اخبار کلان
ظرفیت انعقاد پیمان پولی با ۵۰ کشور را داریم
فارس| جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس در خصوص بررسی وضعیت پیشبرد پیمانهای پولی و مقابله با تهدیدات سوییفت، با حضور نمایندگان مجلس، کارشناسان و مسوولان بانک مرکزی و جمعی از بازرگانان برگزار شد.
در این جلسه زارع رییس کمیته اقتصاد مقاومتی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر پیمانهای پولی دوجانبه منعقد و اجرایی شده بود، اکنون مشکلات ارزی کشور بسیار کمتر بود. بانک مرکزی در این زمینه تعلل کرده و ضروری است هرچه سریعتر این وضعیت بهبود یابد. از طرف دیگر کشور از محل سوییفت با مشکل مواجه است و امریکا با این سیستم مبادلات ایران را رصد میکند. لذا ضروری است سامانههای جایگزین سوییفت مانند دیگر کشورها طراحی گردد و استفاده شود.
در ادامه جلسه کیانی راد معاون سابق ارزی بانک مرکزی گفت: از سال 2008 پیمانهای پولی دوجانبه در دستور کار کشورها قرار گرفته است. طرح شیانگ میچین میان کره جنوبی، ژاپن و چین یکی از این موارد است که برای حمایت از ارزهای ملی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون سابق ارزی بانک مرکزی گفت: در حال حاضر 53 پیمان پولی دوجانبه داریم که 45 مورد آن مرتبط با چین است. در انعقاد پیمان پولی لازم است که سران سیاسی دو کشور تعامل کرده و توافقنامه اولیه را امضا کنند. در واقع بانک مرکزی نمیتواند آغاز کننده چنین پیمانی باشد و باید روسای جمهور این کار را آغاز کنند.
وی افزود: ایران ظرفیت انعقاد پیمان پولی دوجانبه با 50 کشور را دارد و میتواند در مبادله با این کشورها، به جای دلار و یورو از ارزهای ملی استفاده کند. حتی کشورهای امریکای جنوبی از جمله برزیل و آرژانتین نیز میتوانند در این زمینه هدف قرار گیرند.
کشف بذر ماده مخدر «گل» توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک دوغارون از یک مسافر ورودی در سالن مسافری 15 کیلو گرم بذر ماده شاهدانه (گل) کشف و ضبط کردند که این مقدار ماده مخدر در داخل چمدانهای مسافر جاسازی شده بود . بنابراین گزارش؛ تیم مربیان سگهای موادیاب در گمرک دوغارون در سالن مسافرین ورودی 15 کیلو گرم مواد مخدر از نوع بذر گل را که به طرز ماهرانهای جاسازی شده بود کشف و پرونده قضایی تشکیل دادند .
ماموران گمرک ایران در سال 96 به کمک سامانههای الکترونیکی، دستگاههای کنترلی ایکس ری، سگهای مواد یاب و با هوشیاری موفق به کشف 153 تن انواع مواد مخدر شدند. رقمی که در مقایسه با سال 95، 400 درصد رشد را نشان میدهد.
فهرست جدید گرانی و ارزانی کالاهای اساسی
بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به دوازدهم مردادماه را اعلام کرد که طی آن قیمت ۸ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش نشان داد.
در هفته منتهی به دوازدهم مرداد ماه نرخ لبنیات 5.3 درصد، تخممرغ 8 درصد، میوههای تازه 2.3 درصد، سبزیهای تازه 0.1 درصد، گوشت قرمز 2.4 درصد، گوشت مرغ 7.2 درصد، قند و شکر 0.6 درصد و روغننباتی 0.3 درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ برنج 0.2 درصد کاهش یافت. قیمت حبوب و چای نیز ثابت ماند.
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای تمام اقلام بین 0.3 درصد تا 13.3 درصد افزایش داشت. بهای تخممرغ معادل 8 درصد افزایش یافت و شانهای 136 هزار تا 210 هزار ریال فروش میرفت. در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی و برنج داخله درجه یک هر یک معادل 0.1 درصد و برنج داخله درجه دو 0.9 درصد کاهش داشت.
در گروه حبوب بهای لپه نخود معادل 0.2 درصد، عدس 0.3 درصد و لوبیا قرمز 0.7 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین 0.1 درصد تا 0.4 درصد کاهش یافت. در هفته مورد بررسی، در میادین زیرنظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، بهنرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای خربزه معادل 5.6 درصد، هندوانه 3.1 درصد و موز 2 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.9 درصد تا 8.9 درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه بهای گوجهفرنگی معادل 0.9 درصد، کدو سبز12.7 درصد و سیبزمینی 0.6 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 0.7 درصد تا 2.4 درصد افزایش یافت. در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل 2.4 درصد، گوشت تازه گاو و گوساله 2.3 درصد و گوشت مرغ 7.2درصد افزایش داشت.