در شهر

۱۳۹۷/۰۵/۱۶ - ۰۰:۴۹:۲۸
کد خبر: ۱۲۷۱۵۴

 لزوم ساماندهی «ون کافه‌ها» در شهر تهران

رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران از لزوم ساماندهی «ون کافه‌ها» در شهر تهران خبرداد.

مهدی سیف در مورد ساماندهی ون کافه به واسطه حیات شبانه شهر با بیان اینکه در طول روز مشغله‌های کاری آنقدر زیاد است که

خانواده‌ها فرصتی برای تفریح ندارند، گفت: به همین دلیل معمولا خانواده‌ها در ساعات پایانی شب به تفریح می‌پردازند اما  از آنجایی که صنوف و مراکز تفریحی با تاریکی هوا به سمت تعطیل شدن می رود، خانواده‌ها مکان تفریحی مناسب ندارند.وی با بیان اینکه  شروع حیات شبانه شهر می‌تواند گام موثری در راستای رفع شب مردگی و ایجاد فضاهای تفریحی برای خانواده‌ها باشد، ادامه داد: یکی از جاذبه‌های تفریح در شب ون کافه ها هستند که در کنار آنها می‌توانند تیم های هنری و... نیز برای پرکردن اوقات فراغت حضور یابند.رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت ون کافه ها مطلوب نیست و حتی با آنها بمانند سدمعبری برخورد می شود، ادامه داد: آمار دقیقی از تعداد ون کافه ها نیست و این در حالی است که هر روز تعدادشان بالا می‌رود و لازم است نسبت به سادماندهی و کمک آنها اقدام شود و حتی می‌توان  سامانه‌ای برای ثبت‌نام  در راستای آغاز ساماندهی طراحی کرد.

سیف با بیان اینکه در مورد ساماندهی ون کافه ها به هیچ وجه بحث درآمدزایی نداریم  گفت: شهرداری تهران در حوزه ساماندهی ون کافه‌ها  صرفا نقش تسهیل‌گری و نه تصدی گری دارد و کاملا رایگان فضاها در اختیار ون کافه ها قرار داده می‌شوند.وی با بیان اینکه با حضور

ون‌کافه‌ها می‌توانیم نقاط گردشگری شهر تهران را تقویت کنیم ادامه داد: به مناطق 22 گانه اعلام کردیم که فضاهای مناسب در هر منطقه که ترافیک ایجاد نکرده و مزاحمتی هم برای صنوف و کسبه ایجاد نمی کند معرفی کنند تا به صورت دوره ای ون کافه ها در آن مناطق مستقر شوند.سیف تاکید کرد: این اقدام شهرداری تهران کاملا رایگان و در راستای نقش تسهیل گری برای ساماندهی ون کافه ها است.

 آغاز اقدامات عملی برای ساخت پلاسکو

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از تحویل نقشه سازه نگهبان و تجهیز کارگاه پلاسکو از سوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی خبر داد.به گزارش ایسنا، پیروز حناچی با اشاره به آخرین وضعیت احداث ساختمان جدید پلاسکو، گفت: بنیاد مستضعفان به عنوان مالک ساختمان، اخیراً نقشه های سازه نگهبان و تجهیز کارگاه را ارائه داده است و شهرداری تهران نیز برای ادامه کار، همکاری های لازم را به عمل می آورد.وی با تاکید بر بررسی درست و علمی موضوع در ابعاد مختلف، عنوان کرد: براساس قانون، بنیاد مستضعفان برای اخذ پروانه ساخت باید اسناد مالکیت و نقشه های ساختمان را ارائه دهد که هنوز این امر محقق نشده است و طبق روال بخشی از این فرایند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک  پیگیری می شود.معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به تغییرات و محدودیت های جدید برای ساخت بنای پلاسکو، گفت: در حال حاضر زمینی که قرار است پلاسکوی جدید در آن ساخته شود بسیار محدود شده است، چرا که قرار است قسمت شمالی ساختمان مقاوم سازی می شود و در عین حال به دلیل برخی از مشکلات احتمال حذف زمین شرقی که قبلاً برای توسعه زمین پلاسکو تملک شده بود وجود دارد.حناچی ادامه داد: این مساله موجب می شود تا عرصه طراحی محدود شود، با این وجود از تاریخی که نقشه های ساختمان ارائه شود موضوع طراحی ساختمان قابل بررسی است.وی در بخش دیگری از سخنانش به انتقادات اخیر شورا مبنی بر طولانی بودن فرایند صدور پروانه ساخت پرداخت و بیان کرد: تلاش

