اشد مجازات برای سوء‌استفاده‌کنندگان ارزی

۱۳۹۷/۰۴/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۴۵۴۸
اشد مجازات برای سوء‌استفاده‌کنندگان ارزی

گروه دانش و فن|

 طی چند روز گذشته بازار تلفن همراه دستخوش تغییراتی شد، تغییراتی که مهم‌ترین عامل آن انتشار لیست دریافت‌کنندگان ارز دولتی برای واردات گوشی تلفن همراه بود. بعد از انتشار اسامی واردکنندگان تلفن همراه مشخص شد که این واردکنندگان ارز دولتی را دریافت کرده، ‌بخشی از آن را در بازار آزاد فروخته‌اند و بخشی از آن را نیز گوشی وارد کرده‌اند و با حداثر سود به فروش رسانده‌اند به‌طوری که در بازرسی از یکی از شرکت‌ها مشخص شد شرکت مذکور20 هزار گوشی وارد کرده است و 15 هزار گوشی را به صورت یکجا و با بالاترین سود روی هر یک گوشی 2 میلیون تومان سود دریافت کرده است و 5هزار گوشی را نیز در انبار احتکار کرده است، خبری که شخصا وزیر ارتباطات آن را در یکی از شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرد. بعد از این اقدام وزیر ارتباطات تنش در بازار تلفن همراه تا حدودی کاهش پیدا کرد و امروز خبر رسیده است که وزیر ارتباطات خواستار اشد مجازات برای سوءاستفاده‌کنندگان ارزی شده است. ‌وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم گرامیداشت سی و نهمین سالگرد شهادت دکتر و بهشتی و هفتم تیر گفت: باید با کسانی که در موضوعات داخلی سوءاستفاده کرده‌اند با اشد مجازات برخورد شود و پول‌هایی که از جیب مردم رفته است، برگردد.

وی در مسجد جامع اردستان اظهار کرد: امروز کشور درگیر مسائل اقتصادی است که قبلا تجربه آن را داشته‌ایم. وی افزود: این مردم از زمانی که تصمیم گرفتند، روی پای خود بایستند همواره با مشکلاتی مواجه بوده‌اند که از مشکلات امروزه به مراتب سخت‌تر بوده است. مشکلاتی چون نهال نوپای جمهوری اسلامی درگیر یک جنگ ناجوانمردانه فیمابین همه دنیا در یک طرف و ایران اسلامی در طرفه دیگر بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه همواره مردم و نظام این‌گونه مشکلات را تجربه کرده است، گفت: این انقلاب با پشتوانه مردم از این مشکلات عبور کرده است. در یک طرف دشمنی وجود دارد که امروز حرفش این است که سلاح دفاعی نداشته باش و جبهه‌های جنگ را به مرزهای خودت بچسبان تا من راحت‌تر بتوانم به تو تهاجم کنم. و از طرف دیگر کشوری است که در این موضوع هیچ‌گاه کوتاه نیامده است.

آذری‌جهرمی با اشاره به اینکه دشمنی بدخواهان نظام کم که نشده است بلکه افزون هم شده است، گفت: آن موضوعی که مهم است، این است که کشور ما در مقابل آن چکار کرده است؟

وی با بیان اینکه باید در این مسیر سخت به وعده الهی اعتقاد و توجه داشته باشیم، تاکید کرد: رویه‌های جاری کشور باید اصلاح شود. با گفتار درمانی که بحران مردم حل نمی‌شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مشکل جدی در کشور وجود دارد و آن نقدینگی است که موضوع نقدینگی مانند نارنجک ضامن کشیده است که امروز با توجه به شرایط روانی جامعه در برخی موارد عمل کرده است.

آذری‌جهرمی افزود: مردم تجربه کاهش ارزش ریال را از دوره قبل تحریم به خاطر دارند. تلاش همه نیز این است که نقدینگی خود را بالا ببرند که با خرید جنس خاصی همچون طلا گران می‌شود.

وی با بیان اینکه عده‌یی در کشور بی‌نظمی مالی به بار آورده‌اند، افزود: عده‌یی ارز را با قیمت ۴۲۰۰ گرفته‌اند که کالای مردم را تامین کنند که قیمت‌ها افزایش پیدا نکند ولی متاسفانه در فضای روانی خودشان دامن می‌زنند و دوبرابر به مردم می‌فروشند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: این سوءاستفاده‌ها باعث فساد در کشور می‌شود. امروز گوشه‌یی از این فرآیند را در موبایل مشاهده کردید که راه آن این است که تعارف‌های فساد گونه را کنار بگذاریم.

آذری‌جهرمی با بیان اینکه باید با مردم شفاف صحبت کنیم، افزود: باید به مردم گفت که چه کسانی در این ناآرامی دست داشته‌اند. بیش از ۱۵میلیارد دلار ارز در کشور گرفته شده است که ۲۲۰ میلیون در حوزه موبایل بوده است.

وی ادامه داد: آنهایی که ارز گرفته‌اند برای واردات خودرو در کشور و سوءاستفاده کرده‌اند باید با آنها برخورد شود. دولت منابع خود را در اختیار قرار داده است. اینجا اگر سکوت شود خیانت به نظام و انقلاب است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در موضوعات داخلی کسانی که سوءاستفاده کرده‌اند در این شرایط باید به اشد مجازات برخورد شود. این دولت با کسی تعارفی ندارد. باید پول‌هایی که از جیب مردم رفته است، برگردد.

آذری‌جهرمی با اشاره به اینکه مردم تحمل سختی‌ها را دارند و همواره حمایت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آن چیزی که از داخل به ما ضربه می‌زند، فساد است. البته شعار نباید بدهیم و بیشتر عمل کنیم به ملاحظاتی که این پسر آن است و این مربوط به این گروه است نباید توجه کرد.

وی افزود: راه آخر این موضوع ایستادگی است. دشمن ما هیچ‌گاه راضی نمی‌شود یک کشور اسلامی به مردمش خدمت کند. نمونه آن نا آرامی‌هایی است که در کشورهای عراق و افغانستان شاهد آن هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص واردات گوشی و نرخ ارز گفت: از ابتدا به عنوان مدل برخورد با این پدیده بسیار نامبارک در جامعه که باعث رنجش و ظلم به مردم شد سه گام را مطرح کردیم و در گام اول اسامی شرکت‌های وارد‌کننده را منتشر و شفاف‌سازی کردیم.

وی ادامه داد: گام دوم این بود که در راستای حقوق مردم سامانه‌یی را فراهم کنیم تا مردم ببیند که گوشی را که از بازار تهیه می‌کنند کدام وارد‌کننده آن را وارد کشور کرده و آیا با ارز دولتی وارد کرده یا ارز آزاد، که این کار هم انجام شد و این چارچوب را در گام دوم فراهم کردیم که مردم بتوانند شکایت کنند. وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: گام سوم پیگیری قضایی پرونده کسانی بود که ارز را با نرخ دولتی گرفتند و با نرخ آزاد ارائه و سوءاستفاده کردند و در این راستا کارگروه مربوطه تشکیل و مکاتبات لازم با سازمان تعزیرات حکومتی و حمایت از مصرف‌کننده انجام و بازرسی لازم صورت گرفته است. آذری‌جهرمی با بیان اینکه در برخورد با این معدود افراد کوتاهی نخواهیم کرد، افزود: به دلیل سوءاستفاده صورت گرفته قیمت‌ها افزایش و توان خرید مردم هم کاهش یافت و با پیگیری و اقدامات صورت گرفته طی ۱۰ روز آینده بازار به تعادل خواهد رسید.