صعود مستمر شاخص

۱۳۹۷/۰۵/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۵۳۸

شاخص کل بورس اوراق بهادار روز گذشته با رشدی نزدیک به ۲ هزار واحد، سومین روز مثبت خود را به پایان رساند. در پایان معاملات روز یک‌شنبه ۷ مرداد ماه ۹۷ با افزایش ۱۹۷۴ واحدی به رقم ۱۱۳ هزار و ۸۵۲ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش ۴ واحدی عدد ۱۸ هزار و ۳۴۵ واحد را به نمایش گذاشت. شرکت پالایش نفت بندرعباس، ‌فولاد مبارکه اصفهان، ‌ملی صنایع مس ایران و معدنی صنعتی گل گهر بیشترین تاثیرگذاری مثبت را در شاخص کل داشتند، در حالی که گروه مپنا، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس روز گذشته با منفی شدن سهام خود، بیشترین تاثیر‌گذاری منفی را در بازداری شاخص کل از حرکت صعودی داشتند.

 صعود فرابورس

آیفکس‌ (شاخص کل فرابورس) نیز در حالی در پایان ساعت معاملات با ۱۹ واحد افزایش به پله ۱۲۹۴ واحدی رسید که در ساعت اول تا ارتفاع ۱۳۱۴ واحدی نیز صعود کرده بود و در نزدیکی بالاترین ارتفاع تاریخی خود یعنی ۱۳۱۷ واحدی در چهارم تیر‌ماه سال جاری به ثبت رسیده بود قرار گرفت.  نگاهی به معاملات سهام در روز گذشته در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) حاکی از جا‌به‌جایی ۸۲۶ هزار سهم به ارزش بیش از ۵۴,۵ میلیارد ریال در نماد «شگامرون» است که هر سهم مجتمع پترو صنعت گامرون پس از برگزاری مجمع عمومی عادی صاحبان سهام و تقسیم سود امروز بازگشایی و در قیمت ۶۶ هزار ریال معامله شد.  

در ادامه معاملات سهام، بازار‌های اول و دوم فرابورس ایران امروز شاهد نقل‌و‌انتقال بیش از ۴۷۰ میلیون سهم به ارزش بیش از یک هزار و ۱۹۴ میلیارد ریال بودند که تغییر مالکیت بیش از ۲۶۳ میلیون سهم به ارزش بیش از ۳۵۷ میلیارد ریال در نماد «ذوب» منجر به صدر‌نشینی این نماد به لحاظ ثبت بیشترین میزان حجم و ارزش معاملاتی در معاملات این دو بازار شد. قیمت سهام اغلب شرکت‌ها به ۱۰۰۰ تومان نمی‌رسد. به گزارش فارس، متوسط نسبت قیمت بر درآمد ناشران بورس تهران (P/E) در پایان تیرماه به ۶,۳۳ مرتبه رسید. این در حالی است که این نسبت در پایان خرداد ماه امسال حداکثر به ۶.۶۴ رتبه رسیده بود.  همچنین ارزش بازار ناشران بورس تهران در پایان تیر ماه به بیش از ۴۲۵ هزار میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به ماه قبل معادل ۴ هزار میلیارد تومان افزایش نشان می‌داد.  بر اساس این گزارش، اطلاعات دریافتی از بورس اوراق بهادار تهران حاکی است؛ از میان ۳۲۶ شرکت فعال در بورس تهران، رتبه اول تا سوم از نظر ارزش بازار به صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۳۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال، فولاد مبارکه اصفهان با ۲۸۴ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و پتروشیمی پارس با ۱۸۰ هزار و ۴۲ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

همچنین شرکت‌های سنگ آهن گل گهر، ملی صنایع مس ایران، ارتباطات سیار ایران، سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، مخابرات ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان پتروشیمی جم به ترتیب با یک میلیون و ۱۶۰ هزار و ۴۸۸ میلیارد ریال، ۱۵۷هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، ۱۳۹ هزار و ۲۳۸میلیارد ریال، ۱۲۲ و ۴۱۳ میلیارد ریال، ۱۱۲ هزارو ۴۴۰ میلیارد ریال، ۱۰۵ هزار و ۵۷میلیارد ریال و ۱۰۳هزار و ۸۲۴ میلیارد ریال رتبه‌های چهارم تا دهم را به نام خود ثبت کردند.

از سوی دیگر شرکت‌های گرانیت بهسرام، صنایع جوشکاب یزد، درخشان تهران، پارس سرام، نوش مازندران، ماشین‌سازی نیرو محرکه، صنایع شیمیایی سینا، پیاذر، داروسازی داملران رازک و لعابیران به ترتیب در انتهای این جدول قرار دارند.  به گزارش فارس از بین شرکت‌هایی که در تابلوهای بورس تهران معامله می‌شوند، ۶۴ شرکت دارای P/E بیش از ۲۰ مرتبه هستند.  همچنین ۵۵ شرکت دارای P/E بین ۱۰ تا ۲۰ مرتبه و ۱۷۲ شرکت دارای P/E کوچک‌تر از ۱۰ هستند.

این درحالی است که ۳۵ شرکت با پیش‌بینی زیان P/E منفی دارند.  قیمت به ازای هر سهم برای ۲۶شرکت بیش از هزار تومان و قیمت هر سهم ۱۲۶ شرکت نیز بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان است. ۱۴۴ شرکت نیز با قیمتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان در تابلوی بورس حاضر هستند و قیمت سهم ۳۰ شرکت نیز کمتر از ۱۰۰تومان دادوستد می‌شود.