اخبار کلان
ارایه ۳ میلیون و ۳۵ هزار اظهارنامه مالیاتی توسط اصناف
فارس| محمدرضا جعفریان در مورد وضعیت مالیات صنوف در کل کشور اظهار کرد: براساس آمار، برای مالیات بر درآمد و عملکرد سال ۹۶، اصناف ۳ میلیون و ۳۵ هزار اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی دادهاند که از این میزان یک میلیون و ۳۰۰ هزار اظهارنامه در چارچوب تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بوده است. مشاور مالیاتی اصناف و بازار تاکید کرد: تعامل خوبی با سازمان امور مالیاتی صورت گرفته و اگر این سازمان مستنداتی به دست نیاورد، از اول شهریور ماه برگ قطعی مالیات این تعداد از مودیان صنوف صادر خواهد شد. این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه ۱۵ درصد از اظهارنامههای مالیاتی اظهار شده مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم هستند، تصریح کرد: مالیات عملکرد مودیان مورد توافق با رشد ۵ درصد نسبت به عملکرد قطعی سال ۹۵ آنها همراه است، بنابراین بدون یک ریال هزینه اضافی، مالیات بیش از یک میلیون واحد صنفی در وقت مقرر واریز شده است. وی با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی میزان مالیات پرداختی مودیان صنوف را به بخش خصوصی اعلام نکرده و آن را محرمانه اعلام کرده است، گفت: در تهران ۶۸۲ هزار و ۴۶۲ اظهارنامه مالیاتی دریافت شده که در مجموع ۷ تا ۹ درصد رشد مالیات ابرازی وجود داشته است، همچنین شاهد رشد ۵ تا ۷ درصدی تعداد اظهارنامههای مالیاتی در تهران برای گروههای اول تا سوم مشاغل مدنظر قانون هستیم. به گفته جعفریان از این تعداد اظهارنامه مالیاتی ثبتشده در تهران ۲۷۸ هزار و ۱۸۶ اظهارنامه مربوط به مودیان مشمول ماده ۱۰۰ قانون مالیاتها است و مودیانی که خود را مشمول توافق افزایش ۵ درصدی مالیات دانستهاند، نسبت به عملکرد سال ۹۵، حدود ۷۲.۶ درصد رشد داشته است. این کارشناس مالیات اصناف، علت این موضوع را رکود حاکم بر بازار و کسادی اوضاع فروش و یا عملکرد کمتر از سال قبل برای واحدهای صنفی دانست.
واردات بیش از ۳۰۰۰ تن دارو در سال جاری
ایسنا|در چهار ماه نخست سال جاری بیش از ۳۰۰۰ تن دارو به ایران وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا ثابت بوده است.
ایسنا-بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی چهار ماه نخست سال جاری، در این مدت ۳۰۶۷ تن انواع دارو به ارزش ۳۹۹ میلیون و ۸۵۸ هزار دلار وارد شده است. این آمار صرفا مشمول واردات دارو بوده و واردات مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را شامل نمیشود و این در حالی است که واردات انواع دارو در مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰۰ تن به ارزش ۴۴۲ میلیون و ۱۲۱ هزار دلار بوده است. در حال حاضر بر اساس ادعای گمرک ایران، ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از سوی گمرک، با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بدون معطلی از گمرکها انجام میشود و از سوی دیگر، پیشاظهاری کالاهای سلامت محور فراهم شده و واردکنندگان میتوانند این کالاها را قبل از ورود کالا به گمرکها اظهار و نسبت به انجام تشریفات گمرکی با اخذ مجوز از وزارت بهداشت اقدام کنند تا در زمان ورود بدون معطلی، کالا را به انبار شرکتهای خود انتقال دهند.
مستثنی شدن کالاها از مابهالتفاوت ارز
فارس|علی معقولی، مدیرکل مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک در پاسخ به این موضوع که گفته شده در گمرک کمیتهای برای تعیینتکلیف کالاهای وارداتی که مشمول پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز دولتی با بازار هستند، تشکیل شده، اظهارکرد: قرار بود از سوی دولت مصوبهای ابلاغ شود و این موضوع را نیز ما شنیدهایم، اما هنوز ابلاغیه به دست گمرک نرسیده است.
مدیرکل مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک افزود: شنیدهایم که یکسری از واحدهای تولیدی از پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز مستثنی خواهند شد، اما هنوز جزئیات آن منتشر نشده است و احتمال تغییرات دارد.
وی در مورد تسهیل ترخیص کالاهای واحدهای تولیدی بیان کرد: با سیاست جدید، واحدهای تولیدیای که میتوانند ضمانتنامه بگیرند، تا یک سال مهلت داده شده و آن دسته از واحدهایی که نمیتوانند ضمانت بگذارند، ۷۰ درصد کالای خود را ترخیص کرده و ۳۰ درصد باقیمانده برای تعیینتکلیف حقوق گمرکی نگه داشته میشود.
معقولی با تاکید بر اینکه برای ترخیص کالاهای تولیدی هر اقدامی نیاز است انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: این اقدام برای متوقف نشدن کالا در گمرک و حمایت از تولید است.
وی در پاسخ به این سوال که برخی واردکنندگان معتقدند پرداخت مابهالتفاوت ارز منجر به افزایش هزینه تمام شده کالا و انبارداری میشود، گفت: این موضوع مصوبه دولت است و گمرک ملزم به اجرا بوده و اگر اصلاح شود، ما نیز تابع هستیم.
مدیرکل مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک در مورد اینکه وضعیت اوضاع تجارت با بخشنامههای خلقالساعه پرنوسان است، بیان کرد: ابلاغیههایی که برای ما از دستگاههای متولی میآید، باید ابلاغ شود و از خودمان بخشنامهای نداریم، امیدواریم که وضعیت بهتر شود و این موضوع نیاز به صبر دارد.