اخبار
خرید 6.7 میلیون تن گندم از کشاورزان
یک مقام مسوول با بیان اینکه تاکنون ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: میزان خرید به تدریج به آمار سال گذشته نزدیک میشود. به گزارش مهر، سید مومن نیافر مدیرکل دفتر هماهنگی خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران در جریان بازدید خبرنگاران از مراکز خرید تضمینی گندم، با اشاره به ایجاد مراکز موقت خرید گندم در برخی نقاط کشور توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی اظهار داشت: اگر مراکز موقت را از روند خرید تضمینی حذف کنیم به کشاورزان ظلم میشود و آنها گرفتار میشوند، ضمن اینکه برنامههای ما در راستای تقویت مراکز بلندمدت نگهداری است. وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آرد در کشور ۲۵ میلیون تن است، گفت: نیاز ما در این زمینه ۱۰ میلیون تن است و با وجود این مساله، هنوز متقاضیانی برای احداث کارخانجات آرد مراجعه میکنند که ما بهشدت با این مساله مخالفت کردیم. با این حال کسانی هستند که مجوز گرفتهاند و در حال احداث کارخانه هستند.
وی افزود: شرکت بازرگانی دولتی با طراحی سامانههایی سعی کرده تحویل گندم توسط کشاورزان به دولت را آسان کند و ما به سمتی میرویم که سال آینده به کشاورزان از طریق این سامانهها اطلاعرسانی میکنیم گندم خود را چه زمانی و کجا تحویل دهند و در نهایت با این اقدامات میتوانیم هزینه مبادله و قیمت تمام شده گندم را کاهش دهیم. نیافر اضافه کرد: استانهایی که تولید مازاد گندم دارند، منابع خوبی برای کارخانجات آرد هستند تا آرد موردنیاز خود را ارزانتر تهیه کنند و نیاز صنایع غیر نان را تامین نمایند.
به گفته این مقام مسوول، شرکت بازرگانی دولتی با سامانهها و مراکز خریدی که ایجاد کرده، گندم را از کشاورزان تحویل میگیرد و به کارخانجات تحویل میدهد و تسهیل روند در این زمینه باعث شده ضایعات ما در حوزه مذکور به حدود دو درصد نیز نرسد. وی تصریح کرد: گندمی که ما تحویل میگیریم و به کارخانجات تحویل میدهیم ضایعات چندانی ندارد، مگر اینکه آسیبی به محصول وارد شود و خسارت ببیند. نیافر با اشاره به اینکه قصد داریم محصول امسال را از مراکز موقت خرید به مراکز بلندمدت منتقل کنیم، گفت: شرکتهای تعاون روستایی متعلق به خود کشاورزان است و این مراکز هیچگاه از چرخه خرید حذف نخواهد شد. وی ادامه داد: ما اعلام کرده بودیم کشاورزانی که بخواهند گندم خود را به مراکز دولت یا مراکز بلندمدت بخش غیردولتی انتقال دهند، میتوانند تا سقف کیلویی ۱۵ تومان کرایه حمل دریافت کنند اما متاسفانه این امر به اندازه کافی اطلاعرسانی نشده است، چرا که وقتی ما با کشاورزان صحبت میکنیم از آن اظهار بیاطلاعی میکنند. مدیرکل دفتر هماهنگی خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم در سراسر کشور از کشاورزان خریداری شده است، گفت: به تدریج به مرز خرید سال گذشته نزدیک میشویم. وی با اشاره به وضعیت تولید گندم در استان همدان افزود: ۶۳ مرکز خرید در سطح استان فعال هستند که ۴۰ مرکز در مراکز تولید قرار دارند. نیافر با بیان اینکه استان همدان در سال جاری از لحاظ بارندگی وضعیت مناسبی داشته است، گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار تن گندم در این استان از کشاورزان خریداری شده است. وی با اشاره به اینکه سامانهیی طراحی شده که ورودی روزانه گندم به مراکز تحویل را نظارت میکند، تصریح کرد: در سیلوها کار خاصی روی گندم صورت نمیگیرد و گندم با ناخالصی به کارخانجات داده میشود. سپس کارخانجات ضمن تفکیک ناخالصیها، گندم را به آرد تبدیل میکنند. نیافر ادامه داد: برخی میگویند گندم را با درصدی افت و خاک تحویل کارخانجات میدهیم که در جواب این افراد باید گفت در همه جای دنیا کار به همین روند انجام میشود. وی اضافه کرد: از ۳۰۰ هزار تن گندم خریداری شده در استان همدان، ۲۹ هزار تن در سیلوهای خودمان نگهداری میشود و مابقی ظرفیتهای بخش خصوصی بوده است. این مقام مسوول دولتی با تاکید بر اینکه امسال در زمینه تولید گندم با ارتقای کیفی مواجه بودهایم، گفت: پیشبینی خرید این محصول در استان همدان ۶۰۰ هزار تن است و این استان ۲۰۰ هزار تن از این محصول را مصرف میکند و مازاد آن به استانهایی که کمبود دارند مثل تهران صادر میشود. نیافر تصریح کرد: چهار سال است که استان همدان از استانهای دیگر گندم برای اختلاط (جهت ارتقای کیفی محصول) وارد نکرده است. وی در پایان درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندمکاران استان گفت: ۹۰ درصد کشاورزانی که گندم تحویل دادهاند، ۵۰ درصد مطالبات خود را تاکنون دریافت کردهاند.
واردات گوشت روسی به ایران ۴ برابر شد
حجم صادرات گوشت از آستاراخان روسیه به ایران در نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته چهار برابر شده است.
به گزارش ایسنا از تاس، الکساندر ژیلین - استاندار آستاراخان - گفت: سرعت رشد همکاری با ایران در زمینه دامپروری در منطقه ما خوب است و طی شش ماه اول ۲۰۱۸ به کشور همسایه از طریق دریای خزر ۱۵۳ تن گوشت گوسفند صادر شده که در سال گذشته این شاخص ۳۹ تن بوده است. یاکوف فنکوف - رییس منطقه «لیمانسکی» به عنوان صادرکننده اصلی گوشت به ایران گفت: شرکای ایرانی مساله احداث کارخانه فرآوری گوشت در منطقه «لیمانسکی» را از ما درخواست کردهاند که برای آنان منطقهیی صنعتی آماده کردهایم و زیرساختهای برق و لوله کشی و خطوط مخابرات آن انجام شده و چشماندازهای خوبی برای همکاری با ایران وجود دارد. ابتدای امسال شمار گوسفندان منطقه آستاراخان به بیش از یک میلیون و ۴۷۷ هزار رأس رسید که رشدی ۳. ۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین شمار گاوهای گوشتی این منطقه با 1.5درصد رشد به بیش از ۲۸۹ هزار رأس رسیده است. بیش از ۱۷۵ شرکت ایرانی در منطقه آستاراخان روسیه حضور دارند که حجم اقتصادی این منطقه با ایران را با افزایش ۱۰۳ درصدی به 175.8 میلیون دلار رساندهاند.