می‌کنیم تا آن بخش از فرایند را که به ما مربوط است با استفاده از

روش‌های نوین و آنلاین کوتاه کنیم، اما بخش دیگر به اقدامات مالکین بستگی دارد که در این مورد مدیریت شهری نمی تواند اقدام خاصی انجام دهد.به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در سه سال گذشته متوسط زمان صدور پروانه ساختمان از ۹۶ روز به حدود ۴۵ روز کاهش پیدا کرده است.

 پیشنهاد عجیب برخی درخصوص برنامه سوم شهرداری

مدیر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی شهرداری تهران گفت: اینکه در برخی سطوح تصمیم‌گیری پیشنهاد می شود جلد برنامه دوم را برداریم و با جلد برنامه سوم تعویض کنیم تهدیدی است که باید جدی گرفته شود.به گزارش مهر، عرفان مردانی با اشاره به فرآیند تدوین برنامه سوم شهر تهران گفت: خطری که همچنان در برنامه‌ریزی از سر نگذراندیم و تبعات آن دامنگیر نظام سیاست‌گذاری شده، خطای غفلت است. این موضوع در سطح حاکمیت ملی و هم مدیریت محلی یعنی شهرداری صادق است. وی ادامه داد: از آغاز فرآیند تدوین برنامه سوم شهر تهران، شاهد برخی نگاه‌های تقلیل‌گرایانه به برنامه بوده‌ایم، از نبود نگاه فرایندی و مسأله‌محور به تدوین برنامه گرفته تا این که همگان مسئول برنامه شهر هستند جز کارمندان شهرداری.عرفان مردانی با تاکید بر اینکه در دنیا الگوی پیشرو و البته مورد پذیرش برای جوامع، مشارکت‌پذیری و مشارکت‌جویی برنامه‌هاست گفت: اساس گفتمان ما برای تدوین برنامه سوم شهر تهران، بازآموزی حین اقدام است. برای ما قبل از اینکه، تدوین برنامه اهمیت داشته باشد، تمرین برنامه‌مداری حائز اهمیت است. برنامه‌مندی و برنامه‌محوری هم به این معنا است که نمی‌شود تهران را هیأتی اداره کرد. مردانی با بیان این که در دوران برنامه ‌ستیزی که سازمان برنامه در کشور نداشتیم، نه‌تنها گفتمان توسعه درکشور آسیب دید، بلکه چون برنامه‌ای در میان نبود، همه نظم بروکراتیک کشور از بین رفت و بی‌برنامگی به همه نهادها و سازمان‌ها تسری یافت گفت: هشدار اینکه یک تفکر خاص، سازمان برنامه که محرک توسعه کشور بود را منحل کرد، در همه جا و همه حال باید با ما باشد تا از نهاد برنامه مراقبت کنیم.

او گفت: گسست طولانی و تاریخی برنامه‌مداری اداره شهر را پر هزینه، همراه با آزمون و خطا، غیر قابل نظارت و ارزیابی و فرورفته در فساد کرده، از این رو است که معتقدیم بازگشت به برنامه چاره اداره شهر است. تاکید داریم که برنامه‌محوری ولو ناقص مسلما بهتر از بی‌برنامگی و باری به هر جهت اداره کردن شهر است. سوی دیگر مواجهه ناصحیح با مقوله برنامه‌ریزی، رویکرد کارآمدی به برنامه است. ایجاد نظم ذهنی برای سیاست‌گذاران و همچنین ایجاد انضباط فکری کارویژه نهاد برنامه‌ریز است. سخن سمت تقاضا (مردم) را نهاد برنامه‌ریز به سمت عرضه(سیاست‌گذار) با رعایت اصول و البته با تعهد منتقل می‌کند.