نقدینگی، بزرگترین بحران کشور
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بزرگترین بحران کشور را نقدینگی دانست و گفت: روزانه حدود هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود. به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری اظهار کرد: سال 1392 که دولت یازدهم روی کار آمد، تورم بالایی داشتیم و یکی از فعالیتهای دولت، کاهش و کنترل تورم بود که در دو سال اخیر شاهد تورم یک رقمی در سطح کشور بودیم. او افزود: نخستین علت کاهش تورم بحث روانی و دومین علت کنترل مخارج، هزینهها و پایه پولی کشور بود. خوانساری با اشاره به اینکه باید برای پایدار ماندن نرخ پایین تورم سیاستهایی اتخاذ میشد، تصریح کرد: از سال ۹۲تا ۹۶ بین ۷۰تا ۸۰ درصد تورم در جامعه داشتیم که روی ارز تاثیر نگذاشت و پیشبینی میشد اگر همین روال دنبال شود، جهش بزرگی خواهیم داشت و در اتاق بازرگانی کشور مرتبا این مساله را گوشزد کردیم که در درازمدت این روند اثرات مخربی خواهد داشت.
او بیان کرد: این تحربه ۴۰ساله بعد از انقلاب است و همواره این جهش نرخ ارز مشکلاتی را به وجود آورده است. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: باید بپذیریم قیمت ارز علت نیست و معلول است که به شاخصهای دیگر ازجمله تورم و نقدینگی برمیگردد و عوامفریبی در جامعه است که فکر میکنیم، ناتوانی از سوی دولت در این راستا صورت گرفته است. خوانساری گفت: ثابت نگه داشتن قیمت حاملهای انرژی یکی دیگر از اشکالات و مساله دیگر کسری بودجه دولت است؛ به طوری که حداقل سالانه حدود ۴۰هزارمیلیارد تومان کسری را در دولت شاهد هستیم. از سوی دیگر بدهی دولت به پیمانکاران و بانکها و... عواملی بود که مشکل اقتصادی در کشور ایجاد کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه قطعا تحریمها در اتفاق امروز اقتصاد موثر است اما اگر تحریمها نبود، این مشکل قدری با تاخیر رخ میداد، افزود: خارج شدن امریکا از برجام و تهدید تحریم جدید حتما پیش روی کشور خواهد بود و به نظر میرسد باید متناسب با وضعیتهای جدید، تصمیم و راهکار جدی اتخاذ کرد. خوانساری با تاکید بر اینکه مشکل این است که دنبال حل مسائل کمتر میرویم و زمانی که راهحلی وجود ندارد، تصمیم میگیریم، تصریح کرد: بحران ما بحران عدم تصمیمگیری در کشور است و اینکه زمانی تصمیم میگیریم که دیگر دیر شده است. خوانساری با اشاره به تفاوت نرخ ارز در بازار دولتی و آزاد بیان کرد: لزومی ندارد موبایل با ارز دولتی وارد شود و باید ارز دولتی برای اقلام اساسی باشد و نیاز است که ذخیره ارزی متناسبی داشته باشیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: باید از این تهدید به عنوان فرصت استفاده کرد و بازار صادراتی کشور را رونق بدهیم درحالی که اشتباه دیگر بخشنامه دولت این بود که ارز صادراتی نیز با نرخ ارز دولتی یکی دیده شده این درحالی است که باید اجازه بدهیم، صادرات با ارز صادراتی صورت بگیرد.