بانک مرکزی و مجلس مانع معامله حواله‎های سکه

۱۳۹۷/۰۴/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۴۶۸۶

در حالی که قرار بود، معامله حواله‌های پیش‌ فروش شده سکه طلا با هماهنگی بانک مرکزی از روز یک‌شنبه در بورس انجام شود، این اتفاق در روز گذشته عملی نشد. در همین حال طرح پیش ‌فروش سکه از بهمن پارسال تا اواسط اردیبهشت امسال در حالی در راستای ایجاد تعادل قیمت سکه از جانب بانک مرکزی انجام شد که بر اساس این طرح 7.6میلیون سکه (معادل 60 تن طلا) پیش ‌فروش شد. در این راستا قرار بود با توجه به تداوم التهابات فعلی بازار سکه طلا، بانک مرکزی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار از روز یک‌شنبه امکان عرضه تمام حواله‌های پیش‌ فروش شده را در بورس فراهم کند که معامله حواله‎های سکه در بورس به تعویق افتاد. بر این اساس یک مقام آگاه در گفت‌وگو با تسنیم با اعلام این خبر گفت: در حالی بانک مرکزی در اعلان خود در مقطع زمانی پیش‌ فروش این سکه‌ها اعلام کرده بود که خریداران سکه‌های پیش‌ فروش شده از پرداخت مالیات معاف هستند که حالا متولیان بانک مرکزی در آستانه آغاز معامله حواله‎های سکه در بورس خواستار دریافت مالیات از این معاملات شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه این خواسته بانک مرکزی به نوعی بدعهدی تلقی می‌شود، افزود: از سوی دیگر به تازگی برخی نمایندگان مجلس نیز به دنبال تصویب طرح دوفوریتی هستند که بر اساس آن تنها 10قطعه سکه به متقاضیان طرح پیش ‌فروش سکه تحویل داده شود که این موضوع نیز به مانعی برای معامله حواله‎های سکه در بورس تبدیل شده است. ضمن اینکه این تصمیم نمایندگان مجلس در بازار آزاد نیز می‌تواند به التهاب بیشتر بازار سکه و افزایش قیمت‌ها بینجامد.

 افزایش وجه تضمین اولیه قراردادهای آتی سکه طلا

وجه تضمین اولیه قراردادهای آتی سکه طلا از امروز ‌دوشنبه در بورس کالا به ۶۲میلیون ریال افزایش می‌یابد. بر این اساس مطابق با بند 11 مشخصات قرارداد آتی سکه بهار آزادی طرح امام در خصوص تعیین وجه تضمین اولیه قرارداد آتی سکه طلا و با توجه به افزایش قیمت تسویه روزانه قراردادهای فعال طی روزهای اخیر از امروز پس از اتمام روز معاملاتی وجه تضمین اولیه برابر 62میلیون ریال به همراه وجه تضمین اضافی در مجموع 80میلیون و 500هزار ریال تعیین می‌شود. گفتنی است، قرارداد آتی توافقنامه‌یی مبنی بر خرید و فروش یک دارایی در زمان معین در آینده و با قیمت مشخص است. به عبارت دیگر در بازار آتی، خرید و فروش دارایی پایه قرارداد بر اساس توافقنامه‌یی که به قرارداد استاندارد تبدیل شده است، صورت می‌گیرد که در آن به دارایی با مشخصات خاصی اشاره می‌شود.