بازگشت به کانال 107 هزار واحدی

۱۳۹۷/۰۴/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۷۲۳

گروه بورس|

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات روز گذشته با 329 واحد کاهش به رقم 107 هزارو 780 واحدی ریزش پیدا کرد. بر این اساس، شاخص هم وزن در روز گذشته ۳. ۵ واحد مثبت شد. همچنین شاخص بازار اول ۳۹۹ واحد افت کرد که شاخص بازار دوم رشد ۸۷ پله‌یی را به ثبت رساند. بر این اساس، در داد و ستدهای دیروز بورس تهران سرمایه‌گذاران بیش از سه هزار و ۸۵۵ میلیارد ریال دارایی مالی را دست به دست کردند که نسبت به روز ماقبل رشد بیش از ۳۶ درصدی را به همراه داشت. افزون بر این، سرمایه‌گذاران بورسی دیروز بالغ بر یک میلیارد و ۵۹۶ میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی‌های مالی را دست به دست کردند که ارزش این مبادلات بیش از سه هزار و ۸۵۵ میلیارد ریال بود و در ۸۵ هزار نوبت معاملاتی به ثبت رسید. حجم معاملات روز سه‌شنبه نسبت به روز دوشنبه حدود پنج درصد و ارزش معاملات بیش از ۳۶ درصد افزایش یافت. بر این اساس، بررسی عملکرد صنایع بورسی نشان می‌دهد که دیروز گروه‌های شیمیایی، خودرو و فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را داشتند و در صدر جدول برترین گروه‌های صنعت قرار گرفتند. همچنین، گروه محصولات چرمی با رشد بیش از دو درصدی شاخص صنعت خود، شاهد افزایش قیمت سهام شرکت‌های زیر مجموعه‌اش بود و در صدر شاخص‌های صنعت قرار گرفت. علاوه بر این، صدرنشینی بازار با بیشترین رشد قیمت متعلق به لنت ترمز ایران، تولید محور خودرو، پتروشیمی پارس، رادیاتور ایران، سایپا آذین، فنرسازی زر و قند شیرین خراسان بود. در مقابل سیمان تهران، پارس خزر، دوده صنعتی پارس، موتورسازان تراکتورسازی ایران، کربن ایران، صنایع کاغذ‌سازی کاوه و پتروشیمی مبین با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات نشستند. همچنین، سرمایه‌گذاران بورسی دیروز برای خرید سهام پتروشیمی پارس بیش از ۱۰۴ میلیون تقاضا ثبت کرد. پس از این نماد، اوراق صکوک سایپا، اوراق صکوک مخابرات، واحدهای صندوق امین یکم و کیان بیشترین تقاضاها را داشتند.

 یک توقف و 6 بازگشایی

از سویی دیگر، بیست و ششمین روز از تیرماه سال جاری در بازار‌های فرابورس ایران در حالی به پایان رسید که 202 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 740 میلیارد و 954 میلیون ریال در بیش از 124 هزار نوبت معاملاتی میان معامله‌گران دست‌به دست شد و بازار سهام فرابورس شاهد یک توقف و شش بازگشایی نماد بود. بر این اساس، روز سه‌شنبه در بازار‌های اول و دوم فرابورس ایران چهار بازگشایی نماد رقم خورد و بیش از 149 میلیون سهم به ارزش بیش از 383 میلیارد ریال جا‌به‌جا شد که در این میان تغییر مالکیت افزون بر 44 میلیون سهم به ارزش 89 میلیارد ریال در نماد «زبینا» منجر به صدر‌نشینی این نماد به لحاظ ثبت بیشترین حجم و ارزش معاملاتی شد. این در حالی است که، در پایان معاملات دیروز نماد «نیرو» متعلق به شرکت نیرو سرمایه به دلیل برگزاری مجمع عمومی صاحبان سهام در روز شنبه 30 تیر‌ماه 97 متوقف و نماد‌های «ثپردیس»، «شراز»، «دتولید» و «زاگرس» مربوط به دو بازار اول و دوم و نماد‌های «تجار» و «وسدید» متعلق به بازار پایه فرابورس بازگشایی شدند. در ادامه معاملات سهام نیز سه تابلو بازار پایه در روزی که گذشت نقل‌و‌انتقال نزدیک به 48 میلیون سهم به ارزش بیش از 105میلیارد ریال را ثبت کردند. بر اساس این گزارش، در بازار ابزار‌های نوین مالی، معاملات اوراق بدهی (با درآمد ثابت) با ثبت معامله بیش از 2 میلیون و 400 هزار ورقه بهادار به ارزش افزون بر 2 هزار و 143 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملاتی را در میان سایر ابزار‌های معاملاتی این بازار یعنی اوراق تسهیلات مسکن و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) در اختیار گرفت. افزون بر این، نگاه دقیق‌تر به معاملات ETF در روز سه‌شنبه حاکی از دست‌به دست شدن بیش از 2 میلیون و 700 هزار ورقه به ارزش بیش از 52 میلیارد ریال در معاملات دیروز این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری قابل معامله است که نماد «اعتماد» بیشترین حجم و ارزش معاملاتی را ثبت کرد.

 همچنین تابلو تسهیلات مسکن دیروز میزبان خرید و فروش بیش از 83 هزار ورقه به ارزش بیش از 57 میلیارد ریال بود که تسه خرداد 97 با بیشترین حجم و ارزش معاملاتی صدر‌نشین شد و این تسه همچنین بیشترین قیمت یعنی 693 هزار ریال و تسهیلات مسکن بانک ملی اسفند 96 در نماد «تملی612» کمترین قیمت یعنی 599 هزار ریال را به خود اختصاص دادند. از سویی دیگر، شاخص کل فرابورس در روزی که بیشترین تاثیر منفی را از جانب نماد‌های «میدکو»، «زاگرس» و «مارون» پذیرفته بود با 5 واحد کاهش به ارتفاع 1209 واحدی بازگشت. همچنین، نماد‌های «زبینا» و «ریشمک» با بیش از 8 و 6 درصد افزایش قیمت شاهد بیشترین افزایش قیمت و نماد‌های «شغدیر»، «زبینا» و «سمگا» به ترتیب پر‌بیننده‌ترین آنها در معاملات روز سه‌شنبه فرابورس ایران بودند.