اخبار
تولید داخلی، جایگزین روغن وارداتی شد
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران از تولید داخلی 350 هزار تن دانه روغنی در چهار ماهه امسال خبر داد که با افزایش 180 هزار تنی نسبت به کل عملکرد پارسال، به کاهش واردات و جلوگیری از خروج ارز منجر شده است.
«یزدان سیف» در گفتوگو با ایرنا، میزان واردات روغن خام از آغاز امسال تا پایان تیرماه را 300 هزار تن اعلام کرد و گفت: غیراز روغن پالم که برای مصارف مجاز از اندونزی و مالزی وارد میشود، سالهای گذشته حدود یک میلیون تن دانه روغنی وارد شد و نیز بهطور متوسط سالانه 150 هزار تن هم تولید داخل بود.
سیف اضافه کرد: پارسال 170 هزار تن دانه روغنی داخلی تولید شد، اما این میزان در چهارماهه امسال بهطور تقریبی 2 برابر شده و به 350 هزار تن رسید
«بنابراین تولید داخلی این محصول 180 هزار تن نسبت به پارسال افزایش یافته است که از آن 120 هزار تن روغن استحصال میشود».
سیف آمارهای منتشر شده در برخی رسانهها درباره کاهش 45 درصدی ورود روغن در سه ماهه نخست امسال را ناقص اعلام کرد و گفت: تولید داخل این امکان را فراهم ساخت تا کشور از واردات 120 هزار تن روغن خام بینیاز باشد. همچنین بخشی از محمولههای بخش خصوصی در گمرک در مرحله ترخیص است و بنابراین کشور در زمینه تامین روغن خام هیچ مشکلی ندارد.
اکنون برای واردات روغن به عنوان کالای اساسی راهبردی، ارز سه هزار و 900 تومانی اختصاص پیدا میکند. مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران میزان ارز اختصاص یافته به واردات روغن از آغاز امسال تاکنون را نیازمند محاسبههای تکمیلی دانست و گفت: بر پایه پیشبینیها، امسال 450 هزار تن دانههای روغنی در کشور تولید میشود که سهم کلزا به حدود 70 درصد میرسد. وزیر جهادکشاورزی پنجم فروردین ماه ارزش تولیدات کشاورزی ایران را بیش از 70 میلیارد دلار اعلام کرد و از افزایش سه برابری تولید دانه روغنی کلزا در سال 1396 خبر داد. «محمود حجتی» گفت: تولید کلزا از 60 هزارتن در سال 1395 به 180 هزارتن در سال 1396 افزایش یافت و براساس پیشبینیها تولید این محصول امسال با رشد 2 برابری به نزدیک 350 هزارتن افزایش خواهد یافت. پانزدهم اردیبهشت ماه نیز مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در یک نشست خبری تولید پارسال دانههای روغنی را 550 هزار تن اعلام کرد که 380 هزارتن مربوط به تولید دانه کلزا بود و پیشبینی کرد: امسال این رقم به 900 هزار تن یعنی 1.5 برابر برسد. امسال قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم ذرت دانهیی 10 هزار و 860 ریال، دانه سویا 24 هزار و 694 ریال، دانه آفتابگردان 26 هزار و 644 ریال، دانه کلزا 28 هزار و 665 ریال و دانه گلرنگ 26 هزار و 186 ریال است.
برنج کشور به پکیج بهزراعی نیاز دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: نبود پکیج بهزراعی از مشکلات حوزه برنج کشور است.
به گزارش ایسنا عباس کشاورز در همایش ملی روز مزرعه برنج گفت: برای تقویت بخش کشاورزی نیاز است تا حساسیت را در حمایت از تولیدات داخل بالا ببریم و از واردات بیرویه چنین کالایی که در کشور تولید میشود، پرهیز کنیم.
وی افزایش درآمد کشاورز را از راهکارهای مهم توسعه بخش کشاورزی دانست و افزود: در کارهای ما، انجام اقداماتی که برای تحقق این امر تلاش کند، پر رنگ نیستند. کشاورز ادامه داد: توسعه با پول دولت اتفاق نمیافتد، بلکه دولت باید تسهیلگر باشد و ورود بخش خصوصی میتواند در بهبود وضعیت بخش کشاورزی موثر باشد. وی با تاکید بر ارتقای حساسیتها نسبت به جلوگیری از آلودگی آب و خاک، خاطرنشان کرد: اقدامات جدیتری برای حفاظت از خاکهای ارزشمند کشور باید انجام شود. او با اشاره به اینکه برای بهبود درآمد کشاورزان لازم است، گیاه دومی برای شالیزارها تعریف کنیم، اظهار کرد: کشاورزان گیلانی پس از برداشت راتون نیاز دارند تا در فصلهای پاییز و زمستان در مزارع خود محصول تولید کنند. پژوهشگران مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی در تحقق این امر همت کنند زیرا این کار شدنی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عملکرد تولید در شالیزارهای کشور پایین است، تصریح کرد: عملکرد مطلوب تولید شلتوک در هر هکتار موجب افزایش درآمد شالیکاران میشود و تحقق این امر باید در اولویت کارهای موسسه تحقیقات برنج کشور قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه برنامه ما این است که فقط در دو استان برنج تولید شود، اضافه کرد: با توجه به منابع آبی کشور، نیاز است مواظب سرزمینمان باشیم و به همین دلیل فقط تولید برنج باید در استانهای گیلان و مازندران باشد. کشاورز افزود: نسخه روشهای افزایش عملکرد که منجر به افزایش درآمد کشاورز میشود هر چه سریعتر باید ارائه شود و تقاضا داریم از سوی مراکز تحقیقات دستورالعمل جامعی در این خصوص ابلاغ شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت برنج با بیان اینکه در بخش برنج خلأ بزرگ فنی داریم، خاطرنشان کرد: تغذیه برنج اصلا کارآمد نیست. کود باید متناسب با نیاز برنج داده شود. وی یکی دیگر از مشکلات برنج کشور را نبود پکیج بهزراعی عنوان کرد و افزود: باید ارتقای مدیریت آب در کنار عملکرد در نظر داشته باشیم. هر طور دیگر اتفاق بیفتد، قابل قبول نیست. در ضمن پدیده تغییر اقلیم خیلی محسوس است. اگر مدیریت کنیم، مشکلی برای ما به وجود نخواهد آمد. کشاورز وضعیت تولید برنج به صورت مکانیزه را مطلوب دانست و گفت: مکانیزاسیون در کشور وضعیت خیلی خوبی دارد و جای بسی خوشحالی است چون منجر به افزایش درآمد کشاورزان میشود. وی با اشاره به اینکه تجدیدنظر بر زنجیره تولید برنج ضروری است، تصریح کرد: برنامهریزی پنج ساله برای اصلاح این محصول ضروری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: باید قدرت رقابت را برای کشاورزان بالا ببریم و زمانی این محصول در بازارهای جهانی جای خود را باز خواهد کرد که آدرس درستی از مزرعه تا بستهبندی داشته باشد.