم و با بهترین قیمت بفروشیم. سال گذشته قیمت مقداری کمتر از قیمتی بود که امسال صادرکنندگان میتوانند محصول خود را با نرخهای بهتری به فروش برسانند.
این مقام مسوول اضافه کرد: بنابراین همچنان میتوانیم جایگاه خود را در زمینه صادرات در سال ۹۷ حفظ کنیم. وی افزود: متاسفانه باغات ما امسال هم دچار گرمازدگی و هم دچار سرمازدگی شد که متاسفانه عمدتا هم در استان کرمان بود.
حاجی وند اضافه کرد: تولید پسته سال ۹۶ کرمان که حدود ۱۲۰ هزارتن بود، امسال ۲۵ تا ۳۰ هزار تن پیشبینی شده است و ۷۵درصد کاهش دارد.
وی ادامه داد: سال گذشته تولید پسته در کشور حدود ۲۸۰ هزار تن بوده که امسال این عدد حدود ۲۰۰ هزار تن پیشبینی میشود و هم سرمازدگی و هم گرمازدگی، بخش زیادی از محصول ما را دچار آسیب کرده است. حاجیوند افزود: امیدواریم همکاران ما در حوزه اداره بحران، بیمه، ادارات و ارگانهای حمایتی و پشتیبانی کمک کنند تا بتوانیم بخشی از این خسارتها را جبران کنیم.