آجیل وایتکسی هم داریم
ایسنا|
رییس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل شایعه استفاده از وایتکس رقیق شده در آجیلهای کهنه و قدیمی برای فروش دوباره و عرضه به بازار را تکذیب کرد. اخیرا مباحثی مبنی بر اینکه «فروشندگان آجیل و خشکبار به سبب آنکه محصول سالهای گذشته روی دستشان باقی مانده و به دلیل خشک شدن قابل عرضه نیست، آن را با وایتکس رقیق شده و آب مخلوط میکنند تا پس از خشک شدن رطوبتی را به آجیلهای کهنه خود برگردانند» مطرح شده که مصطفی احمدی در این خصوص میگوید: به شدت این موضوع را تکذیب میکنم چراکه به هیچوجه امکان آن از نظر فنی وجود ندارد و اگر آجیل و خشکباری که فرآوری شده باشد رطوبت داده شود، بطور کلی از بین میرود و اساسا امکان چنین کاری وجود ندارد. او افزود: آجیل و خشکبار خام و فرآوری نشده تا دو سال قابلیت نگهداری دارد اما اگر این محصولات فرآوری شود حداکثر مدت نگهداری آن شش ماه خواهد بود. رییس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل در ادامه سخنان خود تصریح کرد: هیچ یک از فروشندگان آجیل چنین کاری با محصول خود نمیکنند، چراکه اگر ذرهیی امکان فروش آجیل و خشکبار کهنه سال قبل به وانت بارها و با یک سوم قیمت وجود داشته باشد، در صورت رطوبت دیدن هیچ کاری دیگر با آن نمیشود کرد و به ضایعات زباله تبدیل میشود. به گفته احمدی، مردم نباید به چنین شایعاتی به راحتی توجه کنند و براساس آن تصمیمگیری کنند، چراکه نه تنها امکان انجام چنین کاری وجود ندارد بلکه طی دو سال گذشته بازار آجیل و خشکبار به حدی پر رونق و مشتری بوده است که هیچ محصولی از سال قبل باقی نمانده و هماکنون هیچ موجودی از پارسال نداریم. بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی طی ۱۲ماهه سال گذشته ۱۳۰هزار ۱۸۸تن پسته به ارزش یک میلیارد و ۱۷۵میلیون و ۴۴هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به سال گذشته با کاهش 5.26 درصد از نظر وزنی و 7.56درصد از نظر ارزشی مواجه شده است.