360رسته صنفی از آموزش عالی برخوردار می‌شوند

۱۳۹۷/۰۵/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۴۶۳

تعادل| رییس اتاق اصناف ایران گفت: ۳۶۰ رسته صنفی از آموزش عالی برخوردار خواهند شد که با اخذ مدرک آن دیگر نیاز به دریافت پروانه کسب نیست.، علی فاضلی در حاشیه مراسم روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌یی در جمع خبرنگاران افزود: در راستای به‌کارگیری دانشگاه و نظام آموزش و پرورش در حوزه اصناف با توجه به گستردگی کاری که در این حوزه است، در سه سال گذشته قدم‌های خوبی برداشته شده است. به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، او ادامه داد: نخستین قدم امضای تفاهم‌نامه با وزارت آموزش پرورش بود و دومین قدم بحث به‌کارگیری دانشگاه علمی و کاربردی در حوزه اصناف بود؛ امروز نیز مذاکره با دانشگاه فنی و حرفه‌یی منجر به نتیجه شد و امروز امضای تفاهم‌نامه آن را در دستور کار داشتیم که در جهت به‌کارگیری نیروهای دانشگاهی برای آموزش علمی بیشتر در اصناف مختلف شد. فاضلی گفت: امروز اصناف در بیش از ۱۸۵۰ رسته صنفی موقعیت اشتغال را ایجاد کرده‌اند و با توجه به سرعتی که علم دارد به خصوص در حوزه کارآفرینی کمی عقب هستیم. در حوزه تجارت الکترونیک و در بخش استارت‌تاپ‌ها به مجموعه اقتصاد کشور غافل از موضوع بودیم و امروز احساس بر این بود که دانشگاه‌ها در عرصه اقتصاد بیشتر ورود کنند و تفاهم‌نامه امروز اصناف با دانشگاه فنی و حرفه‌یی در این باب امضا شد. این تفاهم‌نامه در یک برنامه میان مدت دوساله در نظر گرفته شده است. او تاکید کرد: بخش عظیمی از مجموعه اصناف که ۳۶۰ رسته صنفی را شامل می-شود، از آموزش عالی بهره مند خواهند شد که با برخورداری از این آموزش نیازی به پروانه کسب نباشد. بیشتر این حوزه‌ها در بخش تولید و خدمات فنی است که امیدواریم گام خوبی برای این بخش باشد. فاضلی در خصوص اینکه چرا تاکنون این اتفاق صورت نگرفته است، افزود: شاید احساس نیاز در این چندسال گذشته نمی‌شد؛ نه اصناف احساس نیاز به داشتن تخصص علمی  می‌کردند و نه دانشگاه خود را مقید به این پیوند می‌دانست؛ آنچه امروز مهم است این است که همه خود را مقید به داشتن این پیوند می‌دانند و امروز همه ما احساس نیاز به وجود یکدیگر و تفاهم می‌کنیم.

 آموزش محوری؛ اولویت اصلی اتاق اصناف

رییس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: توسعه پایدار از طریق توجه جدی به ثروت‌های کشور به خصوص بالاترین آن یعنی نیروی انسانی در جامعه حاصل می‌شود. به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، علی فاضلی روز شنبه در مراسم روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌یی که در تهران برگزار شد، افزود: نقش بنگاه‌های کوچک و متوسط در دنیا و استفاده از این بنگاه‌ها در جهت ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی فوق‌العاده است. بیش از یک سوم ثروت جهان در این بخش خلاصه می‌شود و بیش از یک چهارم اشتغال دنیا در این بخش نهادینه شده است. وی تصریح کرد: در ایران اسلامی ما هم این است که از ۳۸۰ خوشه اقتصادی نزدیک به ۷۰ درصد در بخش صنفی فعال هستند که ظرفیت فوق‌العاده این بخش را نشان می‌دهد‌. فاضلی با بیان اینکه بخش صنفی کشور بسیار متورم است، اظهار کرد: ظرفیت این بخش با هیچ یک از آمارهای جهانی همخوانی ندارد به‌طوری که در جهان امروز به‌طور میانگین به ازای هر ۳۵ تا ۴۰ خانوار یک واحد صنفی وجود دارد اما در ایران این آمار به ازای هر ۶ تا ۷ خانوار است. وی ادامه داد: اکنون حدود ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در۱۸۵۰ رسته صنفی فعالیت دارند که فعالیت اینها منهای ۷۵۰ هزار واحد صنفی فاقد پروانه کسب است و به همین دلیل این حوزه را متورم می‌نامند. همچنین در کنار مجموعه عظیم اصناف، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز در حرفه دستفروشی مشغول کسب و کار هستند و اگر بخواهیم همه اینها را کنار هم بگذاریم، چگونه می‌توان وضعیت کسب و کار را ساماندهی کرد.

 رییس اتاق اصناف ایران گفت: در بحث حمایت از تولید داخلی سخن زیاد گفته شده است؛ در هیچ کجای دنیا با کارآفرین این برخورد را نمی‌کنند؛ کارآفرین به صاحبان سرمایه و صاحبان فن گفته می‌شود که به عنوان سرمایه ملی کشور محسوب می‌شوند اما آیا نگاه واقعی به آنان حمایتی است؟ بنده به عنوان فردی که ۴۹ سال در حوزه تولید و مدیریت فعالیت دارم، عرض می‌کنم اینگونه نیست.

فاضلی تصریح کرد: بخشی که بیش از ۱۹ درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص می‌دهد، مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار گرفته است. باور بفرمایید اقتصاد ایران اقتصاد مردم محور نیست و صاحبان سرمایه از موقعیت برخوردار نیست. فاصلی افزود: اتاق اصناف ایران در چهار سال گذشته تلاش کرده تا نقیصه‌ها و ایرادها را به نوعی کمرنگ‌تر کند. در این مدت چندین دانشگاه تخصصی در حوزه اصناف ایجاد شده و نظام آموزشی را در تمام سطوح در مجموعه اصناف و در هشت بخش نهادینه کرده‌ایم. مزیت در برخی از رسته‌های صنفی از جمله پوشاک، چرم، چوب و بسته‌بندی در بنگاه‌های کوچک بیش از بنگاه‌های بزرگ و صنعتی کشور است. رییس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: اشکال عمده ما نبود استراتژی معینی بین بنگاه‌های کوچک و بزرگ است که به صورت تعریف شده نداریم ضمن اینکه در بحث تامین تا توزیع نیز استراتژی درستی نداریم؛ اینها اشکالاتی است که شاهد آن هستیم که لازم است در این زمینه دانشگاه به کمک اتاق اصناف بیاید.  وی افزود: ما بیشتر از همه به دنبال این هستیم که از دانشگاه به عنوان مبدا و مرجع استفاده کنیم؛ شاید فرصت خیلی پیش نیامده باشد اما در چهار سال گذشته گام‌های بسیار خوبی را برداشته‌ایم. یک گام مثبتی که برداشته شده تعریف درستی از مجموعه کاری و وزارت آموزش و پرورش تعریف کرده‌ایم و تفاهم‌های مختلفی امضا کرده‌ایم و مجموعه ما یقینا درکمک و مساعدت در مسائل اموزشی کم نخواهد گذاشت. وی گفت: در مباحث علمی بیش از ۷۰ درصد از مجموعه ما به صورت سنتی اداره می‌شود که باعث می‌شود در برابر اتفاقات آسیب پذیر باشند؛ این مساله نشان می‌دهد که باید در این زمینه گام‌های موثری‌برداریم. وظیفه ما توسعه آموزش در این بخش است که باید تلاش مضاعف صورت بگیرد.