در اخذ مالیات خط قرمز نداریم

۱۳۹۷/۰۵/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۵۵۹

رییس سازمان امور مالیاتی می‌گوید اطلاعات تمام کسانی که مبادرت به خرید ارز کردند توسط این سازمان دریافت شده است. او همچنین می‌گوید سازمان امور مالیاتی برای ارز و سکه و خودرو کارگروه ویژه تشکیل داده و با همکاری دستگاه‌هایی مثل بانک مرکزی، دستگاه‌های امنیتی و وزارت صنعت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار رکورد اطلاعات از کسانی که فعالیت خرید و فروش ارز و سکه داشتند به دست آورده است.

سید کامل تقوی نژاد در یک برنامه تلویزیونی درباره مقدار مالیات دریافتی در ۴ ماه ابتدایی امسال گفت: ما در ۴ ماهه اول سال ۱۳۹۷، ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کسب کردیم این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ درصد رشد را نشان می‌دهد در این زمینه هم در بخش مالیات بر عملکرد و هم در بخش مالیات بر ارزش افزوده شاهد رشد بودیم.

وی افزوده است: با توجه به اینکه دوره‌های اخذ اظهارنامه از مودیان مالیاتی ۴ دوره سه ماهه است تلاش خواهیم کرد که عمده مالیات در این بخش با خود اظهاری انجام شود. ما توانستیم ۴ میلیون و ۸۶۳ هزار اظهار نامه را دریافت کنیم که از این تعداد ۴ میلیون و ۱۶۰ هزار تا در بخش مشاغل و خودرو بوده و بیش از ۲۸۰ هزار تا در بخش اشخاص حقوقی و حدود از ۴۳۰ هزار اظهار نامه در بخش املاک اجاره و مستغلات داشتیم که رشدی منطقی داشت.

رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به اینکه امسال رابطه شما با اصناف و بخش تولید چطور بود؟ گفته است: جهت‌گیری سازمان تعامل است. ما به دنبال اعتماد آفرینی هستیم. امسال مثل سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار مودی که در بخش اصناف وجود دارد توافق کردیم که صرفا ۵ درصد نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۵ آنها مالیات برای عملکرد سال ۱۳۹۶ لحاظ کنیم.

تقوی نژاد افزود: ما بخشودگی جرایم را مثل سال گذشته تمدید و بدهی‌ها را تقسیط کردیم و بخشی از بنگاه‌های کوچک و متوسط را با خود اظهاری مورد پذیرش قرار دادیم. سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد تومان به صادر‌کنندگان مسترد کردیم. وی در پاسخ به اینکه آیا صنف زرگر‌ها از پرداخت بخشی از مالیات مستثنی شدند؟ گفت: طبق لایحه دولت نرخ مالیات بر طلا از ۹ درصد به ۳ درصد کاهش پیدا می‌کند. با نماینده بخش زرگر‌ها جلساتی داشتیم. قرار شد به جای آنکه ۳ درصد را از اصل طلا مالیات بگیریم ۹ درصد را از مابه التفاوت بگیریم. یعنی نرخ متعادل شود و در عوض مابه التفاوت بگیریم. به شرطی که کلیه معاملات طلا در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور انجام شود. الان هم مشکل در بخش مالیات بر ارزش افزوده نیست چرا که افراد عادی که مقدار کمی طلا خریداری می‌کنند ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌کنند.

تقوی نژاد ادامه داد: از ۲۲ شرکت وارد‌کننده خودرو اطلاعات گرفتیم این شرکت‌ها طی سال 1394 و 1395، ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مالیات داده‌اند ولی تا الان ۸۳۰ میلیارد تومان از آنها مالیات گرفتیم.

وی افزود: ما برای ارز و سکه و خودرو کارگروه ویژه تشکیل دادیم. با همکاری دستگاه‌هایی مثل بانک مرکزی، دستگاه‌های امنیتی و وزارت صنعت و معدن ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار رکورد اطلاعات از کسانی که فعالیت خرید و فروش ارز و سکه داشتند به دست آوردیم. با توجه به ماده ۱۶۹ قانون کسانی که بیش از ۱۰۰ هزار دلار در سال مبادرت به خرید و فروش ارز می‌کنند باید اطلاعاتشان ارسال شود.

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: ما درباره فعالیت سکه و ارز پیشنهادی داشتیم و آن اینکه از سکه پلکانی مالیات اخذ شود مثلا کسی که برای مهریه یا موارد دیگر تا ۲۵ تا سکه خریدار مالیاتی نپردازد و از این بیشتر پلکانی دریافت کنیم. البته این پیشنهاد تایید نشد.

وی ادامه داد: تمام کسانی که مبادرت به خرید ارز کنند اطلاعاتش را دریافت کردیم ولی اگر کسی مبادرت به فعالیت اقتصادی کرده باشد می‌تواند فعالیت خود را ادامه دهد و در خرداد یا تیر اظهار نامه ارائه کند و ما یک سال فرصت داریم رسیدگی کنیم.

تقوی‌نژاد ادامه داد: ما از اختیارات ماده ۱۶۳ قانون که می‌گوید سازمان امور مالیاتی می‌تواند به نسبت ماخذی از مالیات‌های سال‌های قبل یا نسبتی از فعالیت سال‌های مورد فعالیت مودی مالیات را به صورت علی‌الحساب تشخیص دهد استفاده کردیم و کارگروهی ویژه برای ارسال و دسته‌بندی تشکیل دادیم.

وی گفت: دولت باید علاوه بر نرخ‌های موجود ۶۰ درصد از سود واردات خودرو را اخذ کند و درآمدهای گمرک را شناسایی کند. رییس گمرک اطلاعات واردات خودرو در سال ۱۳۹۶ را در اختیار ما گذاشته. چند شرکت و چند شخصیت حقیقی و حقوقی را شناسایی و رسیدگی می‌کنیم.

رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به اینکه آیا آقا زاده‌ها جزو افرادی که شناسایی شده‌اند هستند؟ گفت: من در مالیات گرفتن خط قرمز ندارم، ولی مالیات گرفتن کار آسانی نیست سفارش می‌شود توصیه می‌شود تهدید می‌شود.