بورس در مدار صعود

۱۳۹۷/۰۵/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۳۷۷
بورس در مدار صعود

گروه بورس|

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل با ۹/۰ درصد افزایش همراه شد. بر این اساس، در پایان معاملات هفته منتهی به ۳مرداد ماه ۹۷، شاخص کل با ۱۰۲۴ واحد افزایش نسبت به هفته ماقبل، به رقم ۱۰۸۸۰۰ واحد رسید. این در حالی است که، شاخص بازار اول با ۱۱۶۵ واحد افزایش به رقم ۷۸۹۵۶ واحد بالغ شد و شاخص بازار دوم با ۸۰ واحد افزایش رقم ۲۲۲۴۰۱ واحدی را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول با ۵/۱ درصد و شاخص بازار دوم با ۰۴/۰ درصد افزایش نسبت به هفته ماقبل مواجه شدند. بر اساس این گزارش، در ۵ روز کاری هفته گذشته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۱۷۷۳۱ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته ماقبل ۱درصد کاهش یافته است. افزون بر این، در ضمن تعداد ۶۳۹۱ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۳۶۷ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۱ درصد افزایش و ۲۱ درصد کاهش را نسبت به هفته ماقبل تجربه کردند. این درحالی است که تعداد ۷۰ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۷۱۶ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۴۱ درصد و ۳۹ درصد افزایش نسبت به هفته ماقبل همراه شدند.

 افزایش شاخص فرابورس

از سویی دیگر، دادوستد یک هزار و ۴۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال در بازارهای فرابورس ایران، منجر به افزایش ۱۷ درصدی ارزش مبادلات و در مقابل کاهش ۲۰ درصدی حجم این دادوستدها در مقایسه با هفته کاری ماقبل شد. بر این اساس، بازارهای دوم و ابزارهای نوین مالی فرابورس طی هفته منتهی به ۵ مردادماه عملکردی سبز را به ثبت رساندند و در مقابل سایر بازارها با کاهش حجم و ارزش مبادلاتی مواجه شدند. بدین‌ترتیب با جابه‌جایی ۵۳۹ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۴۴۴ میلیارد ریال، حجم و ارزش مبادلات در بازار دوم نسبت به هفته ماقبل به ترتیب ۱۶ و ۶ درصد افزایش یافت. همچنین، بازار ابزارهای نوین مالی میزبان نقل‌وانتقال ۴۱ میلیون ورقه به ارزش نه هزار و ۸۰۸ میلیارد ریال بود که این نقل‌وانتقال‌ها به افزایش ۲۲ و ۲۷ درصدی حجم و ارزش مبادلات در این بازار منجر شد. در این بازار، معامله‌گران اوراق بدهی بیشترین ارزش مبادلاتی را به ثبت رساندند به گونه‌یی که نقل‌وانتقال این اوراق از سوی آنها به دادوستد ۱۰ میلیون ورقه به ارزش ۸ هزار و ۹۰۵ میلیارد ریال انجامید. در همین حال صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن، جایگاه‌های دوم و سوم را به لحاظ بیشترین میزان ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند. بدین‌ترتیب ۳۱ میلیون ورقه ETF به ارزش ۵۹۴ میلیارد ریال و ۴۶ هزار ورقه تسه به ارزش ۳۰۹ میلیارد ریال در طول هفته گذشته خریدوفروش شد که در پی این دادوستدها اوراق بدهی، ETF و تسه هر سه عملکردی سبز را در نخستین هفته کاری مردادماه به ثبت رساندند. از سویی دیگر بازارهای اول و پایه طی این هفته با کاهش حجم و ارزش دادوستدها روبرو شدند و در پی دادوستد به ترتیب ۹۷ و ۳۷۰ میلیون سهم در این دو بازار کاهش ۶۴ و ۳۱ درصدی حجم دادوستدها در این بازارها به وقوع پیوست. این در حالی است که، ارزش مبادلات نیز در حالی در بازار اول با ثبت رقم ۱۸۱ میلیارد ریالی نسبت به هفته ماقبل ۶۷ درصد افت کرد که در بازار پایه ارزش ۵۷۴ میلیارد ریالی دادوستدها مانع از افت زیاد این نماگر شد. در این میان تابلوهای «الف» و «ج» بازار پایه نسبت به هفته ماقبل با افزایش حجم و ارزش مبادلاتی همراه شده و در سمت مقابل تابلو «ب» این بازار با کاهش این نماگرها نسبت به هفته ماقبل مواجه شد.

بر اساس این گزارش، رصد جدول ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت حاکی از آن است که در میان صنایع فرابورسی، گروه فلزات اساسی با در اختیار داشتن ۲۰ درصد از سهم کل به ارزش ۴۳۸میلیارد ریال رتبه نخست را داراست. رتبه‌های دوم تا پنجم نیز به ترتیب در اختیار گروه‌های محصولات کاغذی، محصولات شیمیایی، مواد و محصولات دارویی و حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات قرار گرفته است. در میان ۱۰ صنعت برتر عنوان گروه‌هایی همچون بانک‌ها و موسسات اعتباری و نیز فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌یی به‌چشم می‌خورد. در مجموع ارزش مبادلات خرد بازار سهام شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خریدوفروش و SME طی ۵روز کاری هفته گذشته در مجموع به ۲ هزار و ۱۵۸میلیارد رسید. در نهایت شاخص کل فرابورس ایران با ۱,۸ درصد صعود نسبت به هفته ماقبل، معاملات هفته منتهی به پنجم مردادماه را در قبای سبز پشت سر گذاشت و در کانال ۱۲۳۲ واحدی به استقبال هفته جاری آمد.