پایش آنلاین کیفیت شبکه تلفن همراه
مهر معاون سازمان تنظیم مقررات گفت: وضعیت کیفیت شبکههای تلفن همراه در کشور به صورت لحظهیی و آنلاین رصد میشود و در شرایط فعلی نرخ غیرقابل قبولی از این شبکهها مشاهده نکردیم. مجید حقی در پاسخ به وجود شکایات از سوی برخی مشترکان تلفن همراه مبنی بر قطع و وصلیهای مکرر در حین مکالمه با موبایل اظهار داشت: موضوع قطعی بین مکالمات نباید از یک رِنج استاندارد بیشتر باشد و در صورتی که این رخداد افزایش پیدا کند، آن را با آنچه که در پروانه تعهد اپراتورها مشخص شده است، تطبیق خواهیم داد و مطابق آن اپراتور را جریمه میکنیم.
وی با بیان اینکه هماکنون شبکه اپراتورهای موبایل در کشور به صورت آنلاین و لحظهیی رصد میشود، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مشکلی در رصد و مانیتورینگ این شبکهها مشاهده نشده است و شاهد نرخ غیرقابل قطعی بین مکالمات نبودهایم.
حقی با اشاره به اینکه در صورتی که میزان تعهدات اپراتورها در زمینه ارائه کیفیت مکالمات با آنچه در پروانه فعالیت آنها مشخص شده است، تطبیق نداشته و فاصله داشته باشد، به آنها تذکر میدهیم و مطابق با موارد قانونی موارد با آنها برخورد میکنیم، اضافه کرد: باید آنچه از سوی ما رصد میشود و آنچه کاربر احساس میکند، یکسان باشد و تفاوتی میان این دو موضوع وجود نداشته باشد.
معاون سازمان تنظیم مقررات با تاکید بر اینکه حتی موارد شکایات را به صورت موردی بررسی خواهیم کرد، گفت: اصالت مانیتورینگ کیفیت شبکههای موبایل به آن چیزی است که مردم احساس میکنند و این حس واقعی مردم باید با نتایج بررسی ما در سامانههای کیفیت آنلاین یکسان باشد. وی تاکید کرد: در این زمینه اگر مشترکی از کیفیت مکالمات خود ناراضی بود و مشکلی داشت، مورد را اعلام کند تا به صورت آنلاین رصد شود. حقی تصریح کرد: حق با مشترک است و نباید قطع و وصلی شبکه موبایل در حین مکالمه از یک نرخی بیشتر باشد؛ البته ما تاکنون کیفیت شبکه را به صورت آماری اطلاعرسانی کرده، اما در صورتی که مواردی وجود داشته باشد، آن را نیز بررسی خواهیم کرد.
گفتنی است بر اساس اعلام مرکز آمار ایران تعداد مشترکان تلفن همراه مشغول به کار در سال ١٣٩٥ نسبت به سال ١٣٨٠، ٤٠ برابر شده است. بهطوری که در سال ۱۳۸۰، تعداد مشترکان ۲ میلیون و ۸۷ هزار و ۳۵۳ مشترک به ۸۲ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۴۴۷ مشترک در سال ۱۳۹۵ رسیده است. براساس آخرین سالنامه آماری کشور (١٣٩٥)، بهازای هر ایرانی ٦ ساله و بیشتر، 2.15 خط تلفن همراه واگذار شده که 1.16 خط از آن مشغول به کار هستند. به عبارتی فقط ٥٤ درصد از خطوط واگذار شده تلفن همراه کشور، مشغول به کار هستند که استان البرز با ٢٤ درصد به عنوان کمترین استانها و کردستان و یزد با ٦٣ درصد، بیشترین خطوط مشغول به کار، نسبت به خطوط واگذار شده تلفن همراه را به خود اختصاص دادهاند.